Ρόδος: Οργανωμένη σπείρα λεηλατούσε οικόπεδα και αποθήκες

Ρόδος: Οργανωμένη σπείρα λεηλατούσε οικόπεδα και αποθήκες

Η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνούσε τα 8.500 ευρώ

Rodos
Με τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα έκαναν επιδρομές σε υπαίθριους περιφραγμένους χώρους και αποθήκες των οποίων οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν, τα μέλη μιας οργανωμένης σπείρας "κυνηγών" χαλκού και μετάλλων που δρούσαν από τις 15 Δεκεμβρίου 2021 ως τις 9 Ιανουαρίου στη Ρόδο και στις περιοχές Αρχίπολη, Σάλακος, Αρχάγγελος και Παστίδα.

Οι δράστες, που ήταν εφοδιασμένοι με διαρρηκτικά εργαλεία, τρόχο κοπής μετάλλων, πένσες, γάντια και άλλα εξαρτήματα, ξήλωναν αλουμίνια, καλώδια, σωλήνες χαλκού, μπαταρίες και ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν. Μέχρι στιγμής, εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια επτά κλοπές, έξι τετελεσμένες και μια απόπειρα, με την αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τα 8.500 ευρώ. Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να αποκαλυφθεί αν τυχόν έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες κλοπές.

Στο πλαίσιο της έρευνας, έγιναν γνωστά τα στοιχεία τριών βασικών μελών της σπείρας και κατασχέθηκαν τα τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούσαν, αλλά η προανάκριση συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν και οι συνεργοί τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Ειδήσεις σήμερα:

Αναχώρησε από το Ντονμπάς της Ουκρανίας το πρώτο τρένο που μεταφέρει αμάχους στο Βορονέζ

«Φοβόμαστε για την ασφάλεια της Γκισλέιν Μάξγουελ» λέει η οικογένειά της μετά τον θάνατο του Ζαν Λυκ Μπρουνέλ


Συνάντηση Μητσοτάκη - Κάμαλα Χάρις στο Μόναχο: Ενέργεια και ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο - «Ζωηρό» αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης