Αττική Οδός: Απίστευτο "μίσος” για το Ελληνικό Δημόσιο που της έδωσε το έργο

Αττική Οδός: Απίστευτο "μίσος” για το Ελληνικό Δημόσιο που της έδωσε το έργο

Εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου στρέφεται συνεχώς η εταιρεία διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου στην τελευταία τετραετία απαιτώντας αποζημιώσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, παρά τα τεράστια κέρδη που βγάζει....

Στιγμιοτυπο_2022-01-26__11_55_35_πμ

Η Αττική Οδός τα τελευταία χρόνια βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο κυρίως εξαιτίας των οικονομικών απαιτήσεων που έχει έναντι του Ελληνικού Δημοσίου για διάφορα ζητήματα μέσω των οποίων έχει εισπράξει πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Τις τελευταίες ημέρες όμως η Αττική Οδός βρέθηκε αντιμέτωπη με μια κακοκαιρία την οποία όπως φαίνεται δεν αντιμετώπισε με ορθό τρόπο και τώρα συμφώνησε να καταβάλλει ως αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο όχημα. Σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς το συνολικό ποσό της δαπάνης για τις αποζημιώσεις σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 6 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο η εταιρεία διαχείρισης της Αττικής Οδού έχει εισπράξει το ποσό των 3 δισ. ευρώ από διόδια τα τελευταία 15 έτη και τα κέρδη αγγίζουν τα 770 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία στοιχεία αναμένεται να διανεμηθεί και προμέρισμα για τη χρήση του 2021, το οποίο εκτιμάται ότι ανέλθει σε περίπου 30 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας τα συνολικά έσοδα σε 335 εκατ. ευρώ από το 2019 και έπειτα.


ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης