Βρήκαν οπλοστάσια σε σπίτια, μαντρί και επιχειρήσεις στο Ηράκλειο

Βρήκαν οπλοστάσια σε σπίτια, μαντρί και επιχειρήσεις στο Ηράκλειο

Δύο συλλήψεις, τα όπλα εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση

Hrakleio-opla
Πλήθος παράνομα όπλα, μεταξύ των οποίων Καλάσνικοφ και άλλα πολεμικά, αλλά και εκατοντάδες σφαίρες και κροτίδες ανακάλυψαν οι αστυνομικοί του Τ.Α.Ε. Ηρακλείου, κατά την διάρκεια δυο επιχειρήσεων που εκτέλεσαν σε περιοχές των Δήμων Αχαρνών - Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδος!

Στην πιο σημαντική περίπτωση, συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης ένας Έλληνας στα σπίτια και το ποιμνιοστάσιο του οποίου έγιναν έρευνες και βρέθηκαν δυο πολεμικά τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ, ένα πολεμικό όπλο, ένα πιστόλι, πέντε γεμιστήρες, 313 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, μια φυσιγγιοθήκη, μια ξιφολόγχη, ένα εξάρτημα γέμισης γεμιστήρων και ένα εξάρτημα σκόπευσης και ένα στιλέτο. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ τα πυροβόλα όπλα εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί, καθώς και η προέλευσή τους.

Στην δεύτερη περίπτωση, κατά την διάρκεια της συντονισμένης επιχείρησης στο σπίτι και την επιχείρηση ενός Έλληνα σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, βρέθηκαν ένα πολεμικό όπλο, τέσσερα κυνηγετικά όπλα, 295 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, δυο φυσιγγιοθήκες και 16 κροτίδες, τα οποία κατασχέθηκαν και το πολεμικό όπλο εστάλη για βαλλιστική εξέταση. Και αυτός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί ειδών πυροτεχνίας.

Την προανάκριση για τις δυο υποθέσεις διενεργεί η Ασφάλεια Ηρακλείου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του πρώτου συλληφθέντα και σε βάρος της συζύγου του δεύτερου σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της αστυνομικής διάταξης περί ζωοκλοπής.


Ειδήσεις σήμερα:

Προκλητικός Ακάρ: Μιλά για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου - Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Η Κίνα απορρίπτει τις κατηγορίες Μπλίνκεν - Δηλώνει ότι θα προστατέψει τα εμπορικά της συμφέροντα

Ζαχάροβα: Καλούμε τον Ζελένσκι να σκεφτεί την τύχη της χώρας και του λαού του, δεν θέλουμε να τον ανατρέψουμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης