«Έφαγε» 6.000 ευρώ από πολίτη που πωλούσε θερμαντικό σώμα

«Έφαγε» 6.000 ευρώ από πολίτη που πωλούσε θερμαντικό σώμα

Με πλαστό e-mail έκανε συναλλαγές από ξένο λογαριασμό

astynomias
Με το πρόσχημα ότι ενδιαφερόταν να αγοράσει μια συσκευή θέρμανσης επικοινώνησε τηλεφωνικά ένας άγνωστος με τον πωλητή, ο οποίος είχε αναρτήσει αγγελία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, και του ζήτησε να του δώσει τους τραπεζικούς του κωδικούς για να καταθέσει το αντίτιμο στον λογαριασμό του.

Όμως, ο υποτιθέμενος αγοραστής απέκτησε πρόσβαση στον λογαριασμό του θύματος που κατοικεί σε οικισμό της Ροδόπης, με αποτέλεσμα να μεταφέρει από αυτόν σε άλλον λογαριασμό ποσό ύψους 6.000 ευρώ. Το θύμα κατήγγειλε την απάτη στο αστυνομικό τμήμα Ιάσμου και οι έρευνες των αστυνομικών για την ταυτοποίηση του δράστη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Με πλαστό e-mail έκανε συναλλαγές από ξένο λογαριασμό

Το e-mail που είχε λάβει στις 28 Δεκεμβρίου 2001 ένας κάτοικος του Βόλου εμφάνιζε ως αποστολέα την τράπεζα όπου διατηρεί λογαριασμό και του ζητούσε να επαληθεύσει το όνομα χρήστη, τον κωδικό πρόσβασης και τον αριθμό της χρεωστικής του κάρτας, δήθεν για να αποκτήσει ασφαλή πρόσβαση στο ηλεκτρονικό περιβάλλον του ιδρύματος.

Με τα στοιχεία αυτά, όμως, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συναλλαγή ύψους 940 ευρώ σε λογαριασμό τράπεζας του εξωτερικού και το θύμα υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια. Μετά από έρευνα, εξακριβώθηκε ότι μια αλλοδαπή είχε κάνει χρήση των στοιχείων της χρεωστικής του κάρτας του θύματος και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου.


Ειδήσεις σήμερα:

Μέσι – Μπαπέ – Σέρχιο Ράμος: Η πιο απροσδόκητη selfie με γυναίκα γκολφέρ... στο ασανσέρ

Ο τέως βασιλιάς πούλησε το παλάτι στο Πόρτο Χέλι σε Βούλγαρο επιχειρηματία

Κριστιάνο Ρονάλντο: Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο στο πλευρό του Πορτογάλου για την απώλεια του νεογέννητου παιδιού του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης