Καρέ- καρέ η επιχείρηση στα απόκρημνα του Χελμού για τους άτυχους ορειβάτες

Καρέ- καρέ η επιχείρηση στα απόκρημνα του Χελμού για τους άτυχους ορειβάτες

Οι δραματικές ώρες στο Χελμό για τον εντοπισμό και την ανάσυρση των τριών ορειβατών – αναρριχητών -Η πτήση ελικοπτέρου που «έδειξε» το σημείο της τραγωδίας

ori1
Στη 1 τα ξημερώματα της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η μεταφορά των σορών του Αθανάσιου Σωτηρόπουλου, του Ιωάννη Τορέλλι και του Παναγιώτη Τέκου, των τριών ορειβατών – αναρριχητών που το μεσημέρι της Κυριακής βρέθηκαν νεκροί στην περιοχή ύδατα της Στυγός, περίπου 2.5χλμ. του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.

Το τοπικό site «pelop.gr» και η εφημερίδα «Πελοπόννησος» δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο από την επιχείρηση.

ΧΕΛΜΟΣ - ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΟΡΩΝ


orivatess


ori33

Η επιχείρηση

Πεζοπόρα τμήματα, αποτελούμενα από μέλη της ορειβατικής ομάδας έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, εθελοντικών οργανώσεων και οδηγών – βουνού εκ των οποίων φίλοι των τριών έμπειρων αναρριχητών, μετείχαν υπό αντίξοες συνθήκες στην ολονύχτια επιχείρηση ανάσυρσης και μεταφοράς. Εδωσαν «μάχη με τον χρόνο για να τους «κατεβάσουν» έναν – έναν, από τις απόκρημνες πλαγιές του Χελμού και να τους παραδώσουν στο πλήρωμα του ερπυστριοφόρου της ΕΜΑΚ. Από εκεί μεταφέρθηκαν στο χωριό Μεσορούγγι, στην Ακράτα και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Κλείσιμο
ΧΕΛΜΟΣ - ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΟΡΩΝ 6Η ΕΜΑΚ ΠΑΤΡΑΣ

asthenoforo
Τα ελικόπτερα που επιχείρησαν 

Καθοριστικής σημασίας για την οριοθέτηση της περιοχής έρευνας και τον εντοπισμό των ανδρών που αγνοούνταν από το βράδυ του Σαββάτου από τις επίγειες διασωστικές ομάδες, ήταν, όπως ανέφεραν ανώτατοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», η συμβολή τριών συνολικά ελικοπτέρων μεταξύ των οποίων ένα Σικόρσκι και ένα Σούπερ Πούμα που «σηκώθηκαν» διαδοχικά σαρώνοντας την περιοχή.

ΧΕΛΜΟΣ - ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ 6Η ΕΜΑΚ ΠΑΤΡΑΣ


Με εντολή του αχαιού υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Γιάννη Πετρούτσου, που είχε τον γενικό συντονισμό της επιχείρησης, το πρώτο ελικόπτερο κατευθύνθηκε στην περιοχή και λίγα λεπτά αργότερα ο πιλότος ενημέρωνε το Κέντρο Επιχειρήσεων για τον εντοπισμό αντικειμένων που προσομοίαζαν με ορειβατικό κράνος, σακίδιο και μπουφάν. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Π», ο πιλότος σε μια προσπάθεια να διακριβωθούν πλήρως τα ευρήματα δεν δίστασε να μπει στη βουνοπλαγιά και να πετάξει 20 μέτρα από το έδαφος!

Στις έρευνες μετείχαν 23 πυροσβέστες με 9 οχήματα, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ακράτας, ομάδα ΣμηΕΑ και ένα ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, 12 μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), 8 εθελοντές ως οδηγοί βουνού – ορειβάτες, δυνάμεις της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ.

Ειδήσεις σήμερα:

«Πάρτι» στο Twitter με το τραπέζι «παγοδρόμιο» των συνομιλιών Πούτιν-Μακρόν

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αθηνών - Θήβας για φορτηγά, λόγω χιονιά

Στις 13:30 η ορκωμοσία του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Γεωργαντά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης