«Μαδούσε» επί 15 μήνες άλλο ένα θύμα του ο «μετρ» της απάτης!

«Μαδούσε» επί 15 μήνες άλλο ένα θύμα του ο «μετρ» της απάτης!

Από τον Ιούλιο του 2019 ως και τον περασμένο Οκτώβριο είχε καταφέρει να του αποσπάσει συνολικά 138.150 ευρώ

scam
Όλο και περισσότερα θύματα του «μετρ» της απάτης που δρούσε στην Βέροια ανακαλύπτει η έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας και μάλιστα διαπιστώνεται ότι εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες επί σχεδόν δυόμισι χρόνια! Μάλιστα, είχε «μαδήσει» κυριολεκτικά το πρώτο θύμα του!

Ο 46χρονος δράστης που είχε συλληφθεί στις 23 Δεκεμβρίου επειδή εξαπατούσε συστηματικά τρεις άνδρες, προέκυψε ότι είχε πιάσει γερά στα «δίχτυα» του έναν ακόμη, τον οποίο είχε πείσει ότι μπορούσε να μεσολαβήσει για την εξόφληση δήθεν οφειλών του. Έτσι, από τον Ιούλιο του 2019 ως και τον περασμένο Οκτώβριο είχε καταφέρει να του αποσπάσει συνολικά 138.150 ευρώ! Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος του για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Ώσπου να αποκαλυφθεί αυτή η υπόθεση, οι αστυνομικοί είχαν εξιχνιάσει τρεις απάτες που είχε διαπράξει από τον Δεκέμβριο του 2020 ο δράστης, ο οποίος χρησιμοποιούσε ως πρόσχημα ότι έχει άρρωστο παιδί που δήθεν έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση υψηλού κόστους, αλλά στη συνέχεια «ανακάλυπτε» ότι τα θύματα είχαν βεβαιωμένες οφειλές στην Εφορία και σε τράπεζες!

Μάλιστα, ένα από τα θύματα ηλικίας 49 χρόνων του έδινε συνεχώς μεγάλα χρηματικά ποσά, πότε για την υποτιθέμενη επέμβαση και πότε όταν, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, ο απατεώνας προσφέρθηκε να μεσολαβήσει για να του βρει αυτοκίνητο σε καλή τιμή. Όμως, κατά την διαδικασία μεταβίβασης του οχήματος βεβαιώθηκαν οφειλές που δήθεν είχε ο 49χρονος! Έτσι, ο 46χρονος μαζί με δύο συνεργούς του κατάφεραν να του αποσπάσουν συνολικά 34.340 ευρώ, με το πρόσχημα ότι θα εξοφλούσαν τα... χρέη!

Με τον ίδιο τρόπο και την υποτιθέμενη μεταβίβαση οχήματος που δήθεν αποκάλυψε οφειλές σε Δ.Ο.Υ. και τράπεζες, ο 46χρονος απέσπασε από άλλα δύο θύματα 58.600 ευρώ και 31.730 ευρώ, βάζοντας στην τσέπη συνολικά 124.670 ευρώ! Όταν συνελήφθη από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, είχε πάνω του 1.500 ευρώ που είχαν προσημειωθεί προηγουμένως, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 56χρονου συνεργού του.



Ειδήσεις σήμερα:

«Κορωνοπάρτι» στην Ντάουνινγκ Στριτ ακόμα και την... παραμονή της κηδείας του Φιλίππου!

Αναβλήθηκε η δίκη του 18χρονου που κατηγορείται ότι βίασε τον 13χρονο αδελφό του στη Ρόδο

Δείτε τα νέα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων λόγω Covid

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης