Λεωνίδας Ραπτάκης: Η Γερουσία του Ρόουντ Άιλαντ τιμά την 30η επέτειο εκλογής του Οικουμενικού Πατριάρχη

Λεωνίδας Ραπτάκης: Η Γερουσία του Ρόουντ Άιλαντ τιμά την 30η επέτειο εκλογής του Οικουμενικού Πατριάρχη

Η Πολιτειακή Γερουσία του Ρόουντ Άιλαντ αναγνώρισε τον ζωτικό ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη στην υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας και ανεκτικότητας ανά τον κόσμο

LR2
Ο Πολιτειακός Γερουσιαστής του Ρόουντ Άιλαντ Λεωνίδας Ραπτάκης πέτυχε την έγκριση ενός ψηφίσματος της Γερουσίας που τιμά την 30η Επέτειο από την Εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Το ψήφισμα αναγνώρισε την συμβολή του πνευματικού αυτού ηγέτη ως επικεφαλής της δεύτερης μεγαλύτερης Χριστιανικής Εκκλησίας στον κόσμο, με περίπου 300 εκατομμύρια μέλη ανά τον κόσμο.

Το ψήφισμα αναγνώρισε επίσης τη σημαντική συμβολή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας και αποδοχής άλλων θρησκειών ανά τον κόσμο. Η ανακοίνωση αναφέρεται και στην πρόσφατη επίσκεψη Του στις Ηνωμένες Πολιτείες, που περιλάμβανε συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάιντεν και μέλη του Κογκρέσου στην οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε το ζήτημα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Το ψήφισμα τον ευχαρίστησε για «τις ακούραστες προσπάθειες του για την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης, την προστασία του περιβάλλοντος, την υποστήριξη της αποδοχής όλων των θρησκειών και την θρησκευτική ελευθερία και για τον ρόλο του ως πνευματικός ηγέτης για τα 300 εκατομμύρια Χριστιανών Ορθοδόξων στον κόσμο».

«Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες ήρθε την κατάλληλη στιγμή, δεδομένης της Τουρκικής επιθετικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και ήταν μια σημαντική ευκαιρία για να γνωρίσουμε τον θρησκευτικό αυτό ηγέτη και να δείξουμε την υποστήριξή μας», είπε ο Ραπτάκης.

Στον λόγο του στην πολιτειακή Γερουσία, ο Ραπτάκης αναγνώρισε ότι το μέλος του Κογκρέσου του Ρόουντ Άιλαντ David Cicilline έχει υποστηρίξει μαζί με τον ίδιο, το Νομοσχέδιο "Τουρκία και η Θρησκευτική Ελευθερία του Οικουμενικού Πατριαρχείου", ένα δικομματικό μέτρο που αντιτάσσεται στις διαρκείς παραβιάσεις των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία από το καθεστώς Ερντογάν και καλεί για την προστασία των δικαιωμάτων και των θρησκευτικών πληροφοριών του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Ήταν τιμή μας να καλωσορίσουμε τον Παναγιότατο στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Οκτώβριο και Νοέμβριο της προηγούμενης χρονιάς και είμαστε ευγνώμονες για την ευκαιρία να τον συναντήσουμε ξανά στον εορτασμό της εκλογής και ηγεσίας του με αφοσίωση και σύνεση τα τελευταία 30 χρόνια», είπε ο Ραπτάκης. «Το ψήφισμα αυτό είναι ο δικός μας τρόπος να δείξουμε την υποστήριξη μας για έναν τόσο αγαπητό πνευματικό ηγέτη που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως υπέρμαχος του διαλόγου μεταξύ διαφορετικών θρησκειών καθώς και της ειρήνης».

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης

«Σας έχω θυμώσει γιατί αφήσατε τη αγκαλιά μου άδεια»: Η συγκλονιστική ανάρτηση της μάνας που έχασε τα τρία παιδιά της στην Πάτρα

Η Ριάνα δείχνει τη φουσκωμένη της κοιλιά στην πρώτη της ανάρτηση για την εγκυμοσύνη της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης