Φωτιά σε πλοίο κοντά στην Κέρκυρα: Σκάφος του Λιμενικού μετέφερε έναν ελαφρά τραυματία

Φωτιά σε πλοίο κοντά στην Κέρκυρα: Σκάφος του Λιμενικού μετέφερε έναν ελαφρά τραυματία

Είναι μέλος του πληρώματος του Euroferry Olympia που τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα

travma_olympia
Ολοσχερώς καίγεται το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia, με σημαία Ιταλίας, όπου ξέσπασε πυρκαγιά σήμερα τα ξημερώματα. Το πλοίο του ομίλου Grimaldi εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα-Μπρίντεζι και βρίσκεται στα βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, παραδομένο στις φλόγες.

Μετά από αίτημα του πλοιάρχου το πλοίο εκκενώθηκε, και οι 237 επιβάτες και το 51μελές πλήρωμα επιβιβάστηκαν σε λέμβους. Κατόπιν περισυνελέχθησαν από σκάφη του λιμενικού και παραπλέοντα σκάφη, για να μεταφερθούν στην Κέρκυρα. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σκάφος του Λιμενικού μετέφερε έναν ελαφρά τραυματία, μέλος του πληρώματος, στο λιμάνι της Κέρκυρας τον οποίο παρέλαβε. 

 Σημειώνεται πως ο τραυματίας επιβάτης που έφτασε στην Κέρκυρα με σκάφος του λιμενικού σώματος και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο, φέρεται να τραυματίστηκε ελαφρά, «κατά την μεταφορά του από το φλεγόμενο πλοίο στις λέσβους», σύμφωνα με την περιφερειάρχη Ιονίων νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου.

traymatias-ploio-arthro
kerkyra_traumatias__2_
kerkyra_traumatias__5_
kerkyra_traumatias__1_


H διαδικασία διάσωσης και καταμέτρησης τους ολοκληρώνεται και θα μεταφερθούν κατά πάσα πιθανότητα στην Κέρκυρα, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος, σημειώνοντας ότι δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής κάτι ανησυχητικό όσον αφορά την κατάσταση υγείας επιβατών και πληρώματος. Ο κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι οι καλές καιρικές συνθήκες που υπάρχουν στην περιοχή βοήθησαν στην έγκαιρη επέμβαση των Λιμενικών αρχών. Πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος, υπογράμμισε ο κ. Κατσαφάδος.


Ειδήσεις σήμερα:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αν μου ζητηθεί, θα πάω και σε ψυχίατρο για το Σύνδρομο Μινχάουζεν

Σοκ στην Κάρπαθο για την αυτοκτονία του πατέρα - «Δεν είμαστε κανίβαλοι»

Επίθεση του Ρουβίκωνα στα Lidl στο Ίλιον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης