Μπαίνει εκτάκτως και το ΝΙΜΤΣ στις εφημερίες του ΕΣΥ

Μπαίνει εκτάκτως και το ΝΙΜΤΣ στις εφημερίες του ΕΣΥ

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το ΝΙΜΤΣ θα ξεκινήσει εφημερίες το Σάββατο 22 Ιανουαρίου και θα συνεχίσει την Τετάρτη 26 και την Κυριακή 30 του ίδιου μήνα

nimts
Συνεχίζεται να ξεδιπλώνεται το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για τη διαχείριση της επιδημίας κορωνοϊού στα νοσοκομεία από τους αρμόδιους φορείς.

Η επόμενη...σελίδα επικεντρώνεται στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ το οποίο μετά από συμφωνία του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μπαίνει μέχρι τέλος Ιανουαρίου στο πρόγραμμα εφημεριών του ΕΣΥ στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Αττικής, για να στηρίξει τα άλλα νοσοκομεία, στην υποδοχή και τη νοσηλεία περιστατικών με covid-19.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr και το ygeiamou.gr, το ΝΙΜΤΣ θα μπει στη γενική εφημερία του ΕΣΥ το Σάββατο 22, την Τετάρτη 26 και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου. Είναι βεβαίως ο αρχικός προγραμματισμός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν χρειαστεί επιπλέον ενίσχυση, δεν θα παραταθεί η εφημέρευση του νοσοκομείου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εντός του ΕΣΥ, υπό την εποπτεία του ΕΚΑΒ.

Η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, που καταγράφεται τις τελευταίες επτά ημέρες, προκαλεί, όπως συμβαίνει σε κάθε επιδημικό κύμα, αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Σε ημερήσια βάση περίπου 650 άνθρωποι εισάγονταν την τελευταία εβδομάδα. Για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών ήδη έχει μετατραπεί το Σισμανόγλειο αποκλειστικά σε νοσοκομείο covid-19. Πλέον το ΝΙΜΤΣ θα μπει στην ομάδα νοσοκομείων που βρισκόταν και το Σισμανόγλειο, δηλαδή θα συνεφημερεύει με τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς», Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι» και «Παμμακάριστος».

Το ΝΙΜΤΣ θα υποδέχεται κυρίως ασθενείς που θα προσέρχονται σε αυτό με ίδια μέσα, δηλαδή περιπατητικούς ασθενείς. Προβλέπεται όμως και η υποδοχή ασθενών που θα διακομίζει το ΕΚΑΒ εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο λόγω του τύπου του περιστατικού και της συντομίας στην πρόσβαση σε νοσοκομείο.

Οι ασθενείς που θα διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορωνοϊό με μοριακό τεστ (PCR) θα διακομίζονται είτε σε δημόσιο νοσοκομείο, εάν χαρακτηρίζονται ως περιστατικά μέτριας και άνω βαρύτητας, είτε σε ιδιωτική κλινική εκ του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών εάν χαρακτηρίζονται ως χαμηλής βαρύτητας.

Κλείσιμο
Η διακομιδή στη δομή του ιδιωτικού τομέα θα γίνεται κατόπιν ανάρτησης στην ειδική πλατφόρμα του ΕΚΑΒ και με ασθενοφόρα της ιδιωτικής δομής.

Ειδήσεις σήμερα:

Κατερίνα Μονογυιού: «Ευχαριστώ τους ήρωες Γιώργο και Ανέστη, που απεγκλώβισαν την Αθηνά και τον αδερφό μου»

«Partygate» στη Βρετανία: 13 κορωνοπάρτι... πριονίζουν την καρέκλα του Μπόρις Τζόνσον

Microsoft: Εξαγοράζει την Activision για σχεδόν 70 δισ. δολάρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης