«Συμβολικής σημασίας το τέλος της κατάληψης στο ΑΠΘ, εγγυόμαστε πανεπιστήμια με ασφάλεια» τονίζει ο Θεοδωρικάκος

«Συμβολικής σημασίας το τέλος της κατάληψης στο ΑΠΘ, εγγυόμαστε πανεπιστήμια με ασφάλεια» τονίζει ο Θεοδωρικάκος

«Τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώροι μόρφωσης, γνώσης, επικοινωνίας, ελευθερίας και επομένως πρέπει να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για όλους τους παράγοντες» δήλωσε ο υπουργός 

theodor
«Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η ασφάλεια των φοιτητών, των καθηγητών και του προσωπικού των πανεπιστημίων», δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώροι μόρφωσης, γνώσης, επικοινωνίας, ελευθερίας και επομένως πρέπει να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για όλους τους παράγοντες», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, στη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης, TV 100.

«Πριν λίγες μέρες η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έβαλε τέρμα σε μια κατάληψη 34 ετών, συμβολίζοντας ότι πλέον ο φόβος και η ανοχή σε τέτοιες ανώμαλες καταστάσεις ανήκουν στο παρελθόν. Θα προχωρήσουμε μπροστά, με σύγχρονα αναβαθμισμένα πανεπιστήμια, άρα με πανεπιστήμια που εγγυόμαστε την ασφάλεια τους», τόνισε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος θα συναντηθεί αύριο, στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου με τους τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι στις 18 Δεκεμβρίου έσωσαν τη ζωή μιας γυναίκας που κινδύνευσε από τον σύντροφό της. Όπως είπε, θα τους συγχαρεί δια ζώσης, «γιατί το αξίζουν, γιατί έσωσαν μια γυναίκα, έσωσαν μια ανθρώπινη ζωή».

Πρόσθεσε, επίσης πως σε ότι αφορά την υλικοτεχνική υποδομή έχει ενισχυθεί τόσο η Άμεση Δράση της Θεσσαλονίκης, όσο και η ομάδα ΔΙΑΣ, ενώ τόνισε ότι προσωπικά δεν θα είναι ποτέ ικανοποιημένος.

«Θέλω να κάνουμε τα πάντα για να νοιώθουν πολύ καλύτερα οι αστυνομικοί μας. Τους το οφείλουμε και θα συνεχίσουμε τη δουλειά. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά είμαστε δίπλα τους για να τα αντιμετωπίσουμε», υπογράμμισε.

Κλείσιμο
Ο κ. Θεοδωρικάκος είχε συναντήσεις στο Διοικητήριο με βουλευτές της ΝΔ και κομματικά στελέχη, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών, Σταύρου Καλαφάτη.

Αύριο, θα επισκεφθεί τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, το Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου, ενώ θα συναντηθεί με τους δημάρχους Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό.

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιξε δρόμο και για άλλες χώρες η Ελλάδα με τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60, λένε διεθνή ΜΜΕ

Στον ανακριτή ο 32χρονος που κατηγορείται πως βίασε τη 14χρονη αδερφή της συντρόφου του στο Περιστέρι

Τζώρτζης Μονογυιός: Με «ξερογκαζιές» και τα ηλεκτρονικά OFF η Ferrari
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης