Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Χιόνια και την Παρασκευή στην Αττική, έκλεισαν ξανά για τα φορτηγά Αττική Οδός και Αθηνών-Λαμίας

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Χιόνια και την Παρασκευή στην Αττική, έκλεισαν ξανά για τα φορτηγά Αττική Οδός και Αθηνών-Λαμίας

Κλειστά και αύριο σχολεία σε βόρεια προάστια και σε περιοχές της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής - Υπήρξε ικανοποιητικός συντονισμός και δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα, από τις χιονοπτώσεις της Πέμπτης, είπε ο Χρήστος Στυλιανίδης - Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

snow-dionysos-02
Η επέλαση της κακοκαιρίας «Φίλιππος» που ξεκίνησε την Πέμπτη, θα συνεχιστεί και την Παρασκευή σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ θα μας ταλαιπωρήσει και το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα.

Το τσουχτερό κρύο θα έχει διάρκεια 3-4 ημερών, ενώ οι χιονοπτώσεις, που έπληξαν αρκετά σημεία της Αττικής κυρίως τις μεσημεριανές ώρες, θα κάνουν την εμφάνισή τους και την Παρασκευή, ακόμα και σε περιοχές του Λεκανοπεδίου με χαμηλά υψόμετρα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cigel2dj66a9)


Σύμφωνα με τις προγνώσεις, στην Αττική η αυριανή μέρα θα ξεκινήσει με σύννεφα τοπικά αυξημένα στα βόρεια, ενώ μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν διάσπαρτες μπόρες χιονιού, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα. Από το βράδυ αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού, που θα είναι πρόσκαιρη. Οι άνεμοι βόρειοι και πιο ενισχυμένοι στα αντολικά στα 5 με 6 μποφόρ, θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 1 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, όπως και στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο, αλλά και τσουχτερό κρύο, που θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της ημέρας (από -3 ως 8 βαθμούς Κελσίου). Τοπικές συννεφιές θα εμφανιστούν από το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά όπου ενδέχεται να σημειωθούν μπόρες χιονιού.

Κλείσιμο


Άστατος θα είναι ο καιρός και σε ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Πελοπόννησο, με χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της Παρασκευής. Βελτίωση θα σημειωθεί από τις βραδινές ώρες, ενώ παρόμοιο θα είναι και το σκηνικό του Σάββατου.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cig9z8h3ehq1)


Χωρίς φορτηγά από τις 22:00 η κίνηση σε Αττική και Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας

Νέες κυκλοφορακές ρυθμίσες τέθηκαν σε ισχύ από τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης σε Αττική Οδό και Εθνική Αθηνών - Λαμίας, με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν:

Α. Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από την 22.00 ώρα της σήμερον 10/3/2022 έως ύφεσης των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Β. Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από την 22.00 ώρα της σήμερον 10/3/2022 έως ύφεσης των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος του οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δ.Π.Λ. Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

Από τις παραπάνω απαγορεύσεις εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

Οχήματα οδικής βοήθειας
Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Στυλιανίδης: Δύσκολη η διαχείριση του καιρού με βάση τις ελλείψεις μας

Νέα συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την αξιολόγηση της πορείας της κακοκαιρίας «Φίλιππος» και τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, με δηλώσεις του στο Mega, είπε πως από το βράδυ της Πέμπτης, η κακοκαιρία «Φίλιππος» θα φέρει χιονοθύελλα.

«Είναι δύσκολος ο καιρός και δύσκολη η διαχείρισή του. Είχαμε συνεχείς συσκέψεις με όλους τους αρμόδιους φορείς. Υπήρξε ένας ικανοποιητικός συντονισμός και αποφύγαμε προβλήματα» ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης, προσθέτοντας πως «έχουμε συνεχείς αλλαγές στις χιονοθύελλες, που δεν μπορούμε να τις προβλέψουμε».



Επίσης, υπογράμμισε ότι η χώρα έχει ελλείψεις όσον αφορά στα συστήματα ραντάρ για την πρόγνωση του καιρού. «Παρ’ όλα αυτά τα προβλήματα καταφέραμε κάνοντας μια καλή προετοιμασία, να μην έχουμε σοβαρά παρά το μέγεθος της κακοκαιρίας» συμπλήρωσε ο κ. Στυλιανίδης.

«Θεωρούν οι μετεωρολόγοι ότι αύριο θα είναι καλύτερα τα πράγματα, όμως η κακοκαιρία αναμένεται να επανέλθει το Σάββατο στις νότιες περιοχές» ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Κλειστά και την Παρασκευή σχολεία σε βόρεια προάστια και σε περιοχές της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής

Στο μεταξύ, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και μετά από διαβούλευση με τους Δημάρχους δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης και αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόρειο Τομέα, σε περιοχές της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής

Η απόφαση ελήφθη σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και τις εισηγήσεις των δημάρχων. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της κακοκαιρίας και σε περίπτωση επιδείνωσής της για προληπτικούς λόγους και με στόχο την καλύτερη ασφάλεια μαθητών και καθηγητών θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

1. Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής
2. Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπου θα είναι όλα τα σχολεία ανοιχτά.
3. Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες:

• Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
• Στον Δυτικό τομέα Αθηνών

Να σημειωθεί ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών, αποτελεί ευθύνη των δήμων, οι οποίοι και είναι αρμόδιοι να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους. Ζητήματα τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το Υπουργείο Παιδείας. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις.


Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου, δεν αποκλείουν να έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα

Έρχεται χιονοθύελλα από το βράδυ της Πέμπτης, προειδοποιεί ο Στυλιανίδης, χιόνια και αύριο στην Αττική

Η μάχη των Βερσαλλιών: Η Ε.Ε. αποφασίζει για το κόστος της κρίσης - Οι δηλώσεις Μητσοτάκη - Το στοίχημα Μακρόν για ευρωομόλογο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης