«Βγαίνει από την εντατική» ο 11χρονος με σύνδρομο MIS-C, λέει ο πατέρας του

«Βγαίνει από την εντατική» ο 11χρονος με σύνδρομο MIS-C, λέει ο πατέρας του

Το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο Μυτιλήνης εκεί όπου οι γιατροί διαπιστώνουν πως 10 μέρες μετά τη νόσο, ο κορωνοϊός του προκάλεσε πνευμονική εμβολή

nosokomeio-arthrou
Εξιτήριο παίρνει από την εντατική ο 11χρονος από τη Μυτιλήνη με σύνδρομο MIS-C. «Θα τον βγάλουν από ό,τι μου είπαν. Βγαίνει από την εντατική. Θα πάει σε θάλαμο κανονικά», δήλωσε ο πατέρας του παιδιού.

Με MIS-C διαγνώστηκε ο 11χρονος ο οποίος εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του συνδρόμου τρεις ημέρες μετά το πρώτο αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

«Τα συμπτώματα εμφανίστηκαν όπως ακριβώς τα είπαν. Απλώς όχι σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που λένε δυο εβδομάδες. Ήταν σε τρεις μέρες, τέσσερις. Είχε πυρετό για δύο μέρες 38-39 μετά πήγε στα δέκατα 37,5», επισήμανε ο πατέρας του 11χρονου στο Mega.


Το παιδί κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο Μυτιλήνης εκεί όπου οι γιατροί διαπιστώνουν πως 10 μέρες μετά τη νόσο, ο κορωνοϊός του προκάλεσε πνευμονική εμβολή.

Κλείσιμο
«Το Σάββατο τον πήγα του βρήκαν την φλεγμονή. Το πρώτο που είδαν στην αρχή. Αλλά μετά κάτι με τις εξετάσεις κάτι περίεργο τους φάνηκε. Αξονική ξανά και βρήκαν ότι είχε εμβολή και στον πνεύμονα. Κάλεσαν αεροπλάνο και τον κατέβασαν Αθήνα», σημείωσε.

Ανεμβολίαστους τούς βρήκε ο κορωνοϊός την πρώτη φορά, με τον 11χρονο να το περνά ασυμπτωματικά. Τη δεύτερη φορά όμως οδηγήθηκε μέχρι την εντατική του «Αγία Σοφία» στην Αθήνα.

«Το καλοκαίρι εγώ εμβολιάστηκα και λέω κάτσε θα πάω εγώ πρώτα να δω τι γίνεται και μετά θα πάμε με τη σειρά. Αλλά δεν πρόλαβα, μετά από έναν μήνα νόσησα εγώ. Κόλλησα, μετά από ένα μήνα κολλάει ο μικρός. Κολλάει η μαμά, κολλάμε όλη η οικογένεια», εξήγησε ο πατέρας.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το MIS-C πρόκειται για ένα κλινικό σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από πολυοργανική συμμετοχή, με εκδηλώσεις από το αναπνευστικό, το γαστρεντερικό ή το καρδιαγγειακό σύστημα, αιματολογικές ή βλεννογονοδερματικές αλλοιώσεις.

Οι γονείς θα πρέπει να απευθυνθούν σε παιδίατρο σε περίπτωση 
συμπτωμάτων όπως κοιλιακό άλγος, δερματικά εξανθήματα, καρδιακές διαταραχές, κόπωση ή επίμονος πυρετός 2-8 εβδομάδες μετά τη νόσο COVID-19. 


Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Άλκη: Τι λένε οι χούλιγκαν για τον εγκέφαλο της καταδρομικής επίθεσης - Απολογούνται σήμερα

Επιδοτήσεις στο ρεύμα: 39 ευρώ για νοικοκυριά - 65 ευρώ για επιχειρήσεις το Φεβρουάριο

Εξοικονομώ: Παράταση αιτήσεων έως τις 15 Μαρτίου, τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης