Οπαδική βία το 2013 στα Καμίνια: Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε ποινή χούλιγκαν που μαχαίρωσαν οπαδούς του Ολυμπιακού

Οπαδική βία το 2013 στα Καμίνια: Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε ποινή χούλιγκαν που μαχαίρωσαν οπαδούς του Ολυμπιακού

Από το Εφετείο Ανηλίκων Πειραιά το 2020 οι χούλιγκαν καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δυο ετών με τριετή αναστολή για τα αδικήματα της ληστείας και απόπειρας ληστείας από κοινού και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης - Ανάλογη περίπτωση με αυτή του Άλκη Καμπανού απασχόλησε τους αρεοπαγίτες

areiospagos
Ενώ ακόμη είναι νωπή στη μνήμη η στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού  την 1η Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή του Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, τον Άρειο Πάγο τον απασχόλησε παρόμοια υπόθεση που διαδραματίστηκε με μαχαιρώματα τον Σεπτέμβριο του 2013 στα Καμίνια.

Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος επικύρωσε τις ποινές χάδι που είχαν επιβληθεί στους τρεις από τους τέσσερεις νεαρούς χουλιγκάνους οπαδούς του Παναθηναϊκού (15 έως 18 ετών) οι οποίοι μετά από αγώνα στο Καραϊσκάκη (αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Φωκικό για το Κύπελλο Ελλάδας) τον 29ην Σεπτέμβριο του 2013, στα Καμίνια με καλυμμένα τα πρόσωπα τους με full face και φούτερ, αφού κατέβηκαν από το αυτοκίνητο που επέβαιναν κυνήγησαν, μαχαίρωσαν (6 μαχαιριές) και λήστεψαν δυο νεαρούς φιλάθλους του Ολυμπιακού οι οποίοι φορούσαν φανέλες της ομάδας τους.

Από το Εφετείο Ανηλίκων Πειραιά το 2020 οι χούλιγκαν καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δυο ετών με τριετή αναστολή για τα αδικήματα της ληστείας και απόπειρας ληστείας από κοινού και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Φυσικά το 2020 δεν ίσχυαν οι νέες διατάξεις για την «οπαδική» βία, αφού ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε στις αρχές του μήνα. Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα αντιμετώπιζαν ποινή κάθειρξης από 5 έως 15 χρόνια για τη ληστεία και ποινή φυλάκιση από 3 έως 5 χρόνια για τη σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με την αρεοπαγιτική απόφαση, στις 25-9-2013 μετά από τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα στο Καραϊσκάκη (αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Φωκικό, το σκορ 5-1) δύο νεαροί που φορούσαν μπλούζες με τα διακριτικά της ομάδας τους και ήταν ηλικίας ο μεν πρώτος 18 ετών, ο δε δεύτερος 15 ετών, έφυγαν από το γήπεδο προκειμένου να μεταβούν με τα πόδια στα σπίτια τους που δεν απείχαν πολύ από το γήπεδο.

Όμως, 4 νεαροί οπαδών άλλης ομάδας, μετά τον εν λόγω αγώνα αναζητούσαν μέσα από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ένας εκ των τεσσάρων, να εντοπίσουν φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Έτσι, οι δύο οπαδοί του Ολυμπιακού, ενώ βάδιζαν πίσω από την πρώην «Σχολή Κλωστικής Υφαντικής Πλεκτικής» (σήμερα στεγάζονται ΕΠΑΛ και ΙΕΚ του Δήμου Πειραιά), άκουσαν πίσω τους να τρέχουν άγνωστα άτομα στο πεζοδρόμιο και αμέσως μετά δέχθηκαν επίθεση.

Κλείσιμο
Τα άτομα αυτά με σωματική βία επεδίωκαν να τους αφαιρέσουν αντικείμενα και τα ρούχα με τα διακριτικά του Ολυμπιακού, φωνάζοντας στους δυο: "Δώστε μας τα πράγματα, δώστε ό,τι έχετε".

Με καλυμμένα τα πρόσωπα τους με full face τα άτομα αυτά επιτέθηκαν στους δύο νεαρούς, λέγοντας τους "φέρε την τσάντα ρε μουν.." και "άσε την τσάντα"…., ρίχνοντας του ταυτόχρονα ο ένας εκ των δύο σπρέι πιπεριού στα μάτια, ενώ το δεύτερο άτομο τον χτύπησε με ένα αντικείμενο στο κεφάλι και του τράβηξε την τσάντα την οποία και τελικά αφαίρεσε.

Παράλληλα, ένα τρίτο άτομο που φορούσε φούτερ με κουκούλα και ένα μαντήλι για λαιμό, σαν αυτό που φορούν οι μοτοσικλετιστές, όρμησε σε έναν από τους δύο, επιδιώκοντας να του βγάλει τη μπλούζα με τα διακριτικά του Ολυμπιακού, καθώς και να του αφαιρέσει την τσάντα.

Ωστόσο, ο νεαρός αν και αιφνιδιάσθηκε αντέδρασε και στα πλαίσια άμυνας χτύπησε τον επιτιθέμενο με μία κλωτσιά στη κοιλιά και με μια γροθιά στο πρόσωπο, με συνέπεια ο τρίτος ως άνω δράστης να πέσει και να του φύγει η κουκούλα της μπλούζας από το κεφάλι του.

Αμέσως όμως σηκώθηκε, ενώ προσέτρεξε προς αυτόν και ένας εκ των δύο άλλων και φωνάζοντας ο πρώτος " βγάλε την μπλούζα ρε μουν..", ενώ τον μαχαίρωσε σε 6 σημεία του σώματος του και συγκεκριμένα στο μέτωπο, στην ωμοπλάτη, χαμηλά στην κοιλιακή χώρα και στο μηρό.

Εκείνη τη στιγμή μία κυρία που διαμένει στο πρώτο όροφο πολυκατοικίας στο σημείο που εκτυλισσόταν το περιστατικό βγήκε στη βεράντα της, λόγω της φασαρίας και αντιλαμβανόμενη τι συμβαίνει, φώναξε να σταματήσουν, γιατί αλλιώς θα καλέσει την Αστυνομία.

Οι δράστες τότε φοβούμενοι τη σύλληψη έφυγαν τρέχοντας εκεί που τους περίμενε το τέταρτο άτομο της συμμορίας μέσα σε αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν έχοντας αρπάξει την τσάντα, η οποία περιείχε, μεταξύ των άλλων και το κινητό ενός εκ των δύο θυμάτων.

Αμέσως μετά την απομάκρυνση των δραστών από το σημείο ο ένας εκ των νεαρών, αντιλήφθηκε ότι αιμορραγούσε και με δυσκολία πήγε μέχρι το σπίτι του που βρίσκεται κοντά στο σημείο της επίθεσης. Εκεί φώναξε την μητέρα του, η οποία έντρομη ενημέρωσε σχετικά τον σύζυγό της.

Ακολούθως, ο τραυματισμένος νεαρός μεταφέρθηκε από τον πατέρα του με ιδιωτικό αυτοκίνητο σε θεραπευτήριο. Εκεί έγινε συρραφή των τραυμάτων του, εξετάσεις, αξονικές κ.λπ. και αφού νοσηλεύτηκε μία ημέρα, εξήλθε.

Στην συνέχεια επιλήφθηκε η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης βίας στους Αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Έγινα άρση του απορρήτου των κινητών τηλεφώνων, εντοπίστηκαν οι δράστες και συνελήφθησαν.

Σ΄ έναν εκ των τεσσάρων δραστών, ασκήθηκε ποινική δίωξη μόνο για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, που εν τέλει έπαυσε οριστικά, λόγω παραγραφής.

Ο ένας εκ καταδικασθέντων προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείο Ανηλίκων Πειραιά, αλλά οι αρεοπαγίτες του ΣΤ΄ Ποινικού Τμήματος, απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του και επικύρωσαν την εφετειακή απόφαση.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σειρά εκρήξεων στην Οδησσό, αναφορές για πυρκαγιές σε μερικές περιοχές

Υπόθεση θανάτου τριών παιδιών στην Πάτρα: Κορυφή του παγόβουνου η δολοφονία της Τζωρτζίνας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εφεδρείες για όσο διαρκεί η κρίση ακρίβειας - Σχέδιο στέγης για νέους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης