Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Είναι κακούργημα, όχι πλημμέλημα» λέει η πρώην σύντροφός του για την απόφαση του δικαστηρίου

Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Είναι κακούργημα, όχι πλημμέλημα» λέει η πρώην σύντροφός του για την απόφαση του δικαστηρίου

Όσα είπε η δικηγόρος για λογαριασμό της καταγγέλλουσας - «Θα κάνουμε αγωγή για τη βλάβη του υπέστη η εντολέας μου»

stathis-panagiwtopoulos3_2
Τη δυσαρέσκειά της εξέφρασε μέσω της δικηγόρου της η 30χρονη πρώην σύντροφος του Στάθη Παναγιωτόπουλου μετά την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης να χαρακτηριστεί τελικά ως πλημμέλημα τη δημοσιοποίηση των προσωπικών τους στιγμών εν αγνοία της και όχι ως κακούργημα.

Συγκεκριμένα η κ. Αντιγόνη Πρίλη μιλώντας στον ANT1, επεσήμανε πως δεν ελήφθη ομόφωνα η απόφαση αυτή και, καθώς ακολουθούν ακόμη δύο δικαστήρια, θα πρέπει να τηρηθεί μία κοινή γραμμή και να χαρακτηριστεί είτε ως πλημμέλημα είτε ως κακούργημα σε όλες.

Στην ερώτηση σχετικά με το πώς αντέδρασε η καταγγέλουσα με την απόφαση του δικαστηρίου, η κ. Πρίλη είπε χαρακτηριστικά: «Ορθά το αναφέρετε. Είναι η ανώτατη ποινή ως πλημμέλημα. Όμως, είναι δυσαρεστημένη η εντολέας μου που δεν χαρακτηρίστηκε ως κακούργημα. Είναι ανεπανόρθωτη η βλάβη που υπέστη η εντολέας. Θα κάνουμε αγωγή για τη βλάβη του υπέστη».



Κλείσιμο
Όσον αφορά την επιλογή του Στάθη Παναγιωτόπουλου να μην παραστεί στο δικαστήριο η δικηγόρος της καταγγέλουσας ανέφερε: «Ειλικρινά πίστευα ότι θα εμφανιστεί, αν μη τι άλλο, κατα μέτωπο και να πάρει μία θέση σε αυτό και να μην αφήνει την κοινή γνώμη και το δικαστήριο να εικάζει τα κίνητρά του. Με απογοήτευσε ως άνθρωπος».

Πέντε χρόνια με αναστολή στον Στάθη ...

Υπενθυμίζουμε πως ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών με τριετή αναστολή  από το πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την ανάρτηση βίντεο με προσωπικές στιγμές, χωρίς τη συναίνεση της συντρόφου του.

Στον Στάθη Παναγιωτόπουλο επιβλήθηκε επίσης 10.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο, ενώ θα πρέπει να εμφανίζεται το πρώτο πενθήμερο του μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα. Επίσης του επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα της πλευράς της 30χρονης παθούσας για αναβάθμιση σε κακουργηματικές κατηγορίες, δεν έγινε δεκτό.

Όπως είναι γνωστό ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο σε αντίθεση με την παθούσα, η οποία κατέθεσε για την τραυματική της εμπειρία. Ο γνωστός παρουσιαστής κατηγορείτο για το αδίκημα της «ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων».

Όπως είπε ο συνήγορος του παρουσιαστή, Γιώργος Δακουράς, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση το δικαστήριο αποδέχτηκε τους ισχυρισμούς του πελάτη του, ότι οι επίμαχες αναρτήσεις που είχε κάνει σε ιστοσελίδες, δεν είχαν σκοπό να βλάψουν την παθούσα.

Οι κατηγορίες

Ο 59χρονος κατηγορούμενος φέρεται, σύμφωνα με τη δικογραφία, να ανήρτησε κατ' επανάληψη στο Διαδίκτυο υλικό σεξουαλικού περιεχομένου με την 30χρονη πρώην σύντροφό τού. Οι δε πράξεις φαίνεται να τελέστηκαν το 2016. Διά των συνηγόρων του ζήτησε συγγνώμη, τονίζοντας ότι έκανε προσπάθειες να «κατεβάσει» το επίμαχο υλικό και γι' αυτόν τον λόγο απευθύνθηκε και σε ειδικό. Η υπεράσπισή του ισχυρίστηκε ότι στο υλικό που διέρρευσε δεν διακρίνεται το πρόσωπο της παθούσας ή υπάρχει ασαφής απεικόνισή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο τηλεπαρουσιαστής κατηγορείται για δύο ανάλογες περιπτώσεις μετά από καταγγελίες ισάριθμων πρώην συντρόφων του. Οι υποθέσεις αυτές απασχόλησαν τις διωκτικές Αρχές, πριν από τα Χριστούγεννα, και εις βάρος του 59χρονου είχε ασκηθεί τότε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Μετά την απολογία του σε ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγυοδοσία.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Άλκη: Τι λένε οι χούλιγκαν για τον εγκέφαλο της καταδρομικής επίθεσης - Απολογούνται σήμερα

Επιδοτήσεις στο ρεύμα: 39 ευρώ για νοικοκυριά - 65 ευρώ για επιχειρήσεις το Φεβρουάριο

Εξοικονομώ: Παράταση αιτήσεων έως τις 15 Μαρτίου, τα απαραίτητα δικαιολογητικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης