Κακοκαιρία «Ελπίς»: Κλειστά τα σχολεία στην Αττική τουλάχιστον την Τρίτη

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Κλειστά τα σχολεία στην Αττική τουλάχιστον την Τρίτη

Εντός της ημέρας οι επίσημες ανακοινώσεις - «Θεωρώ πως σίγουρα θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τρίτη σε όλη την Αττική» ανέφερε ο περιφερειάρχης  Γιώργος Πατούλης

sxolia12
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας Ελπίδα στη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις και το πολικό ψύχος και όπως συμβαίνει συνήθως φέρνει και κλειστά σχολεία.

Στο πλαίσιο αυτό, το κλείσιμο των σχολείων για την Δευτέρα, πιθανόν και την Τρίτη, εισηγούνται οι δήμαρχοι της Αττικής προς τον περιφερειάρχη καθώς από αύριο αναμένεται η έλευση του δεύτερου και σφοδρότερου κύματος της κακοκαιρίας «Ελπίς»«Θεωρώ πως σίγουρα θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τρίτη σε όλη την Αττική» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ενώ όπωε είπε εξετάζεται και το ενδεχόμενο να μείνουν κλειστά και την Τετάρτη.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι σήμερα συγκαλείται σύσκεψη με τους δημάρχους του νομού ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση για την Δευτέρα, ενώ επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα. Δεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι εν μέσω κορωνοϊού τα παράθυρα στα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά, οπότε τίθεται ένα ζήτημα για τη λειτουργία τους με τόσο χαμηλές θερμοκρασίες.

Η εισήγηση των δημάρχων της Αττικής

Είχε προηγηθεί εισήγηση των δημάρχων της Αττικής προς τον κ. Πατούλη ήδη από το Σάββατο να παραμείνουν κλειστά αύριο Δεύτερα τα σχολεία λόγω των πολικών θερμοκρασιών και των επερχόμενων χιονοπτώσεων.

Η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων, ελήφθη, όχι μόνο εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και της χιονόπτωσης που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα και με τον παγετό σε κάποιες περιοχές της Αττικής, αλλά και επειδή λόγω των μέτρων για την πανδημία, οι σχολικές αίθουσες παραμένουν με ανοικτά τα παράθυρα και όπως καταλαβαίνει κανείς δεν αποκλείεται οι θερμοκρασίες εντός των αιθουσών να καταγράφουν αρνητικό πρόσημο.

Ειδήσεις σήμερα:

Η «κατεύθυνση» που έδειξε το DNA στην υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη – «Ραγδαίες εξελίξεις» μέσα στην εβδομάδα

Κακοκαιρία Ελπίς: Αλυσίδες ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας...

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Κρήτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης