Να παραμείνουν τα ερασιτεχνικά αθλήματα στο ΟΑΚΑ ζητά η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Να παραμείνουν τα ερασιτεχνικά αθλήματα στο ΟΑΚΑ ζητά η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Η ΕΟΕ σε ανακοίνωσή της για την παραχώρηση του κλειστού του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει ότι δεν συναινεί στο «ξεσπίτωμα» ερασιτεχνικών αθλημάτων χωρίς εναλλακτικές λύσεις

3142530
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ενημερώθηκε από δημοσιεύματα ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για 49 χρόνια.

Πάγια θέση της ΕΟΕ είναι ότι συμφωνεί με την εκμετάλλευση των αθλητικών εγκαταστάσεων προκειμένου να συντηρούνται καλύτερα και να παραμένουν λειτουργικές, αρκεί να μην πλήττονται τα ερασιτεχνικά αθλήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο συμφωνεί με την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου του ΟΑΚΑ, χωρίς ωστόσο να χαθούν οι χώροι προπόνησης και αγώνων για τα υπόλοιπα αθλήματα, ειδικά για την ξιφασκία, που έχει φέρει πολλές διακρίσεις στη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ζητάμε λοιπόν να εξαιρεθούν από τη συμφωνία για το ΟΑΚΑ τα προπονητήρια της ξιφασκίας και να παραμείνουν στο άθλημα. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε το άθλημα να φύγει από το ΟΑΚΑ, μόνο όταν βρεθεί άλλος χώρος που να είναι απολύτως έτοιμος να λειτουργήσει και να υποδεχθεί τους αθλητές και τις αθλήτριες της ξιφασκίας. Το ίδιο βέβαια ισχύει για τις Εθνικές ομάδες καλαθοσφαίρισης όλων των κατηγοριών.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν μπορεί να συναινέσει στο «ξεσπίτωμα» ερασιτεχνικών αθλημάτων από τις προπονητικές τους εγκαταστάσεις χωρίς να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Μέσι – Μπαπέ – Σέρχιο Ράμος: Η πιο απροσδόκητη selfie με γυναίκα γκολφέρ... στο ασανσέρ

Ο τέως βασιλιάς πούλησε το παλάτι στο Πόρτο Χέλι σε Βούλγαρο επιχειρηματία

Κριστιάνο Ρονάλντο: Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο στο πλευρό του Πορτογάλου για την απώλεια του νεογέννητου παιδιού του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης