Μπακογιάννης: «Καμία γυναίκα δεν είναι μόνη, είμαστε εδώ ο ένας για τον άλλο»

Μπακογιάννης: «Καμία γυναίκα δεν είναι μόνη, είμαστε εδώ ο ένας για τον άλλο»

Ο δήμαρχος Αθηναίων επισκέφθηκε τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και το Σεράφειο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

μπακογιαννης
Τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Αθηναίων επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, θέλοντας να δείξει με τον πιο ουσιαστικό τρόπο το σεβασμό και τη στήριξη της δημοτικής αρχής της Αθήνας στις γυναίκες που υπήρξαν θύματα κακοποίησης και που μέσω της ένταξης και φιλοξενίας τους στον Ξενώνα, προσπαθούν να αποκτήσουν ξανά τη δύναμη για να κάνουν μία νέα αρχή στη ζωή τους.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ_ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ_ΞΕΝΩΝΑ_ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ


Ο Δήμαρχος Αθηναίων είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το επιστημονικό προσωπικό της δομής, να ενημερωθεί για τις συνθήκες φιλοξενίας των γυναικών και των παιδιών τους, αλλά και να στείλει το δικό του μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σήμερα 8 Μαρτίου: «Οι γυναίκες είναι πολύ δυνατές. Το έχουν αποδείξει στο παρελθόν με τους αγώνες τους και συνεχίζουν να το αποδεικνύουν δίνοντας καθημερινές μάχες, από τη θέση της εργαζόμενης, της μητέρας, της γυναίκας-πρόσφυγα, της γυναίκας που παραμένει στις εμπόλεμες ζώνες και γίνεται ο στυλοβάτης της οικογένειας, προστατεύοντας τα παιδιά και το σπίτι της. Από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας, του Δήμου Αθηναίων, στέλνουμε σήμερα ένα αισιόδοξο μήνυμα, ότι καμία γυναίκα δε μένει μόνη της και αβοήθητη απέναντι σε κακοποιητικές συμπεριφορές. Είμαστε εδώ ο ένας για τον άλλο -όχι με λόγια, αλλά με πράξεις ουσίας. Η δομή αυτή είναι το πρώτο “σκαλοπάτι” για τη μετάβαση κάθε γυναίκας φιλοξενούμενης σε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο κοινωνικό περιβάλλον, σε μία νέα ζωή, ανεξάρτητη και δυναμική. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ” στην επιστημονική ομάδα, αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους της δομής, που καθημερινά καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενθαρρύνουν τις γυναίκες του Ξενώνα και να κάνουν καλύτερες τις συνθήκες φιλοξενίας για εκείνες και τα παιδιά τους».

photo4


Κλείσιμο
Σήμερα, στον Ξενώνα Γυναικών θυμάτων βίας, του Δήμου Αθηναίων, φιλοξενούνται επτά γυναίκες και πέντε παιδιά, ηλικίας από 2-7 ετών. Από το 2014 έως το 2021, στον Ξενώνα, έχουν φιλοξενηθεί συνολικά 166 γυναίκες θύματα βίας και 167 παιδιά, κορίτσια μέχρι την ηλικία των 18 ετών, και αγόρια μέχρι την ηλικία των 12. Πρόκειται για περιστατικά που στην πλειοψηφία τους αφορούν περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας από σύζυγο, σύντροφο ή πατέρα, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν έμφυλες διακρίσεις.

Σεράφειο: Εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες του Δήμου Αθηναίων

Με τη συμμετοχή γυναικών που εργάζονται στον Δήμο Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σεράφειο, διαδραστική εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε το Κέντρο για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας και των Πολλαπλών Διακρίσεων. Στην εκδήλωση παρέστη ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος, μιλώντας από καρδιάς, ευχαρίστησε όλες τις γυναίκες του Δήμου Αθηναίων και μετέφερε το αισιόδοξο μήνυμα που στέλνουν οι ίδιες με τη δύναμή τους, ότι «πολύ σύντομα θα έρθει η ώρα που δε θα χρειαζόμαστε στον δήμο έναν ειδικό τομέα για την αντιμετώπιση των διακρίσεων και της έμφυλης βίας. Η καινοτομία θα είναι ότι καταργήθηκε».

ΣΕΡΑΦΕΙΟ


Γυναίκες που εργάζονται σε θέσεις ευθύνης του δήμου, μετέφεραν εμπειρίες από την προσωπική τους διαδρομή, αναφέροντας -μεταξύ άλλων- ότι στον Δήμο Αθηναίων ενθαρρύνεται η γυναικεία ηγεσία. Στο θέμα της Γυναικείας Ηγεσίας ως προς την προοπτική ειρήνης και ευημερίας, αναφέρθηκε αναλυτικά, σε μία ενδιαφέρουσα ομιλία, ο ψυχολόγος και υπεύθυνος επιστημονικού έργου της Συμμαχίας των Φύλων, Βαγγέλης Κοσμάτος.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε σύντομο βίντεο, που δημιουργήθηκε για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από το Κέντρο για την Καταπολέμηση της Έμφυλης βίας και των Πολλαπλών διακρίσεων, με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το βίντεο είναι εμπνευσμένο από τη δύναμη της γυναίκας και τους πολλαπλούς της ρόλους:

8 Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα Γυναικών


Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός ΜεΡα25 η βουλευτής Αγγελική Αδαμοπούλου - Τι έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης για το... διαζύγιο που βγήκε την «ημέρα της γυναίκας»

Ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια οι πρόσφυγες από την εμπόλεμη Ουκρανία

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν πρέπει να εξαπλωθεί» τονίζει ο Στόλτενμπεργκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης