Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα είδε και τις δύο αδερφές της να πεθαίνουν», λέει η μάνα

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα είδε και τις δύο αδερφές της να πεθαίνουν», λέει η μάνα

Τι είπαν οι γονείς για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και τον απινιδωτή - Τι απάντησαν στις φήμες για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς - «Δεν έχουμε πάρει απάντηση για τον θάνατο των παιδιών μας» - «Ψάχνουν κάθε μέρα ψύλλους στα άχυρα» - «Δεν έκανα κακό στα παιδιά μου» - «Θέλαμε να κληθούμε για καταθέσεις πρώτοι», λέει η μάνα

ζευγαρι12
Τη σιωπή τους έλυσαν οι γονείς της οικογένειας Δασκαλάκη από την  Πάτρα που έχασαν τα τρία τους κοριτσάκια σε διάρκεια τριών ετών.

Το ζευγάρι άνοιξε για πρώτη φορά το σπίτι τους και μίλησε στον αστυνομικό συντάκτη της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» Γιώργο Σόμπολο, δίνοντας απαντήσεις σε όλα όσα ακούγονται, στα  αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο των τριών κοριτσιών, ακόμη και στις κακόβουλες φήμες ή τους ψιθύρους για το τι μπορεί να συνέβη.

Οι γονείς αρχικά περιέγραψαν τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισαν τα τρία τους κορίτσια η Ίριδα, η Μαλένα και η Τζωρτζίνα.

«Η Μαλένα, η οποία γεννήθηκε το 2019 δεν μας έδειχνε σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά, έτρωγε κανονικά, χόρευε και ξαφνικά κατέληξε», λέει η μάνα Ρούλα Πισπιρίγκου.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-chy918xn23ft)


«Την Ίριδα τη βρήκε νεκρή η αδερφή μου»

Για το μικρότερο παιδί της οικογένειας, την Ίριδα, η οποία γεννήθηκε το 2021, είπε:

«Την Ιρίδα την βρήκε νεκρή η αδερφή μου. Προσπάθησα να της κάνω ανάνηψη στην κουζίνα αλλά δεν τα κατάφερε. Οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις έδειξαν γονιδιακό πρόβλημα».

Κλείσιμο
Η Τζωρτζίνα που γεννήθηκε το 2013 είδε και τις δύο αδερφές της να πεθαίνουν.

«Ενώ κοιμόμουν μαζί με την Τζωρτζίνα, πετάχτηκε και έκανε σπασμούς. Ήταν μελανιασμένη στα χείλη της. Από τον φόβο μας και μόνο την πήγαμε στο νοσοκομείο» λέει η 33χρονη για τον τρίτο θάνατο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-chy7oplkwt41)


«Ήταν πεσμένη ψυχολογικά σαν κάτι να ένιωθαν», ανέφεραν και οι δυο γονείς. 

«Την πήγαμε στο Καραμανδάνειο. Μας είπαν πως όλο αυτό ήταν ψυχολογικό και μας είπαν πως θα μας δώσουν εξιτήριο. Της έκαναν άλλες εξετάσεις και μας είπαν ότι έχει γαστρεντερίτιδα. Το παιδί ξύπνησε και πάλι στον ύπνο του και πνιγόταν. Μας έλεγε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και ζητούσε τους γιατρούς. Έβλεπαν εκείνοι τους παλμούς ανεβασμένους και το οξυγόνο ανεβασμένο. Ανέβασε και πυρετό. Επειδή κάποιοι τονίζουν ότι πάντα ήταν η μαμά, θέλω να τονίσω πως κάθε μαμά θα έκανε το ίδιο. Κάθε μαμά θα ήταν δίπλα στο παιδί της. Οπότε όλο αυτό είναι ανόητο» τονίζει χαρακτηριστικά.

Η μητέρα της μίλησε και για τις τελευταίες στιγμές τις μικρής Τζωρτζίνας: «μου έλεγε το παιδί, μαμά κοιμάσαι; Δεν ήθελε να κοιμηθώ. Έβλεπα στο οξυγόνο ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και θέλησα να φωνάξω τους γιατρούς. Ξαφνικά ξυπνάει σηκώνεται και πέφτει πίσω. Εγώ ήμουν πανικόβλητη και φωνάζω τους γιατρούς. Έτρεξαν και μετά από προσπάθεια 55 λεπτών την επανέφεραν».

«Η Τζωρτζίνα έμεινε στη ΜΕΘ, ανέκτησε τις αισθήσεις της και αποσωληνώθηκε».

Για τον απινιδωτή είπε:  «Αποφασίζουμε να μπει ο απινιδωτής ώστε να ασφαλίσουμε την καρδιά. Πήγε στο Ωνάσειο και το πρώτο βράδυ έκανε το ίδιο επεισόδιο. Εκεί δεν ήμουν μπροστά. Το παιδί διασωληνώθηκε. Μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά γι’ αυτό που της συνέβη».

«Στο Ωνάσειο αντιμετώπισε πρόβλημα και με ένα άλλο μικρόβιο που το ξεπέρασε. Τότε εγώ η ίδια ζήτησα να μπαίνω παραπάνω. Μου το επέτρεψαν για την ψυχολογία του παιδιού. Ο κύριος Παπαγιάννης της έβαλε απινιδιωτή και μου ξεκαθάρισε ότι καρδιολογικά το παιδί δεν έχει πρόβλημα. Μου είπε να ψάξω το θέμα του οξυγόνου».

Όπως λένε οι γονείς η Τζωρτζίνα συνήλθε και προσπαθούσε να ανακτήσει τους ρυθμούς της. «Το παιδί ήταν όπως και πριν, λες και δεν είχε συμβεί τίποτα» λέει ο πατέρας της  και η μητέρα συμπληρώνει: «μετά από 7 μήνες όμως άρχισε να μην τρώει και να κάνει εμετούς. Μας είπαν να μπει στην Παιδιατρική του Ρίου. Το βράδυ ήταν ήρεμη, κοιμήθηκε χωρίς να κάνει εμετό. Το δεύτερο βράδυ βλέπαμε τηλεόραση και μας κάνει ένα τεράστιο επεισόδιο με σπασμούς, με συνέπεια να μεταφερθεί στη ΜΕΘ. Δεν έχουμε καταλάβει πώς προήλθε».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-chy97ku89a1t)


Η μητέρα συνεχίζει την αφήγησή της για την Τζωρτίνα: «την έβαλαν σε δωμάτιο της Παιδιατρικής και το επεισόδιο επαναλαμβάνεται».

«Όταν η Τζωρτζίνα έκανε την πρώτη της βραδυκαρδία οι γιατροί ήταν στο δωμάτιο. Τότε δούλεψε για πρώτη φορά και ο βηματοδότης»
, συνεχίζει την αφήγησή της η μητέρα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-chy98qnps1pd)

«Όταν πήγαμε στην Αθήνα για να το ψάξουμε περαιτέρω, δεν μπορούσε κανείς να καταλάβει γιατί πέφτει το οξυγόνο της Τζωρτζίνας», λένε σε άλλο σημείο της συνέντευξης οι γονείς.

«Οταν η Τζωρτζίνα έπαθε το καρδιακό επεισόδιο ξεκίνησε γονιδιακός έλεγχος στο Ωνάσιο με δείγμα από την Ίριδα», λέει ο πατέρας.

Για όλα όσα γράφτηκαν οι γονείς απαντουν:

«Εγινε σίριαλ η ζωή μας,  δεν μας άφησαν να θρηνήσουμε το παιδί μας».

«Η μάνα φοβάται να βγει από το σπίτι της», λέει για τη σύζυγό του ο Μάνος Δασκαλάκης.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-chy9xp35y5ft)


«Η ζωή μας έχει βγει στη δημοσιότητα και μας κατακρίνουν οι δικαστές του πληκτρολογίου γιατί χαμογελάμε», λέει η 33χρονη μάνα.

«Δεν διαφωνώ με την οργή του κόσμου γιατί προφανώς υπάρχουν εγκλήματα και εγκληματίες αλλά εμείς δεν είμαστε εγκληματίες», τόνισε η μάνα.

Έχουμε ξεκινήσε ήδη τις νομικές διαδικασίες προς τους δημοσιογράφους που γράφουν ανακρίβειες.

«Ρούλα, έκανες κακό στα παιδιά σου;» ρώτησε τη μητέρα ο δημοσιογράφος, με τη μητέρα να απαντά πως κανείς δεν πήγε να τη ρωτήσει πως θα πείραζε τα παιδιά της. 

Για τα σεμινάρια Εγκληματολογίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, η 33χρονη είπε:

«Από μικρή είχα έφεση στο ιατρικό κομμάτι, αυτό δεν σημαίνει ότι όταν κάποιος διαβάζει έργα ερευνητικού περιοχομένου ή μυστηρίου μπορεί να σκοτώσει κιόλας».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-chya4zcre2bd)


«Στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο δεν σου διδάσκουν πώς να σκοτώσεις αλλά πώς να εξιχνιάσεις ένα έγκλημα».

«Έχω ακούσει τα πάντα: "Είσαι φόνισσα , έχεις κάνει το τέλειο έγκλημα", την  ώρα που θρηνώ τα παιδιά μου», είπε  η μάνα.

«Δεν έχουμε πάρει απάντηση για τον θάνατο των παιδιών μας», αναφέρει σε άλλο σημείο ο Μάνος Δασκαλάκης.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-chy9t2hj5bnd)


Το ότι την υπόθεση έχει πάρει το Ανθρωποκτονιών δεν σημαίνει, όπως μου είπαν, ότι υπάρχει περίπτωση ανθρωποκτονίας από δόλο ή από αμέλεια, τόνισε η μητέρα, προσθέτοντας ότι κανείς τους δεν είναι ύποπτος ούτε και έχει κάποιος κληθεί να καταθέσει. 

«Θέλαμε να κληθούμε για καταθέσεις πρώτοι», είπαν οι γονείς αλλά δεν έγινε, είμαστε στη διάθεση της Αστυνομίας να καταθέσουμε όποτε θέλουν.

Τι είπε για την σπιτονοικοκυρά

Για όσα ακούγονται για τη σπιτονοικοκυρά τους, η μάνα είπε: «Είχε πολλά προβλήματα υγείας, δεν πέθανε αιφνίδια».

 Η μητέρα των τριών παιδιών είπε πως την περίοδο που είχε πεθάνει η σπιτονοικοκυρά τους, εκείνη είχε μόλις γεννήσει την Ίριδα και ήταν στο κρεβάτι με ράμματα από την καισαρική. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-chya93tkv6ih)

Οι γονείς είπαν επίσης ότι αν είχε γίνει γονιδιακός έλεγχος όταν πέθανε η Μαλένα, που τους είπαν ότι απεβίωσε από νεφρική ανεπάρκεια, ίσως να μην είχαν κάνει άλλα παιδιά.

Αναφέρθηκαν επίσης στη διακοπή κύησης, πριν το θάνατο της Ίριδας, λέγοντας πως τους είχαν πει ότι ή θα κρατούσαν το παιδί με δική τους ευθύνη ή θα περίμεναν να ολοκληρωθεί ο γονιδιακός έλεγχος. 

 Ειδήσεις σήμερα:

Επιστρέφουν οι σχολικές εκδρομές - Με ποια μέτρα

Τουρκικές προκλήσεις: Συντριπτική απάντηση Δένδια στο Όσλο, «συστάσεις» Παναγιωτόπουλου στο ΝΑΤΟ

Μέτρα για τον κορωνοϊό - Πλεύρης: Μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουμε πλήρη αποκλιμάκωση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης