Euroferry Olympia: «Κοιμόντουσαν στα αυτοκίνητα γιατί το πλοίο ήταν άθλιο», λέει γιος αγνοούμενου

Euroferry Olympia: «Κοιμόντουσαν στα αυτοκίνητα γιατί το πλοίο ήταν άθλιο», λέει γιος αγνοούμενου

Στιγμές αγωνίας για τους δικούς τους ανθρώπους που αγνοούνται περνούν οι οικογένειες των Ελλήνων που δεν κατάφεραν να βγουν από το φλεγόμενο πλοίο στο ανοικτά της Κέρκυρας - «Δεν σβήνει η ελπίδα», λένε οι συγγενείς του Νίκου Μπεκιάρη που αγνοείται

kerkyra-martyries-arthro
Με κομμένη την ανάσα περιμένουν τη στιγμή που θα χτυπήσει το τηλέφωνο και θα ακούσουν τη φωνή των οικείων τους που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βγουν από το φλεγόμενο Euroferry Olympia στα ανοικτά της Κέρκυρας.

Οι οικογένειες των τριών Ελλήνων που αγνοούνται μετέβησαν στο νησί των Επτανήσων με τη συνοδεία ψυχολόγων του Λιμενικού Σώματος ώστε να ενημερώνονται από τα αρμόδια χείλη και την κατάλληλη στιγμή για τις εξελίξεις των επιχειρήσεων πάνω στο πλοίο. 

«Το πλοίο ήταν άθλιο»

Ο Ηλίας Γεροντιδάκης, ο πατέρας του οποίου είναι επαγγελματίας οδηγός και η τύχη αγνοείται αναφέρθηκε στις άθλιες συνθήκες που επιρκατούσαν στο συγκεκριμένο πλοίο. Όπως είπε και ο ίδιος έχει ταξιδέψει με αυτό αρκετές φορές. «Τελευταία φορά μίλησα με τον πατέρα μου λίγο πριν μπει στο καράβι, όσο ήταν στην Ηγουμενίτσα. Τελικός προορισμός του ήταν η Βαρκελώνη»,  λέει αρχικά.

Και προσθέτει σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν: «Δεν ήταν σωστό το καράβι, δεν είχε πολλές καμπίνες. Είχε μέσα 150 φορτηγά και κανονικά θα έπρεπε να έχει 70-75 καμπίνες και έχει 50. Μας υποχρεώνει να κοιμόμαστε ανά 4. Ο πατέρας μου από ότι μαθαίνω κοιμήθηκε στο αυτοκίντο.

Το καράβι είναι άθλιο από κάθε οπτική. Είχε κοριούς, ήταν βρώμικο, δεν είχε συστήματα ασφαλείας, έχω ταξιδέψει άπειρες φορές με αυτό. Ούτε μπάνιο δεν κάνεις σε αυτο το καράβι».

Όσο για την τύχη του πατέρα του, ο Ηλίας Γεροντιδάκης δήλωσε: «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε μαζί του ακόμα και τώρα. Ήμουν στην Ιταλία και ετοιμαζόμουν να έρθω στην Ελλάδα όταν με ενημέρωσαν ότι το καράβι που βρίσκεται ο πατέρας μου, φλέγεται. Αυτή ήταν και η τελευταία ενημέρωση που είχα, δεν έχω καταφέρει να μιλήσω μαζί του».
Κλείσιμο
Γιος Γεροντιδάκη
 

«Δεν χάνουμε την ελπίδα μας»

Ο ξάδερφος του αγνοούμεντου οδηγού Νίκου Μπεκιάρη,  Βασίλης Βέργης μίλησε για την τελευταία ενημέρωση που είχε για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης λέγοντας:  «Μιλήσαμε με τον επικεφαλής της διασωστικής ομάδας. Έχουν σαρώσει όλη τη περιοχή με θερμικές κάμερες, δεν έχουν βρει τίποτα. Στο πλοίο δεν μπορούν να μπουν γιατί φλέγεται εσωτερικά όλο. Δεν χάνουμε τις ελπίδες μας. Πιθανόν να είναι σε κάποιο σημείο, στο δεύτερο γκαράζ. Μάλλον έμεινε μέσα στο φορτηγό γιατί φοβόταν για τον κορωνοϊό. Φοβόταν τις καμπίνες. Έλεγε ότι επειδή είναι μικρό το ταξίδι θα καθίσει εκεί. Προς το παρόν μόνο νερό πέφτει, πάνω στο πλοίο δεν είναι κανείς».
Βασίλης Βέργης, ξάδερφος του αγνοούμενου Νίκου Μπεκιάρη
 

Από την μεριά του, ο κουνιάδος του Νίκου Μπεκιάρη, Κώστας Μαθός, μίλησε με δυσκολία στο protothema.gr και ανέφερε: «είναι οδηγός, δεν είχαμε καμία επικοινωνία. Ελπίζουμε να βρεθεί ζωντανός. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, γίνεται προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς για να μπορούν να μπαίνουν μέσα οι διασώστες».
Κώστας Μαθιός, γαμπρός του αγνοούμενου Νίκου Μπεκιάρη
 

Ειδήσεις σήμερα

Ουκρανική κρίση: Κρεσέντο παραβιάσεων της εκεχειρίας Ουκρανίας-Ρωσίας με πάνω από 650 εκρήξεις

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Συνεχίζεται το θρίλερ, αναζητούνται απαντήσεις στο «Σύνδρομο Μινχάουζεν»

Τα ραντεβού Μητσοτάκη-Αμερικανών στο Μόναχο, «πρόβα» για τον Λευκό Οίκο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης