Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Αγώνας δρόμου από την αστυνομία για τη σύλληψη των συνεργών του 23χρονου

Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Αγώνας δρόμου από την αστυνομία για τη σύλληψη των συνεργών του 23χρονου

Σε εξέλιξη οι έρευνες, με τους αστυνομικούς να ανησυχούν για κινήσεις των δραστών, ώστε να αποφύγουν τη σύλληψη - Πληροφορίες θέλουν έναν εξ αυτών να έχει διαφύγει στην Αλβανία - Ύποπτος, αλλά δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί η συμμετοχή του στο έγκλημα, λένε από την ΕΛ.ΑΣ

alkis_drastes_xr
Εντείνονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του 23χρονου στη δολοφονική επίθεση κατά του 19χρονου Άλκη Καμπανού και των φίλων του, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η πίεση, κοινωνική αλλά και πολιτική, είναι μεγάλη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία», ενώ ο κίνδυνος κάποιοι να οργανώσουν τις κινήσεις τους για να διαφύγουν τη σύλληψη είναι ορατός.

Την Παρασκευή, ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου Αλεξης Κούγιας εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός πως δεν έχει συλληφθεί μέχρι τώρα κανένας από τους υπόλοιπους δράστες, ενώ διέρρευσε και μια πληροφορία πως φίλος του 23χρονου φερόμενου ως δράστη ο οποίος συμμετείχε στην επίθεση διέφυγε στην Αλβανία για να γλιτώσει τη σύλληψη. Σύμφωνα με το thestival.gr πρόκειται για 20χρονο φίλο του 23χρονου ο οποίος ήταν μέλος του ίδιου συνδέσμου και συμμετείχε και στην αιματηρή επίθεση το 2019 σε δύο οπαδούς του Αρη και πάλι στην περιοχή του Χαριλάου.

«Εκείνο που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι μη σύλληψη των υπολοίπων 6 -7- 8 (δραστών) που πήγαν να σκοτώσουν ανθρώπους», είπε ο κ. Κούγιας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ενεργώντας ως συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη.

Την ανησυχία του για τις αστυνομικές έρευνες επανέλαβε ο κ. Κούγιας με δηλώσεις του στην αθλητική εφημερίδα LiveSport. «Ακόμα δεν έχουν γίνει άλλες συλλήψεις, εκτός του 23χρονου και εύχομαι να μην δικαιωθεί ο Καρυπίδης, που μου είπε ότι θα το φορτώσουν σε αυτόν τον Αλβανό που συνέλαβαν και οι άλλοι θα την κοπανήσουν. Προσωπικά, φοβάμαι μήπως τους φυγάδευσαν τους υπόλοιπους ή τους έχουν φυγαδεύσει ήδη στην Αλβανία και ψάχνουν να τους βρουν στην Ελλάδα. Θα φανεί αυτό μέσα στις επόμενες δύο μέρες. Θα είμαι στην Βέροια την Κυριακή το πρωί για να μιλήσω με την οικογένεια του Άλκη και την Τρίτη στην Θεσσαλονίκη, την επόμενη μέρα από την απολογία του κατηγορούμενου, για να πάρουμε την δικογραφία. Τώρα δεν ξέρουμε τίποτα, είμαστε τυφλοί πάνω σε αυτό το θέμα», ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος.


Διέφυγε από την Ελλάδα για να γλιτώσει τη σύλληψη 20χρονος Αλβανός

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thestival, ο δράστης πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα προχθές Πέμπτη. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν χθες το μεσημέρι. Όταν αναζήτησαν το όνομά του στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το προηγούμενο βράδυ ταξίδεψε για την Αλβανία.

Ο 20χρονός είναι στενός φίλος του 23χρονου Αλβανού που έχει συλληφθεί και κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη. Οι δυο τους ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών.

Τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία. Για τον 20χρονο θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης,  εφόσον επιβεβαιωθεί η παρουσία του  στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης. 

Τι λέει η Αστυνομία για τον 20χρονο συνεργό του 23χρονου

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε επίθεση σε βάρος δύο ατόμων τον Μάρτιο του 2019 στην περιοχή Χαριλάου, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανέφερε: «Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συμμετείχε σε επίθεση σε βάρος δύο ατόμων τον Μάρτιο του 2019 στην περιοχή Χαριλάου, από κοινού με τον 23χρονο συλληφθέντα για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 19χρονου, ανακοινώνεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω 22χρονος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ο προαναφερόμενος 23χρονος αλλοδαπός και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα. Για την ανθρωποκτονία του 19χρονου, οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Στη δολοφονία του Άλκη εμπλέκονται 12-15 άτομα

Στο μεταξύ, οι αρχές εκτιμούν πως πέρα από τον βασικό κατηγορούμενο στη δολοφονία εμπλέκονται συνολικά τουλάχιστον 12-15 άτομα. Σύμφωνα με το υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί από τις κάμερες, υπάρχουν και άλλα άτομα μέσα στα τρία αυτοκίνητα που φέρονται να εμπλέκονται στο αιματηρό περιστατικό.


Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Ντοκουμέντο από την φονική επίθεση στον Άλκη
Κλείσιμο


Στα βίντεο, διακρίνονται καθαρά ο 23χρονος Αλβανός, ο οποίος μπαίνει στο λευκό όχημα και διαφεύγει μαζί με άλλους χούλιγκαν ενώ ακριβώς από πίσω έχουν σταματήσει άλλα δύο αυτοκίνητα, τα οποία στρίβουν στο στενό δεξιά και απομακρύνονται, αμέσως μετά την επίθεση.



Ειδήσεις σήμερα:

«Οπλοστάσια» οι σύνδεσμοι των οργανωμένων οπαδών - Από τις κάμερες ψάχνουν τους συνεργούς του 23χρονου

Θρίλερ στην Εύβοια: Δολοφονία και όχι αυτοκτονία ο θάνατος του 33χρονου πατέρα και αγρότη από τα Ψαχνά

Celebrities και οι... stalkers τους: Ανατριχιαστικές ιστορίες με εμμονικούς θαυμαστές και σταρ που που έζησαν τον τρόμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης