Κακοκαιρία «Ελπίς»: Στο έλεος του χιονιά τα νοσοκομεία της Αττικής - Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Στο έλεος του χιονιά τα νοσοκομεία της Αττικής - Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Μόνο με αλυσίδες για τα συμβατικά οχήματα η πρόσβαση στο «Σισμανόγλειο» - Διακοπές ρεύματος στο «Παίδων» Πεντέλης - Εγκλωβίστηκαν υγειονομικοί σε «Γεννηματα» και «Σωτηρια»

sismanogleio
Δυσκολίες παρατηρούνται και σήμερα στην πρόσβαση προς πολλά νοσοκομεία της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας που επληξε την Αττική το προηγούμενο 48ωρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο, στο Σισμανόγλειο και συγκεκριμένα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) η πρόσβαση γίνεται μόνο με αλυσίδες για τα συμβατικά οχήμα. Κανονικά προσεγγίζουν τα ασθενοφόρα.

Το πάρκινγκ του νοσοκομείου είναι ακόμα αποκλεισμένο λόγω του χιονιού με εκατοντάδες ΙΧ των εργαζομένων εγκλωβισμένα εκεί.

Στο Παίδων Πεντέλης πρόβλημα υπάρχει με τη γεννήτρια που χρησιμοποιείται όταν υπάρχουν διακοπές ρεύματος. «Εχουμε ζητησει να φτιαχτεί η γεννήτρια άμεσα. Σε περιπτωση πολύωρης διακοπής λειτουργίας του ρεύματος κινδυνεύουν να χαλασουν παιδιατρικά εμβόλια για την Covid19», λέει ο κ. Γιαννάκος στο protothema.gr και το ygeiamou.gr.

Στο ΚΑΤ οι πέριξ του νοσοκομείου δρόμοι εξακολουθούν να έχουν χιόνι καθιστώντας δύσκολη την πρόσβαση των πολιτών με τα ΙΧ τους.

«Σε μεγάλα νοσοκομεία όπως το  τα ΙΧ των υγειονομικών έχουν θαφτει στο χιόνι επηρεάζοντας την αποχώρηση και προσέλευση τους στις βάρδιες. Συνάδελφοι εκαναν τέσσερις βάρδιες σερί απο το πρωί της Δευτέρας εως χθες βράδυ, αφου δε μπορούσαν να γίνουν οι αλλαγές των βαρδιών. Οι δήμοι και η Περιφέρεια επρεπε να καθαρίζουν τους δρόμους προς τα νοσοκομεία. Σημειώθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις στις διακομηδές ασθενών ΜΕΘ. Απο το Σισμανόγλειο προς το ΚΑΤ για παράδειγμα είχαμε πρόβλημα με την κίνηση των ασθενοφόρων που επρεπε να διακομίσουν ασθενείς που χρειάζονταν νοσηλεία σε ΜΕΘ λόγω διασωλήνωσης», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγωνία για τον εγκλωβισμένο ορειβάτη στο Αθαμάνιο Άρτας

Ο Τραμπ κυριαρχεί μεταξύ των πιθανών διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για το 2024

Η θεραπεία με πλάσμα αναρρωσάντων από Covid-19 «δουλεύει» μόνο σε μερικές περιπτώσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης