Εξιχνίασαν τρεις κλοπές μετά τη λειψανοθήκη του Αγίου Χαραλάμπους

Εξιχνίασαν τρεις κλοπές μετά τη λειψανοθήκη του Αγίου Χαραλάμπους

Αναγνωρίστηκαν τα εκκλησιαστικά κειμήλια που είχαν βρει οι αστυνομικοί στην κατοχή του ιερόσυλου

patra_klopimaia_art
Αναγνωρίστηκαν τα εκκλησιαστικά κειμήλια που είχαν βρει οι αστυνομικοί στην κατοχή του ιερόσυλου που είχε κλέψει την λειψανοθήκη του Αγίου Χαραλάμπους από την ομώνυμη εκκλησία στην Πάτρα τον Φεβρουάριο και εξιχνιάστηκαν άλλες τρεις κλοπές που είχε διαπράξει σε ναούς στην Αχαΐα και στην Ηλεία.

Όπως αποδείχθηκε από την εξέλιξη των ερευνών που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πατρών και της Ασφάλειας Ήλιδας, ο Έλληνας δράστης τα είχε κλέψει από την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ερυμάνθεια Αχαΐας, από το ασκητήριο του Αγίου Γεωργίου Πορτών Αχαΐας και από την εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αμαλιάδα. Τα κειμήλια αποδόθηκαν στους εφημέριους των ναών και σε βάρος του ιερόσυλου σχηματίστηκε νέα δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή, που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.

patra_klopimaia_art__4_
patra_klopimaia_art__5__2


Ο ιερόσυλος και μια γυναίκα συνεργός του είχαν συλληφθεί στις 10 Φεβρουαρίου και στα σπίτια τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν βρει την επίχρυση λειψανοθήκη με τμήμα λειψάνου του Αγίου Χαράλαμπους, δύο χρυσές αλυσίδες που είχαν κλέψει από τον ίδιο ναό, εικόνες και πλήθος εκκλησιαστικά είδη και άλλα αντικείμενα που δεν είχε εξακριβωθεί από πού προέρχονταν, καθώς και δύο αεροβόλα όπλα και ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν.

Αρχικά, είχε εξιχνιαστεί μια ακόμη κλοπή που είχε διαπράξει το ζευγάρι την περασμένη Τρίτη από το ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην περιοχή Φραγκαβίλλα της Αμαλιάδας, όπου είχαν αρπάξει από την εικόνα της Παναγίας ένα σετ κοσμημάτων που είχαν αφιερώσει πιστοί. Ο ιερόσυλος, που είναι σεσημασμένος για κλοπές, είχε οδηγηθεί μαζί με τη συνεργό του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και τους είχε ασκηθεί δίωξηγ ια διακεκριμένη κλοπή από τόπο θρησκευτικής λατρείας, παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.






Ειδήσεις σήμερα:

Σημαντικές καθυστερήσεις στις Λεωφόρους Αθηνών και Σχιστού προς Σκαραμαγκά

Ο γιος του Γεωργιάδη ανάμεσα στα παιδιά που «άνοιξαν» το Φόρουμ των Δελφών με τα Δελφικά Παραγγέλματα στα Αρχαία Ελληνικά

Και δεύτερος νεκρός από τη φωτιά στο Παπανικολάου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης