Ξάνθη: Αναζητούν απατεώνες που άρπαξαν σχεδόν 39.000 ευρώ

Ξάνθη: Αναζητούν απατεώνες που άρπαξαν σχεδόν 39.000 ευρώ

Εξαπάτησαν την ιδιοκτήτρια τουριστικού γραφείου, καθώς κι έναν άνδρα μέσω mail που έφερε το λογότυπο τράπεζας - Σε εξέλιξη οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δραστών

ilekrtronikes_apates
Δυο νέα περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης με πλούσια λεία αναστάτωσαν τις τελευταίες ημέρες την Ξάνθη και οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας για την ταυτοποίηση των μέχρι στιγμής αγνώστων δραστών, οι οποίοι έβαλαν στην τσέπη σχεδόν 39.000 ευρώ, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, άγνωστοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την ιδιοκτήτρια ενός τουριστικού γραφείου της Ξάνθης παριστάνοντας τους πελάτες που ήθελαν να αγοράσουν εισιτήρια και την έπεισαν να τους δώσει τους κωδικούς e-banking της, με το πρόσχημα ότι θα κατέθεταν το αντίτιμο. Όμως, κατάφεραν έτσι να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς της και να κάνουν μεταφορές σε άλλους λογαριασμούς, συνολικού ύψους 28.498 ευρώ!

Θύμα των απατεώνων έπεσε και ένας άνδρας ο οποίος δέχθηκε στο κινητό του ένα μήνυμα ως αποστολέας του οποίου εμφανιζόταν τράπεζα και του ζητούσε να ενημερώσει τους κωδικούς του λογαριασμού του μέσω ενός link που περιείχε. Όταν το θύμα ακολούθησε τον σύνδεσμο χρησιμοποιώντας τον προσωρινό κωδικό που του εστάλη, οι δράστες μετέφεραν από τον λογαριασμό του σε άλλους ποσό 10.200 ευρώ  και γι' αυτήν την υπόθεση, οι έρευνες των αστυνομικών για την ταυτοποίηση των αγνώστων δραστών συνεχίζονται.

Ειδήσεις σήμερα:

Υπό αστυνομική επιτήρηση το μνημόσυνο των τριών παιδιών στην Πάτρα - Ξεκινούν οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών

Πόσο «ευάλωτες» είναι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας απέναντι σε ενδεχόμενο χτύπημα των Ρώσων;


Η Βασίλισσα Ελισάβετ «αφήνει» το Μπάκιγχαμ - Θα ζήσει μόνιμα στο Κάστρο του Ουίνσδορ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης