Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Το άτομο εντοπίστηκε απανθρακωμένο στον δεύτερο όροφο στην πτέρυγα covid - Ακόμη ένα  άτομο έχει τραυματιστεί σοβαρά - Έντονοι καπνοί «πνίγουν» το εσωτερικό του κτηρίου - «Ασθενής έβαλε τη φωτιά», λέει ο διευθυντής της κλινικής

papanikolaoy-fotia-mesa-arthro
Ενας νεκρός , ένας  διασωληνωμένος και  τέσσερις εγκαυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της φωτιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Το νεκρό άτομο εντοπίστηκε απανθρακωμένο στον δεύτερο όροφο του κτιρίου της Πνευμολογικής Κλινικής, στην πτέρυγα covid από όπου και ξεκίνησε η φωτιά.

Ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο με έντεκα οχήματα και 30 άνδρες, ενώ η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των ασθενών, ακούστηκε κάτι σαν έκρηξη από κινητό νοσηλευόμενου πριν ξεσπάσει η φωτιά. Η μαρτυρία τέθηκε υπόψη της Πυροσβεστικής.

Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου


«Ασθενής έβαλε τη φωτιά» λέει ο διευθυντής της κλινικής covid

«Ασθενής που νοσηλεύεται με κορωνοϊό πιθανότατα έβαλε τη φωτιά», είπε μιλώντας στο Open ο Διαμαντής Χλώρος, διευθυντής της κλινικής covid στο Παπανικολάου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κίνηση αυτή του ασθενούς δεν έγινε αντιληπτή κι έτσι η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε στο τριώροφο κτήριο, όπου νοσηλεύονται 20 βαριά ασθενείς με κορωνοϊό.

Κλείσιμο


«Οι καπνοί είναι πάρα πολύ πυκνοί και αυτήν τη στιγμή, δεν έχουμε εικόνα τι γίνεται με τους 20 ασθενείς», σημείωσε ο κ. Χλώρος.

Η πυροσβεστική από την πρώτη στιγμή βοήθησε στην απομάκρυνση ασθενών  και ιατρικού προσωπικού. Οι 35 ασθενείς διακομίστηκαν με ασφάλεια σε άλλους χώρους είτε του ίδιου νοσοκομείου ή σε άλλα.
nosokomeio_fwtia_in__2_
nosokomeio_fwtia_in__3_
nosokomeio_fwtia_in__4_
nosokomeio_fwtia_in__5_
nosokomeio_fwtia_in__6_
nosokomeio_fwtia_in__1_

Αμέσως μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά,   της οποίας η αιτία διερευνάται από την Πυροσβεστική, τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο  έκτακτης εκκένωσης της κλινικής λόγω πυρκαγιάς που έχει εκπονήσει το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ από το 2018 σε όλα τα νοσοκομεία.

Στο νοσοκομείο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η διευθύντρια του ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδας, κυρία Τζίνα Λεπτοκαριδου.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως κάθε χρόνο όλα τα νοσοκομεία διενεργούν επιχειρησιακές ασκήσεις προσομοίωσης όλων των σχεδίων έκτακτης ανάγκης, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται έτσι σε μια συνεχή εκπαίδευση και να γνωρίζουν τα βασικά βήματα που πρέπει να κάνουν πριν παρέμβει η πυροσβεστική ή άλλα σώματα.

Δείτε βίντεο: Ένας νεκρός από πυρκαγιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου – «Ασθενής έβαλε τη φωτιά» λέει ο διευθυντής
Ένας νεκρός από πυρκαγιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου – «Ασθενής έβαλε τη φωτιά» λέει ο διευθυντής


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διεθνής κατακραυγή κατά Ρωσίας, έρευνα του ΟΗΕ για τη σφαγή στην Μπούτσα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το μοιραίο λάθος της 33χρονης και τα σενάρια για τα κίνητρα του φρικτού εγκλήματος

Το «Ημερολόγιο» του προξένου Μανώλη Ανδρουλάκη: Είκοσι μέρες στην κόλαση της Μαριούπολης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης