«Βούτηξαν» 38.000 ευρώ από τον λογαριασμό ηλικιωμένης στο Ηράκλειο

«Βούτηξαν» 38.000 ευρώ από τον λογαριασμό ηλικιωμένης στο Ηράκλειο

Ο δράστης κάλεσε την ηλικιωμένη στο κινητό και την έπεισε με διάφορα προσχήματα να του δώσει τους κωδικούς της τραπεζικής της κάρτας

apati99
Άλλη μια ηλικιωμένη γυναίκα στο Ηράκλειο πιάστηκε στα δίχτυα επιτήδειου που την κάλεσε στο κινητό της την έπεισε σε διάφορα προσχήματα να του δώσει τους κωδικούς της τραπεζικής της κάρτας, ενώ στη συνέχεια επικοινώνησε ξανά μαζί της για να της ζητήσει και τον προσωρινό κωδικό που της εστάλη με sms.

Η ανυποψίαστη 72χρονη του έδωσε τα απόρρητα, παραχωρώντας του έτσι πρόσβαση στον λογαριασμό που διαθέτει στην τράπεζα,με αποτέλεσμα ο δράστης να μεταφέρει άμεσα από αυτόν σε άλλον τραπεζικό λογαριασμό το ιλιγγιώδες ποσό των 38.000 ευρώ! Η ηλικιωμένη κατήγγειλε την απάτη στην Αστυνομία που ερευνά για να εντοπίσει τον δράστη.

Αντί να δώσει επιδότηση, «έφαγε» 10.000 ευρώ

Στο μεταξύ, μια παραγωγός γεωργικών προϊόντων στην Ημαθία πίστεψε ότι δικαιούται αγροτικές ενισχύσεις, μετά το τηλεφώνημα που δέχθηκε από έναν άγνωστο ο οποίος προσποιήθηκε τον υπάλληλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και της ζήτησε τους κωδικούς e-banking για να καταθέσει τα χρήματα. Όταν του έδωσε τα στοιχεία, όμως, εκείνος μετέφερε από τον τραπεζικό λογαριασμό της περισσότερα από 10.000 ευρώ! Την προανάκριση για την υπόθεση ανέλαβε η Ασφάλεια Βέροιας.

Ειδήσεις σήμερα:

«Ξοφλημένος ο Πούτιν - Θα στηρίξουμε την Πολωνία, αν στείλει μαχητικά στην Ουκρανία», λέει ο Βρετανός υπουργός Άμυνας

Ξαναγράφεται ο «ενεργειακός» χάρτης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία - Ποιες εναλλακτικές εξετάζει η Ελλάδα

Πυκνό χιόνι από νωρίς το πρωί στα ορεινά της Θεσσαλονίκης, δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης