Οι έρευνες του Δικαστηρίου σε οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα, εκδήλωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Οι έρευνες του Δικαστηρίου σε οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα, εκδήλωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χαιρέτησε την εκδήλωση με μήνυμά της

IMG_0078
«Οι νέοι θεματικοί έλεγχοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου: Οι έρευνες του Δικαστηρίου σε καίρια οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με αφορμή τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στους ελέγχους του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χαιρέτησε την εκδήλωση με μήνυμά της, όπως και ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελείται στο Ελεγκτικό Συνέδριο μετά τη θέση σε ισχύ των νόμων 4700/2020 και 4820/2021 και στη νέα εποχή σχέσεων του δικαστηρίου, ως ελεγκτικού θεσμού, με τη Βουλή.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ι. Σαρμάς, παρουσίασε οκτώ εκθέσεις θεματικών ελέγχων του Ελεγκτικού Συνεδρίου από το Ετήσιο Πρόγραμμα Ελέγχων του Δικαστηρίου του έτους 2021. Σκοπός της παρουσίασης, όπως εξήγησε ο κ. Σαρμάς, ήταν να εξοικειωθούν οι προσκεκλημένοι με την αισθητική και το περιεχόμενο των νέων θεματικών ελέγχων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, οι υπουργοί Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης και Οικονομικών Γ. Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρας, ο πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου ως εκπρόσωπος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα, η βουλευτής Κ. Γιαννακοπούλου ως εκπρόσωπος του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Νικ. Ανδρουλάκη, ο Α. Στεργιώτης ως εκπρόσωπος του γραμματέα του ΜέΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα καρέ της ζωής του Μάνου και της Ρούλας: Η εικόνα στα social media και η φριχτή αλήθεια

Yπαρκτή η ρωσική πυρηνική απειλή μετά τη βύθιση του Moskva και τις αλλεπάλληλες στρατιωτικές αποτυχίες του Πούτιν

Καιρός: Στους 24 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα, αφρικανική σκόνη από αύριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης