Στον εισαγγελέα σήμερα οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Στον εισαγγελέα σήμερα οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Τα επεισόδια πραγματοποίησαν συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εκκενώσεις χώρων εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου που τελούσαν υπό κατάληψη

thes
Κατηγορίες απήγγειλε η εισαγγελέας πρωτοδικών σε βάρος των 27 συλληφθέντων για τα χεπεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την πορεία που πραγματοποίησαν συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εκκενώσεις χώρων εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου που τελούσαν υπό κατάληψη.

Η εισαγγελέας διαχώρισε τη δικογραφία ως προς μία 26χρονη η οποία συνελήφθη για ρίψη βόμβας μολότοφ και την παρέπεμψε να απολογηθεί σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα οδηγηθεί σήμερα.

Η συγκεκριμένη κατηγορούμενη διώκεται για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα για κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη και εμπρησμό με κίνδυνο για άνθρωπο, όπως επίσης για μία σειρά από πλημμελήματα και μεταξύ αυτών για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράβαση του νόμου περί όπλων, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας περί δημοσίων συναθροίσεων.

Με τις τρεις τελευταίες πράξεις διώκονται άλλοι 22 εκ των συλληφθέντων οι οποίοι θα οδηγηθούν σήμερα με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης. Οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες διώκονται μόνο για κατοχή ναρκωτικών. Με προφορική εντολή της εισαγγελέως αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο ανήλικοι, όπως επίσης οι κατηγορούμενοι για τα ναρκωτικά, αλλά και μία νεαρή γυναίκα η οποία αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και αποφασίστηκε η άρση της κράτησής της. Όλοι οι υπόλοιποι παραμένουν υπό κράτηση.

Ειδήσεις σήμερα

Βροχές σήμερα στα δυτικά - Έρχονται διαδοχικές ψυχρές εισβολές

Ο Μακρόν «τσάντισε» τους ανεμβολίαστους: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη θέσπιση του εμβολιαστικού πάσου


Πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 από Δευτέρα και παράταση μέτρων - Βελτιωμένη η επιδημιολογική εικόνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης