Τηλεφωνική επικοινωνία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο

Τηλεφωνική επικοινωνία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος ευχήθηκε να επικρατήσει ειρήνη και οι Ορθόδοξοι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας, να εορτάσουν το Πάσχα

ieronymos
Με τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο επικοινώνησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος εκφράζοντάς του την αμέριστη συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον χειμαζόμενο ορθόδοξο λαό της Ουκρανίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ιδιαίτερα ότι η παντοειδής στήριξη της αδελφής Εκκλησίας της Ουκρανίας απασχολεί ουσιαστικά την Εκκλησία της Ελλάδος, γι’ αυτό ήδη έχει αποσταλεί Εγκύκλιο Συνοδικό Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή και τις Ιερές Μητροπόλεις , με το οποίο ζητείται η ενημέρωση για τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν πρόσφυγες από την Ουκρανία ιδιαιτέρως παιδιά και ασυνόδευτα ανήλικα.

Ολοκληρώνοντας την επικοινωνία τους, ο κ. Ιερώνυμος διαβεβαίωσε τον κ. Επιφάνιο ότι ο Ιερός Κλήρος και ο λαός της Εκκλησίας της Ελλάδος προσεύχονται αδιαλείπτως κατά την ευλογημένη αυτή περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ώστε άμεσα να επικρατήσει ειρήνη και οι Ορθόδοξοι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας, και ολόκληρος ο κόσμος να εορτάσουν το Άγιο Πάσχα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πούτιν είπε στον Λουκασένκο ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και τα χρηματιστήρια κάνουν «ράλι»

Άνοιξαν 12 ανθρωπιστικοί διάδρομοι την Παρασκευή στην Ουκρανία - Κονβόι με τρόφιμα και φάρμακα στις αποκλεισμένες πόλεις

«Δεν είναι αυτό που περιμένουμε» είπε ο Ζελένσκι για τις εξελίξεις με την «ταχεία ένταξη» της Ουκρανίας στην ΕΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης