H αλήθεια για τον λύκο που φέρεται να κατασπάραξε σκύλους στον Διόνυσο

H αλήθεια για τον λύκο που φέρεται να κατασπάραξε σκύλους στον Διόνυσο

Σύμφωνα με φιλοζωικές, το συγκεκριμένο τετράποδο δεν είναι λύκος αλλά μοιάζει με Μάλαμουτ Αλάσκας - «Το σκυλί ήταν περιφραγμένο στο οικόπεδο, είναι σαν να μπήκε κάτι πηδώντας από πάνω» είπε ένας από τους εθελοντές

λυκοι
Η ανάρτηση των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας Διονύσου με τους φαγωμένους σκύλους -πιθανόν από κάποιο άγριο ζώο- δεν έχει σχέση με τη φωτογραφία ενός Μάλαμουτ Αλάσκας που ανέβηκε σε ιστοσελίδα των βορείων προαστίων.

Οι αναφορές και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τους εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Διονύσου για πιθανή επίθεση λύκου σε σκύλους στην ευρύτερη περιοχή του Διονύσου, αφορούν σε περιστατικό που συνέβη συγκεκριμένα στον οικισμό Ραπεντώσα.

skylos1
skylos2


Στη σελίδα τους στο Facebook οι εθελοντές ανήρτησαν φωτογραφίες από δυο αδέσποτους σκύλους, οι οποίοι φαίνονται να έχουν δεχθεί επίθεση από άγριο ζώο, πιθανότατα από λύκο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Επικαλούνται δε αξιόπιστες μαρτυρίες άλλων κατοίκων, που ισχυρίζονται ότι έχουν δει λύκο στην περιοχή της Ραπεντώσας,

«Σας εφιστούμε την προσοχή σας, στους περιπάτους σας στο δάσος και κυρίως όταν έχετε μαζί σας το κατοικίδιο σας» τονίζουν.

Κλείσιμο
φβ


Σύμφωνα με τον εθελοντή Δημήτρη Πιτιανούδη, «το σκυλί ήταν σε περιφραγμένο οικόπεδο, δεν βρέθηκαν ίχνη από πατημασιές αγριογούρουνου, ούτε η περίφραξη ήταν κάπου κατεστραμμένη. Κάτι μπήκε πηδώντας από πάνω. Τα ίχνη είναι μπερδεμένα με των σκύλων».

Σύμφωνα με αναφορές από τοπικές ιστοσελίδες και γκρουπ κατοίκων στο Facebook, είναι πιθανό να εμφανίστηκαν λύκοι τις τελευταίες ημέρες και στη Νέα Ερυθραία ενώ κάποιοι μιλούν για κοπάδι.

Το πιθανότερο είναι να πέρασαν κάτω από τις υπόγειες διαβάσεις της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, λόγω χιονιού, σχολιάζουν κάτοικοι της περιοχής.

λυκος


Πριν από λίγες ώρες σε μια τοπική ιστοσελίδα ανέβηκε φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται δήθεν ένας λύκος. Ωστόσο, σύμφωνα με μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, το συγκεκριμένο τετράποδο δεν είναι λύκος αλλά μοιάζει με Μάλαμουτ Αλάσκας.

Τώρα μένει να λυθεί το μυστήριο γύρω από το ζώο που επιτέθηκε και έφαγε τους δύο σκύλους στη περιοχή της Ραπεντώσας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Μειώνονται οι διασωληνωμένοι, αυξάνονται οι εμβολιασμοί - Τι δείχνουν οι δείκτες για την πανδημία

Ποια Ουκρανία; Ρωσία και Κίνα συμφώνησαν για βάση στο Φεγγάρι μέχρι το 2035

Καιρός: Κακοκαιρία «εξπρές» φέρνει καταιγίδες και χιόνια, πώς θα εξελιχθεί το νέο «κύμα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης