Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η καταπολέμηση της οπαδικής βίας σχετίζεται άμεσα με την ασφάλεια των επιχειρήσεων

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η καταπολέμηση της οπαδικής βίας σχετίζεται άμεσα με την ασφάλεια των επιχειρήσεων

Ο πρόεδρος του  Επαγγελματικού Επιμελητηρίου  εκφράζει την ικανοποίηση μου  για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

xatzitheodosiou
             Την  ικανοποίηση του για μέτρα που ανακοίνωσαν  οι  3 υπουργοί της κυβέρνησης, κατά της οπαδικής βίας και κυρίως για την αυστηροποίηση των ποινών για όσους εμπλέκονται σε επεισόδια, εξέφρασε με δήλωση του ο πρόεδροςτου Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

               Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής: «Δυστυχώς αυτή η εξέλιξη ήρθε μετά τη στυγνή δολοφονία ενός νέου ανθρώπου στη Θεσσαλονίκη. Έστω και τώρα όμως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει ειδική μέριμνα για την πάταξη συμπεριφορών που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια και γενικότερα την ίδια την κοινωνία.

Μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί γιατί τοποθετείται για το θέμα ένας πρόεδρος Επιμελητηρίου. Μα το ανησυχητικό φαινόμενο της οπαδικής βίας και του χουλιγκανισμού αφορά σε πολύ μεγάλο βαθμό και την επιχειρηματική κοινότητα. Δεν είναι λίγες οι φορές που ιδιοκτήτες καταστημάτων είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται μετά από συμπλοκές οπαδών. Επίσης έχουμε δει περιοχές να μετατρέπονται σε «εμπόλεμες ζώνες», καθιστώντας δύσκολη την πρόσβαση των πολιτών, άρα και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Όπως έχουμε σημειώσει πολλές φορές οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων, για να αναπτυχθεί το επιχειρείν απαιτούνται συνθήκες ομαλότητας. Και σε πολιτικό και σε κοινωνικό επίπεδο. Ο χουλιγκανισμός δεν λειτουργεί απλώς διαβρωτικά αλλά πολύ επικίνδυνα. Οπότε κάθε κίνηση που γίνεται με στόχευση την πάταξη του φαινομένου, είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Αρκεί βέβαια οι κυβερνητικές εξαγγελίες να γίνουν πράξη και να μη μείνουν απλές ανακοινώσεις χωρίς αντίκρισμα.

Η αγορά έχει ανάγκη την κοινωνική ειρήνη. Και η κοινωνία θέλει να σταματήσει να πληρώνει έναν αναίτιο φόρο αίματος και να γίνεται μάρτυρας εικόνων τρομοκρατίας. Οι ποινές φυλάκισης χωρίς αναστολή των παραβατών, ο συνεχής έλεγχος των οπαδικών συνδέσμων, η κινητοποίηση των Αρχών για την καταπολέμηση του κακού στη ρίζα του, είναι

μέτρα που μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο τον ελληνικό αθλητισμό, προάγοντας την παιδεία και την ευγενή άμιλλα, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στο επιχειρείν να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο και στην κοινωνία να αισθάνεται πιο ασφαλής. Οφείλουμε λοιπόν όλοι μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την εξαφάνιση του χουλιγκανισμού από την ελληνική πραγματικότητα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης