Ματίνα Παγώνη: Ο σύζυγός της, η απόφαση να μην κάνει παιδιά και γιατί έγινε γιατρός

Ματίνα Παγώνη: Ο σύζυγός της, η απόφαση να μην κάνει παιδιά και γιατί έγινε γιατρός

Αγνωστες ιστορίες από την Ματίνα Παγώνη -Όταν γνώρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο νοσοκομείο του είπε, «πρόεδρε, εγώ είμαι ΝΔ»

pagonni
Στην απόφασή της να μην κάνει παιδιά, αλλά και στην προσωπική της ζωή, αναφέρθηκε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η  πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

«Είμαι παντρεμένη. Μόνος του ο σύζυγος κρατιέται στην αφάνεια. Δεν θέλει με τίποτα, δεν ασχολείται με τη δημοσιότητα, ακούει τις ειδήσεις μια χαρά, μέχρι εκεί. Όταν με βλέπει κάνει κριτική και μάλιστα πολύ σκληρή, αυτό είναι αλήθεια», είπε η Ματίνα Παγώνη.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cht0mhtorv35-sf)

«Σχολιάστηκε η επιλογή μου να μην κάνω παιδιά. Εγώ είχα πει ότι από τη στιγμή που θα ασχοληθώ με την Ιατρική, η σκέψη μου ήταν και είναι ότι όταν θες να κάνεις ένα παιδί, πρέπει να το μεγαλώνουν οι γονείς και ιδιαίτερα η μητέρα τους», τόνισε.

«Όταν λοιπόν εγώ ασχολήθηκα με την Ιατρική και έχω σκοπό να λείπω τόσες ώρες από το σπίτι, δεν έχει νόημα μια γυναίκα που θα έπαιρνα ή μια γιαγιά να μεγαλώνει το παιδί. Το παιδί έχει ανάγκη τη μητέρα του. Έτσι πίστευα γιατί εγώ έτσι μεγάλωσα. Ήταν η έντιμη δική μου απόφαση. Το αποδέχτηκε και ο σύζυγος αφού το συζητήσαμε», υπογράμμισε.

Κλείσιμο
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε και στην πρώτη γνωριμία με τον σύζυγό της. «Ήμουν στη Λήμνο για το αγροτικό μου, δύσκ
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cht0js22cme9-sf)
ολες εποχές, μάλιστα δεν υπήρχε και ταξί στο αεροδρόμιο για να πάω στο ξενοδοχείο. Ο σύζυγος μου ήταν διευθυντής της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου, το οποίο ανέλαβα από την πρώτη ημέρα που παρουσιάστηκα στη Λήμνο και τον γνώρισα μετά».

Η ίδια εξομολογήθηκε πως αποφάσισε να γίνει γιατρός όταν σε ηλικία 7 ετών επισκέφτηκε τον μπαμπά της στην εντατική ενός νοσοκομείου, όταν εκείνος αντιμετώπιζε πρόβλημα με την υγεία του.

«Ήμουν επτά ετών και ήθελα να δω τον μπαμπά μου μέσα στη μονάδα. Χτυπιόμουν από το κλάμα στο νοσοκομείο οπότε ο διευθυντής της μονάδας μου είπε ότι θα με πάει αλλά μου ζήτησε να μην κλάψω. Μου είπε να έχω θάρρος και να είμαι ψύχραιμη κι εγώ δέχτηκα. Δεν κατάλαβα τι ήταν εκεί, νόμιζα ότι θα μου μιλήσει και θα τον φιλήσω. Ρώτησα αν θα γίνει καλά και μου είπε πως είναι εκεί για να κάνουν καλά τους ασθενείς κι εγώ του είπα πως κι εγώ θα γίνω γιατρός για να κάνω καλά τους ανθρώπους. Δεν έκλαψα, αλλά όταν πήγα στο σπίτι, πήγα στο σωμάτιο μυ και ξέσπασμα. Το μόνο που τους είπα μετά στο σπίτι είναι πως θα γίνω γιατρός. Ήταν μια προσωπική περιπέτεια που με έκανε να πάρω αυτή την απόφαση. Έχω ακόνη ζωντανές αυτές τις εικόνες. Τραυματική εμπειρία. Δεν πρέπει τα παιδιά να μπαίνουν στην εντατική», είπε εμφανώς συγκινημένη.

Τι είπε για τις απειλές που δέχτηκε

«Έχω δεχτεί απειλές… Mε ανησύχησε αλλά όταν αποφασίζεις να βγεις στην τηλεόραση μέσα στο πρόγραμμα υπάρχουν και αυτά.  Χρειάζεται ψυχραιμία. Αν αισθάνεσαι μεγάλη ανασφάλεια πας στην αστυνομία αλλιώς απαντάς ήρεμα. Εγώ στο κινητό μου μιλάω διαδικτυακά με αρνητές και ενώ με έβριζαν στην αρχή, τώρα με αναγνωρίζουν.

«Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό το πιστεύω. Θα προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς, έρχεται και το πρωτεϊνικό εμβόλιο για όσους λένε ότι φοβούνται τα άλλα, και θα το κάνουν και θα μειωθούν σταδιακά οι δείκτες, θα διαχειριστούμε την Όμικρον. Εκλιπαρούμε όμως να κάνουν την τρίτη δόση οι πολίτες» είπε η Ματίνα Παγώνη.


Η συνάντηση με τον Ανδρέα Παπανδρέου

Η Ματίνα Παγώνη αποκάλυψε ότι είχε γνωρίσει στο νοσοκομείο που εργαζόταν τον Ανδρέα Παπανδρέου. «Ήμουν στο “Γεννηματάς” επιμελήτρια ΄Β, και εφημέρευα στην παθολογική κλινική. Ο Παπανδρέου νοσηλευόταν τότε στην καρδιολογική κλινική επί Κρεμαστινού. Δεν ήταν όλοι οι γιατροί του εκεί ήμασταν οι εφημερεύοντες, κάνει έναν πυρετό 39, και μέχρι να έρθουν οι γιατροί του, από το σπίτι φώναξαν την παθολόγο, πάω τον πλησιάζω και του λέω πρόεδρε εγώ είμαι ΝΔ απλά ήρθα να σας δω, και μου λέει έχουμε ωραίες γιατρίνες, δεν έχει σημασία, μου λέει τι κάνεις τι ειδικότητα, είπαμε για τον πυρετό και μετά μιλήσαμε για τα συνδικαλιστικά και μου λέει θα γίνεις μεγάλη συνδικαλίστρια στο λέω εγώ. Ούτε εγώ περίμενα ότι θα συναντιόμασταν, έτυχε εκείνο το βράδυ», είπε η Ματίνα Παγώνη.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cht0kyphanvd-sf)

Ειδήσεις σήμερα:

Στο εδώλιο σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης για τέσσερις βιασμούς

Ανοιξιάτικος καιρός σήμερα: Εώς και 10 βαθμούς θερμότερες από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα οι αέριες μάζες

Οικογενειακή τραγωδία στο Όρεγκον: Πυροβόλησε θανάσιμα τον αδελφό του προσπαθώντας να σκοτώσει αρκούδα και μετά αυτοκτόνησε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης