Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Γαϊτανάκι τρόμου» γύρω από τη σπιτονοικοκυρά - Η εντολή της Ρούλας να δείρουν τον Μάνο

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Γαϊτανάκι τρόμου» γύρω από τη σπιτονοικοκυρά - Η εντολή της Ρούλας να δείρουν τον Μάνο

Εκτός από τα αίτια, προς διερεύνηση τίθεται και ο ακριβής χρόνος θανάτου της - Ενώ η 69χρονη πέθανε στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, η Πισπιρίγκου τους ειδοποίησε τηλεφωνικά ότι η Ευγενία πέθανε την προηγούμενη ημέρα

pispirigku_spitonoikokyra-xr
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο τις τελευταίες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών μικρών κοριτσιών από την Πάτρα, καθώς τόσο οι έρευνες, όσο και οι αποκαλύψεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Παρότι από χθες το πρωί η «πρωταγωνίστρια» της υπόθεσης, Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται προφυλακισμένη σε ειδικό κελί και υπό τη διαρκή επίβλεψη των Αρχών -λόγω του εκρηκτικού κλίματος στο σωφρονιστικό κατάστημα- στον Κορυδαλλό, εντούτοις οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη υπό μορφή χιονοστιβάδας, με τις Αρχές να ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή, όλες τις μαρτυρίες, όπως και τα διαθέσιμα στοιχεία.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj2gdwo363m9)

Ήδη, την άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου της 33χρονης κατηγορούμενης ζήτησε χθες η 18η τακτική ανακρίτρια, καθώς στην κατοικία της, στην οδό Μπιζανίου στην Πάτρα, εντοπίστηκαν οκτώ κινητά τηλέφωνα, αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές. Οι έρευνες, ωστόσο, των αστυνομικών και των εισαγγελικών Αρχών κινούνται και προς τις παράλληλες με τη δολοφονία της Τζωρτζίνας υποθέσεις, με πρώτη αυτή του θανάτου της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη, Ευγενίας Κούτρα.

Εκτός από τα αίτια, προς διερεύνηση τίθεται και ο ακριβής χρόνος θανάτου της, αφού εκείνο που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στους συγγενείς της σπιτονοικοκυράς ήταν ότι, ενώ η 69χρονη γυναίκα πέθανε στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, η Ρούλα Πισπιρίγκου τους ειδοποίησε τηλεφωνικά ότι η Ευγενία πέθανε την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020. Ωστόσο, με έκπληξη διαπίστωσαν ότι ο θάνατός της πιστοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου 2020.

Κλείσιμο
Πολλά ερωτηματικά φαίνεται να έχει ήδη εγείρει ο θάνατος της ηλικιωμένης γυναίκας στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος σχολίασε χθες πως «θα υπάρχουν αποκαλύψεις και φαίνεται ότι ένα γαϊτανάκι τρόμου έχει ανοίξει και έχει ξεκινήσει. Θα δούμε καταστάσεις και πράγματα που να είστε σίγουροι ότι θα μας ξενίσουν».
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj2dka5ltwd5)

Εντύπωση, πάντως, έχει ήδη προκαλέσει μαρτυρία -σοκ ενός ατόμου που φέρεται να προσέγγισε η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να βλάψει σωματικά τον πρώην σύζυγό της. «Μου φάνηκε σατανική αυτή η γυναίκα» δήλωσε ο άνθρωπος τον οποίο προσπαθούσε να πείσει η Ρούλα να ξυλοκοπήσει τον Μάνο.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj25o79j2hbt)

Συγκεκριμένα, το ίδιο άτομο, το οποίο κατέθεσε ανώνυμα τη μαρτυρία του στον Alpha, ανέφερε πως «ο θείος της με φώναξε, ενώ του είχα πει ότι δεν μπορώ να βοηθήσω. Παρ' όλα αυτά, πήγα τελικά στο σπίτι της. Πήγε να πάρει το κινητό μου, της λέω δεν το ακουμπάς ξανά, πάμε παρακάτω. Μου είπε ότι ο Μάνος είναι στην Αθήνα, δουλεύει ταξί, είναι με μια γκόμενα… Της είπα ότι κακώς με πήραν, κι ότι δεν έχω κανέναν άνθρωπο για τη δουλειά που ήθελαν».

Και συνέχισε: «Μου φάνηκε να είναι σατανική αυτή η γυναίκα. Μου ζήτησε να βρω κάποιον να σακατέψουν τον Μάνο. Φαντάζομαι ότι πίστευε πως στον χώρο μου υπάρχουν κακοποιοί. Κάνω φυλάξεις υψηλών προσώπων, αλλά δεν έχουμε τέτοιους ανθρώπους. Μου ζήτησε να κατέβει με οποιονδήποτε τρόπο στην Πάτρα ο Μάνος. Να φάει ξύλο, κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι πώς μου το είπε ακριβώς. Δυο φορές μιλήσαμε, τη μία μου είπε να της πω αν μπορούμε να βρούμε πού μένει. Μετά μου είπε, ''τελικά ξέρω πού μένει, είναι σε μια γκόμενα στην Αθήνα''».

Σήμερα η κατάθεση Δασκαλάκη

Εν τω μεταξύ, ο Μάνος Δασκαλάκης, πρώην σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου αναμένεται να καταθέσει με τη σειρά του σήμερα στην ανακρίτρια, για να δηλώσει παράσταση προς υπεράσπιση της κατηγορίας, ενώ θα λάβει και γνώση της δικογραφίας. Προαναγγέλλοντας εν πολλοίς τη στάση του χθες -μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα «Μπαμ»- ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε πως «δυστυχώς… Δεν μπορώ να το διανοηθώ αυτό. Δεν μπορώ… Δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω… Όχι να το συνειδητοποιήσω… Δεν μπορώ. Νομίζω ότι μιλάμε για άλλη γυναίκα. Ότι μιλάμε για άλλο πρόσωπο. Δεν μπορώ να διανοηθώ, να χωνέψω ότι εγώ για εννέα χρόνια…».

«Όχι για να αποποιηθώ ευθύνες» συνέχισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Δεν είμαι μόνο εγώ, είναι τόσα άτομα…Έλεγα σε κάθε θάνατο ότι μετανιώνω τόσες ώρες για να κάνω το καλύτερο για τα παιδιά μου και δεν έχω ζήσει κάποιες στιγμές μαζί τους. Αν μετάνιωνα μία φορά τότε, μετανιώνω 50 τώρα!».

«Τέρας ψυχραιμίας»

Στα μάτια, ωστόσο, του Απόστρατου Ταξίαρχου της ΕΛ.ΑΣ, Θανάση Κατερινόπουλου, ο Μάνος Δασκαλάκης φαντάζει «ένα «τέρας ψυχραιμίας», ο οποίος συνεχάρη με νόημα τον σύζυγο της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη στάση του. «Έχασε τρία παιδιά, αλλά αναφέρεται στη Τζωρτζίνα που υπεραγαπούσε. Όλα τα δάχτυλα του χεριού είναι ίδια, όποιο και να κόψεις, πονάει. Υποθέτω ότι πονάει για τα τρία το ίδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατερινόπουλος και πρόσθεσε πως η ψυχραιμία του Μάνου Δασκαλάκη «δεν ξέρω αν είναι έμφυτη ή στημένη. Δεν διαφέρει πουθενά από την κοινή συνέντευξη που έδωσε με την Ρούλα».

«Δεν αποτελεί τη κεταμίνη τον παράγοντα εκείνο που προκάλεσε τον θάνατο; Ναι μεν, αλλά… Δεν γίνεται να είσαι με τον Θεό, αλλά και τον Διάολο, με έναν από τους δυο θα είσαι», σχολίασε ο κ. Κατερινόπουλος.

Στο κενό, πάντως, έπεσε η προσπάθεια χθες της Ρούλας Πισπιρίγκου να επικοινωνήσει με τον πρώην σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, αφού αυτός δεν σήκωσε το τηλέφωνό του, όπως υποστήριξε ο δικηγόρος της, Όθων Παπαδόπουλος.

«Η Ρούλα τηλεφώνησε στον Μάνο και δεν το σηκώνει» δήλωσε στο Mega, προσθέτοντας ότι η 33χρονη αισθάνεται απογοητευμένη και προδομένη από τη στάση του. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Παπαδόπουλος επιβεβαίωσε την πρόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου να υποβάλλει αίτηση διαζυγίου. «Μου δήλωσε την επιθυμία της να ζητήσει τη λύση του γάμου της δηλώνοντας τη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι σε μια κρίσιμη στιγμή για την ίδια δεν έχει την ηθική συμπαράσταση του συζύγου της», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος σχετικά με την αίτηση διαζυγίου που θέλει να καταθέσει η 33χρονη, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της προς το πρόσωπο του συζύγου της. «Αισθάνεται απογοητευμένη, την έχει πληγώσει η στάση του, μου έχει ζητήσει να το δημοσιοποιήσω, αισθάνεται προδομένη».

Παρά το «πινκ πονκ» μεταξύ των δύο πρώην συζύγων, οι αποκαλύψεις για τα όσα βίωνε η άτυχη Τζωρτζίνα δεν έχουν τελειωμό, καθώς την κακοποίησή της δύο φορές, όταν εκείνη ήταν μόλις λίγων μηνών, επιβεβαίωσε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η κυρία Λεγάτου, σε παρέμβασή της στο Mega, ανέφερε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου πήγε το παιδί της «μελανιασμένο στο Καραμανδάνειο» και το εξέτασαν οι γιατροί. «Η Ρούλα δεν είχε ανάμειξη σε αυτό» τόνισε, υποστηρίζοντας ότι η κακοποίηση που προκάλεσε μώλωπες στο κοριτσάκι έγινε από πολύ συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας. «Ήταν διαφορετικές οι ημερομηνίες και διαφορετικά τα γεγονότα», ανέφερε. Πάντως, υποστήριξε ότι η καταγγελία που είχε υποβληθεί τότε στο «Χαμόγελο του Παιδιού», έγινε από την πρώην φίλη του Μάνου Δασκαλάκη.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj2gso9eorrt)

Με αυτά τα δεδομένα, επιτακτική καθίσταται για τις Αρχές η περαιτέρω έρευνα και για την 9χρονη Τζωρτζίνα, αλλά και για την 69χρονη, Ευγενία Κούτρα. «Και στην Τζωρτζίνα και στη γειτόνισσα σε περίπτωση εκταφής ένα βιολογικό υλικό που θα πρέπει να λάβουμε είναι οι τρίχες έτσι ώστε να έχουμε μια αξιόπιστη εικόνα για τη χρήση ουσιών όπως η κεταμίνη. Ως χώρα έχουμε ένα από τα πρωτοπόρα εργαστήρια ανάλυσης τριχών, στην Κρήτη» σχολίασε χθες στα κοινωνικά δίκτυα ο Ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, ανοίγοντας νέο δρόμο στην επεξεργασία των στοιχείων της υπόθεσης.

Ειδήσεις σήμερα

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για 4η δόση - Αλλαγές και στον βασικό εμβολιασμό

Τα έκανε όλα τόσο λάθος που βγήκε εκτός MasterChef

Επιπλέον στρατιωτική βοήθεια 100 εκατ. δολαρίων χορηγούν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης