Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ο εισαγγελέας για να ασκήσει ποινική δίωξη θα πρέπει να στηριχτεί στα ιατρικά πορίσματα - Οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών θα δώσουν στοιχεία για να πέσει φως στην υπόθεση

PATRA_main

Εν αναμονή των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων αλλά και του πορίσματος των ιατροδικαστών βρίσκεται όλη η Ελλάδα για την υπόθεση με τους μυστηριώδεις θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας για να ασκήσει ποινική δίωξη θα πρέπει να στηριχτεί στα ιατρικά πορίσματα,στις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας ενώ οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών θα δώσουν στοιχεία για να υπάρξει κάποιος ύποπτος ή ύποπτοι. Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών συνεχίζει τις διαδικασίες μέχρι την ολοκλήρωση της προανακριτικής εξέτασης, η οποία έχει παραγγελθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Πάτρας.

Ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι για τους δύο πρώτους θανάτους οι ίδιοι οι γονείς έχουν φροντίσει να δώσουν όλα τα επιστημονικά δεδομένα στη δημοσιότητα και αυτά κρίναμε. Με αυτά προκύπτει ότι ένα σημαντικό ενδεχόμενο για το τι έχει συμβεί σε αυτά τα παιδιά είναι το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου, το οποίο σημαίνει αποστέρηση οξυγόνου.

Πρόσθεσε δε ότι πρέπει να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στον ιατρικό φάκελο του πρώτου παιδιού τονίζοντας ότι «έχουμε το ευτύχημα να έχουμε ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό από την ίδια τη μάνα. Μέσα στην αγωνία της και τις συνεντεύξεις της έχει περιγράψει ακριβώς τη στιγμή του θανάτου των παιδιών της».

Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης αναφέρει ότι στις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας δεν έχει εντοπιστεί κάποια ξένη ουσία στον οργανισμό της ωστόσο η εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως.

«Η υπόθεση είναι ήδη δεμένη»

Κλείσιμο
Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος σε δηλώσεις του, αναφέρει ότι το Τμήμα Ανθρωποκτονιών δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τον κύκλο των καταθέσεων.

«Η υπόθεση είναι ήδη δεμένη. Πολύ σύντομα θα έχουμε μάλλον τους δράστες και όχι τον δράστη αυτού του στυγερού εγκλήματος.Εκτιμώ ότι δε θα έχουμε δράστη, αλλά δράστες. Δεν περιμένω να δουν το φως της δημοσιότητας οι τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού πριν φτάσουν στον Εισαγγελέα. Είναι καθαρά διαδικαστικό πλέον το θέμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε απαντήσεις.Οι δράστες και στους τρεις θανάτους είναι ίδιοι, δεν μπορεί να είναι άλλοι. Σέβομαι τον πόνο αυτών των γονιών, αλλά πρέπει να περιμένουν. Σήμερα είμαι 100% σίγουρος ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια» είπε ο κ.Κατερινόπουλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης