Το Ισραήλ μεγαλώνει τη λίστα των δικαιούχων της τέταρτης δόσης του εμβολίου

Το Ισραήλ μεγαλώνει τη λίστα των δικαιούχων της τέταρτης δόσης του εμβολίου

Αυτοί που έλαβαν μια τέταρτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 ήταν τρεις με πέντε φορές περισσότερο προστατευμένοι από τη σοβαρή νόσηση και δύο φορές πιο προστατευμένοι από την μόλυνση αναφέρουν οι αρχές

22501980
Το Ισραήλ διεύρυνε σήμερα τα κριτήρια για τη χορήγηση μίας τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19, προκειμένου να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους ενήλικες κάτω των 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα, οι φροντιστές τους και άλλοι ενήλικες που διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο έκθεσης στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενέκρινε το μέτρο. Σύμφωνα με ευρήματα πρόσφατης μελέτης, αυτοί που έλαβαν μια τέταρτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 ήταν τρεις με πέντε φορές περισσότερο προστατευμένοι από τη σοβαρή νόσηση και δύο φορές πιο προστατευμένοι από την μόλυνση σε σύγκριση με αυτούς που είχαν κάνει και την λεγόμενη αναμνηστική (3η) δόση του εμβολίου.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, καθώς η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού σάρωνε τη χώρα, το Ισραήλ άρχισε να χορηγεί μία τέταρτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε πολίτες άνω των 60 ετών.


Ειδήσεις σήμερα:

Ξεπέρασαν τα 6 εκατ. στρέμματα οι εκτάσεις που καλύφθηκαν από χιόνι σε Αττική, Βοιωτία και Φθιώτιδα

Έκρηξη στη Συγγρού: Κλειστή μέχρι αύριο το μεσημέρι - Γλιτώσαμε από θαύμα 100 νεκρούς, λένε στην ΕΛ.ΑΣ

Πώς ο «χορός των πιγκουίνων» σας κρατάει ζεστούς στους -18 βαθμούς Κελσίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης