Η κόρη μου έτρεμε όταν περιέγραφε όσα της έκανε ο 48χρονος, λέει μητέρα ανήλικης που βιάστηκε από τον πατέρα φίλης της

Η κόρη μου έτρεμε όταν περιέγραφε όσα της έκανε ο 48χρονος, λέει μητέρα ανήλικης που βιάστηκε από τον πατέρα φίλης της

Ανατριχιάζουν οι λεπτομερείς καταθέσεις των γονέων για όσα τους εκμυστηρεύτηκαν οι κόρες τους - «Την φιλούσε στο στόμα, της έπιανε το στήθος και της έλεγε να τον αγγίζει στα γεννητικά όργανα» - «Κατηγορούμαι άδικα» επιμένει ο φερόμενος δράστης

θες
"Ζητάμε να δικαστεί ο παλιάνθρωπος και να μπει στην φυλακή για να μπορέσουν να ησυχάσουν τα κορίτσια που τόσο καιρό φοβόντουσαν να κυκλοφορήσουν", δήλωσε η μητέρα ενός εκ των τεσσάρων κοριτσιών που φέρονται να κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον 48χρονο  σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο πολύτεκνος πατέρας, κάθισε σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης και κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες φίλες των παιδιών του, όταν εκείνες έρχονταν να παίξουν στο σπίτι του, σε προάστιο της Θεσσαλονίκης.

Η δική μετά από τις καταθέσεις των μαρτύρων διακόπηκε και αναμένεται να συνεχιστεί στις 14 Απριλίου.

"Πιστεύουμε στην δικαιοσύνη, αλλά αν δεν είχα τον σύζυγό μου να με κρατήσει, εγώ θα πήγαινα μέσα στο σπίτι του και θα τον σκότωνα. Θα προτιμούσα να δικαστώ εγώ πάρα αυτός, δεν αξίζει να είναι στο δικαστήριο, ούτε καν στην φυλακή", τόνισε οργισμένη η μητέρα, προσθέτωντας ότι "αυτό που ζητάμε είναι να σαπίσει στην φυλακή".

"Είμαι αθώος", λέει ο κατηγορούμενος

Ο 48χρονος κατηγορείται για βιασμό, τετελεσμένο και σε απόπειρα, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη και για κατάχρηση ανηλίκων, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο κατηγορούμενος δήλωσε πως είναι αθώος. "Κατηγορούμαι άδικα και δεν έχω κάνει καμία από τις αποτρόπαιες πράξεις που μου αποδίδονται", ανέφερε.

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου βρέθηκαν σήμερα για να καταθέσουν οι τρεις από τις τέσσερες μητέρες των ανήλικων θυμάτων, οι οποίες περιέγραψαν όσα συγκλονιστικά κατήγγειλαν πως βίωσαν οι ανήλικες κόρες τους, όταν ήταν κάτω από δέκα ετών.

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις

Η κόρη μου έτρεμε και μου είπε ότι την πείραξε ο μπαμπάς της "Μ"

Κλείσιμο
"Η κόρη μου πήγαινε στο σπίτι του κατηγορούμενου από την ηλικία τον 6 ετών και καθόταν περίπου δύο ώρες κάθε φορά. Ήταν φίλες με την κόρη του. Όταν μου έλεγε τι είχε γίνει άρχισε να τρέμει ολόκληρη και να μου λέει ότι με πείραζε ο μπαμπάς της "Μ" . "Με πείραζε, με άγγιζε σε όλο το σώμα" μου είπε και το παιδί δεν αισθανόταν καλά. Της είχα πει να μην αφήνει κανέναν να την αγγίζει στο σώμα και στο εσώρουχο. Τρελάθηκα και προσπαθούσα να είμαι ψύχραιμη", κατέθεσε η μητέρα του ενός ανηλίκου κοριτσιού.

Όπως είπε στη συνέχεια, η πρώτη φορά που ο κατηγορούμενος φέρεται να παρενόχλησε την κόρη της ήταν σε ηλικία 6 ετών. "Ήταν στο σπίτι του και έβρεξε τα ρούχα της κατά λάθος με νερό. Η φίλη της της είπε να πάει στον επάνω όροφο που είναι ο μπαμπάς της για να της δώσει ρούχα. Αντί να αλλάξει, πήρε το πιστολάκι και άρχισε να την στεγνώνει στο μέρος που βραχηκε. Μετά την έπιανε με τα χέρια του σε όλο το σώμα της. Τις επόμενες φορές, η κόρη μου πήγαινε τουαλέτα, άρχισε πάλι να την φιλάει στο στόμα, να την πιάνει το στήθος και της έλεγε να τον αγγίζει στα γεννητικά όργανα", είπε.

Σύμφωνα με την ίδια, όλο αυτό κράτησε πέντε χρόνια, ενώ το παιδί σήμερα πηγαίνει στη έκτη Δημοτικού.

Τι είπε άλλο ανήλικο θύμα στην μητέρα του

Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο μητέρα αλλού κοριτσιού, η κόρη της πήγαινε στο σπίτι του κατηγορουμένου για να παίξει με την φίλη της από την ηλικία των 8 ετών. Η ίδια πληροφορήθηκε από την πρώτη μητέρα για το τι είχε συμβεί στο άλλο παιδί και ρώτησε την κόρη της αν έχει βιώσει ανάλογα περιστατικά από τον κατηγορούμενο. Αν και στην αρχή δεν είπε κάτι, αργά το βράδυ το παραδέχτηκε, όπως είπε η μητέρα.

"Είναι αλήθεια αυτό και τα έκανε και σε εμένα. Με έχει αγγίξει στο στήθος, στα γεννητικά  όργανα και με φιλούσε στο στόμα. Κατέβασε το εσώρουχό μου και με φιλούσε στο στόμα. Προσπαθούσα να το αποφύγω και του έλεγα "πάμε έξω να παίξουμε", ενώ η κόρη του ήταν στην τουαλέτα. Κατέβασε και ο ίδιος το παντελόνι του και την ακουμπούσε με τα γεννητικά του όργανα. Έγινε δύο - τρεις φορές", ανέφερε, περιγράφοντας προς την έδρα όσα της είπε η κόρη της.

Η κόρη μου με ρώτησε τι σημαίνει "σε ποθώ πολύ" - "Ήθελα να πάω σπίτι του και να του σπάσω τα κόκαλα"

Ανατριχίλα προκαλούν και όσα κατέθεσε στο δικαστήριο η μητέρα του τρίτου ανήλικου κοριτσιού, που τότε ήταν 8 χρονών. "Γύρισε μια μέρα στο σπίτι και δεν μιλούσε. Τη δεύτερη ημέρα, πήγα να την αγκαλιάσω και με ρώτησε "μαμά τι σημαίνει σε ποθώ πολύ". Μου είπε ότι προχθές που έπαιζαν στην αυλή, ζήτησε νερό από τον κατηγορούμενο και εκείνος την αγκάλιασε από πίσω, την έπιασε από τα γεννητικά όργανα και της είπε "σε ποθώ πάρα πολύ", κατέθεσε.

Η ίδια ρώτησε την κόρη της αν έχει ξανά γίνει κάτι στο παρελθόν και τότε της απάντησε πως λίγες ημέρες νωρίτερα, την ώρα που έπαιζαν ηλεκτρονικά παιχνίδια με τα παιδιά του, ο κατηγορούμενος ξεκίνησε να την χαϊδεύει στα πόδια.

"Μολις το έμαθα ήθελα να πάω στο σπίτι του και να του σπάσω όλα τα κόκαλα", είπε χαρακτηριστικά η μητέρα της ανήλικης, τονίζοντας ότι μέχρι και σήμερα το παιδί της της λέει: "Μαμά φοβάμαι. Από τότε σιχάθηκα τα αγόρια".

Τελευταίος μάρτυρας, κατέθεσε από την πλευρά της υπεράσπισης ο πατέρας του 48χρονου κατηγορούμενου, εκφράζοντας την άποψη ότι οι ανήλικες κατήγγειλαν τον γιο του γιατί ζήλευαν την εγγονή του που έκαναν παρέα.

"Είχε ανοιχτό το σπίτι του, έτσι έμαθε και έζησε ο ίδιος από μικρό παιδί. Πιο ειδεχθές κακούργημα από αυτό που του καταλογείτε δεν νομίζω ότι υπάρχει. Αν αποδεχθεί ότι έκανε αυτά που κατηγορείται δεν μου αρκούν τα ισόβια για τον γιο μου", τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι οι καταγγελίες έγιναν, γιατί τα κορίτσια ζήλευα την εγγονή του.

Το χρονικό

Θυμίζουμε ότι, η ποινική δίωξη κινήθηκε με την έγκληση που υπέβαλε μητέρα ανήλικης στην Αστυνομία, τον Σεπτέμβριο του 2020. Όταν ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική έρευνα, ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Ο συγκεκριμένος άνδρας διέμενε με την οικογένεια του σε προάστιο της Θεσσαλονίκης. Οι τέσσερις ανήλικες επισκέπτονταν το σπίτι του κατηγορούμενου από το 2015 έως το 2019, καθώς ήταν φίλες των παιδιών του. Τα τρία κορίτσια (γεννημένα το 2010 και το 2009) διατηρούσαν φιλική σχέση με την ανήλικη κόρη του ενώ το τέταρτο κορίτσι (γεννημένο το 2006) ήταν φίλη του ενός γιου του και συμμαθήτρια του άλλου γιού του.

Τα κορίτσια πήγαιναν στο σπίτι για να κάνουν παρέα με τους συνομήλικους φίλους, εν γνώσει των γονιών τους που πίστευαν ότι ήταν ασφαλή και δεν κινδύνευαν, ωστόσο  ο 48χρονος αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες πως τα κακοποιούσε σεξουαλικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Έξαρση στα νέα κρούσματα κορωνοϊού πιέζει ξανά τα νοσοκομεία - Πόσο έχουν αυξηθεί τον Μάρτιο οι νέες νοσηλείες

«Πίστευε ότι της έχουν κάνει μάγια», υποστηρίζει η «χαρτορίχτρα» της Ρούλας Πισπιρίγκου - Το διέψευσε άμεσα η ίδια

«Η κοινή γνώμη είναι αυτή που κρατά στη φυλακή τον Πέτρο Φιλιππίδη», λέει ο Δημητρακόπουλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης