Lamanif στο protothema.gr: Όταν με ξεφτίλισαν στο ίντερνετ έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου, σάλταρα

Lamanif στο protothema.gr: Όταν με ξεφτίλισαν στο ίντερνετ έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου, σάλταρα

Με αφορμή την υπόθεση «Στάθη Παναγιωτόπουλου» ο τράπερ Lamanif μιλάει για τον διασυρμό και το στίγμα  που βίωσε από την διαρροή του ροζ βίντεο με τις προσωπικές του στιγμές στο διαδίκτυο

LAMANIF_2
Η υπόθεση με τα ροζ βίντεο από προσωπικές του στιγμές με νεαρές γυναίκες που αναρτούσε στο διαδίκτυο ο Στάθης Παναγιωτόπουλος έχει επαναφέρει στη δημοσιότητα για τα καλά τις περιπτώσεις θυμάτων, οι οποίοι χωρίς τη συναίνεσή τους έχουν δει τις προσωπικές τους στιγμές να αναρτώνται σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου είτε να κυκλοφορούν από κινητό σε κινητό και να ανεβαίνουν στα social media.

Μια από τις περιπτώσεις αυτές είναι και εκείνη που απασχόλησε την κοινή γνώμη στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου όταν ο γνωστός ράπερ Λαμανίφ, κατά κόσμον Λάμπρος Μανιφάβας, εξαφανίστηκε απειλώντας να βάλει τέλος στη ζωή του, μετά τη διαρροή ενός βίντεο 25 δευτερολέπτων από προσωπικές του στιγμές με μια ξανθιά γυναίκα.

Ο 24χρονος μουσικός ο οποίος βρέθηκε από την αστυνομία ύστερα από κινητοποίηση συγγενών του, ήταν σε άσχημη ψυχολογική και σωματική κατάσταση έξω από ένα δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη. Ύστερα από πέντε ημέρες νοσηλείας στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, επέστρεψε στην οικογένειά του ακολουθώντας μέχρι και σήμερα τις οδηγίες των γιατρών για ψυχολογική και σωματική ανάρρωση.

lamanif-49

Ο ράπερ Λαμανίφ ο οποίος πλέον ζει στη Γερμανία με τους δικούς του, μίλησε στο protothema.gr με αφορμή την υπόθεση Στάθη Παναγιωτόπουλου επισημαίνοντας πως ακόμη και σήμερα το βίντεο με τις προσωπικές στιγμές του κυκλοφορεί από κινητό σε κινητό.

«Αν ανοίξω το κινητό μου το παλιό λαμβάνω ακόμη και σήμερα μηνύματα με άσχημους χαρακτηρισμούς από τον κάθε άκυρο. Δεν έχει σταματήσει και είναι απίστευτο. Παρόλο που εδώ και έξι μήνες έχω εξαφανιστεί και δεν ασχολούμαι με κανέναν, συνεχίζουν να ασχολούνται μαζί μου. Γιατί αυτό το βίντεο υπάρχει. Μπορεί να μην υπάρχει στις σελίδες του ίντερνετ αλλά το έχουν κρατήσει άτομα στα κινητά τους και το δείχνουν από άτομο σε άτομο όταν συζητήσουν για εμένα. Πάρα πολλοί μου το έχουν στείλει. Αυτό μένει σαν στίγμα για μια ζωή. Δεν φεύγει. Το θέμα είναι πόσο δυνατός είναι ο καθένας μας ώστε να το διαχειριστεί και να το αντιμετωπίσει. Σκεφτείτε τώρα αυτές τις κοπέλες που είδαν στο διαδίκτυο τον εαυτό τους σε προσωπικές τους στιγμές και τώρα παλεύουν να τα αποσύρουν. Είναι άδικο αυτό να καταστρέφεις έναν άνθρωπο με αυτό τον τρόπο. Και μάλιστα έναν άνθρωπο που υποτίθεται ένιωθες κάποια αισθήματα γι’αυτόν».

Κλείσιμο
Μιλώντας για την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου ο γνωστός ράπερ εξήγησε ότι ποτέ δεν περίμενε να μάθει ότι ένας άνθρωπος τον οποίο θεωρούσαν οι τηλεθεατές και όσοι δεν τον ήξεραν φιλήσυχο και πράο να ανεβάζει ροζ βίντεο στο διαδίκτυο από τις ιδιαίτερες στιγμές του με μικρότερα σε ηλικία από αυτόν κορίτσια.

«Ήταν ένας τύπος που έκανε απίστευτο χιούμορ και ξαφνικά ανέβασε ροζ βίντεο με τις πρώην συντρόφους του. Έχασα πάσα ιδέα για το συγκεκριμένο άτομο, δεν είναι πρέπον. Απορώ πως η κοπέλα που του έκανε πρώτη μήνυση άντεξε τόσο καιρό. Μόλις το άκουσα, κατευθείαν μου ήρθε στο μυαλό η δική μου περίπτωση».
lamanif

Τους τελευταίους 20 μήνες η ΕΛ.ΑΣ έχει χειριστεί περισσότερες από 1000 υποθέσεις οι οποίες σε ποσοστό 90% αφορούν γυναίκες -θύματα. Ωστόσο, υπάρχουν και θύτες γένους θηλυκού όπως στην περίπτωση του Λαμανίφ ο οποίος κατήγγειλε συγκεκριμένη γυναίκα για τη διαρροή του ροζ βίντεο.

«Αυτό που έπαθα εγώ που είμαι άνδρας και έχω αυτό το παρουσιαστικό, όταν με ξεφτίλισαν στο ίντερνετ έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Σάλταρα. Να είσαι άνδρας και όλοι να θέλουν να λένε ότι δεν είσαι άνδρας επειδή είδαν αυτό το βίντεο. Πως κρίνουν τη σεξουαλική μου ταυτότητα άτομα που δεν με ξέρουν. Σάλταρα επειδή ήταν πάρα πολύ μεγάλο όλο αυτό και δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Λάθος μου όμως γιατί έπρεπε να είχα μιλήσει στην οικογένειά μου και στους δικηγόρους μου και να έβρισκα μια λύση. Η κίνησή μου ήταν να εξαφανιστώ πράγμα που τώρα θεωρώ ότι ήταν μεγάλο λάθος, τώρα που κάθομαι και το σκέφτομαι καλύτερα. Αλλά όταν είσαι στην απόγνωση δεν μπορείς να κάνεις κάτι θολώνεις».

Οι επιπτώσεις στα θύματα σοκάρουν, αφού ο διασυρμός και το στίγμα αναγκάζουν πολλούς να αλλάξουν ζωή, επάγγελμα, ακόμη και πόλη για να σβήσουν την ντροπή. Όπως συνέβη στην περίπτωση του νεαρού ράπερ από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος όταν διαπίστωσε ότι το ροζ βίντεο που είχε τραβήξει μία πρώην φίλη του διακινήθηκε εξαφανίστηκε απειλώντας να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Σκέφτηκα να κάνω κακό στον εαυτό μου. Έκαναν απόπειρα αλλά σκέφτηκα την οικογένειά μου, τα άτομα που αγαπάω και Δόξα το Θεό με βρήκε η αστυνομία και σώθηκα.
raperalert1

Πλέον έχω μπλοκάρει κάθε προφίλ γιατί αυτά τα στίγματα μένουν. Έχω χάσει τον ύπνο μου, έχω να κοιμηθώ πολύ καιρό, αλλά σιγά σιγά καταλαβαίνω. Υπάρχει κόσμος που με στηρίζει και αυτό το εκτιμώ. Ελπίζω όμως ο κόσμος να σταματήσει να γελάει και να διακινεί βίντεο ή να βλέπουν τις γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις και να «τη βρίσκουν». Αυτά πρέπει να τα κατακρίνουμε και πρέπει όσοι έχουν βίντεο τέτοια στα κινητά τους να τα διαγράψουν γιατί δεν βάζουν τον εαυτό τους στη θέση μας για να καταλάβουν τι αισθανόμαστε και τι βιώνουμε. Και θεωρώ ότι από την πρώτη στιγμή, από την ιστορία της Λίνας Κοεμτζή έπρεπε να έχει αλλάξει η νομοθεσία για τέτοια κακουργήματα. Γιατί η μητέρα της Λίνας να κλαίει τώρα;

Γιατί αυτό το κορίτσι να αυτοκτονήσει; Βλέπουμε ότι το κακό είναι γενικό και δεν έχει να κάνει μόνο με γυναίκες αλλά και με άνδρες».
lamanif_main

Ο Λάμπρος Μανιφάβας (Λαμανίφ) επισήμανε στο protothema.gr ότι αυτό το διάστημα προσπαθεί και με τη βοήθεια ειδικών γιατρών να αναρρώσει πλήρως ψυχικά. Είναι με την οικογένειά του, ενώ τη μουσική όπως τόνισε δεν πρόκειται να την αφήσει γιατί είναι το όνειρό του. Μάλιστα όταν είναι έτοιμος θα επιστρέψει και στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή η υπόθεσή του μετά τις καταγγελίες και τις μηνύσεις που έχε υποβάλλει βρίσκεται στο δρόμο της Δικαιοσύνης. «Εμπιστεύομαι πάρα πολύ τους δικηγόρους μου, οι οποίοι με έχουν στηρίξει από την πρώτη μέρα . Αυτή τη στιγμή περιμένουμε να καταθέσουν τα υπόλοιπα άτομα γιατί νιώθω ότι είμαι σε ένα παιχνίδι σε ένα παιχνίδι μόνος εναντίον όλων. Πλέον, έχω βάλει τον εαυτό μου ως πρώτη προτεραιότητα , ώστε να κοιτάξω να γίνω εγώ καλύτερα και είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψω γιατί όλο αυτό είναι πολύ άδικο κι ελπίζω να αποδοθεί δικαιοσύνη στο τέλος».

Ειδήσεις σήμερα

Μαίνεται ο «πόλεμος» της τσιπούρας στα Ίμια


«Δύσκολες εβδομάδες» οι πρώτες του 2022 από το διπλό κύμα της πανδημίας

Το πρωτοχρονιάτικο δώρο με ισχυρό συμβολισμό της βασίλισσας Ελισάβετ στην Καμίλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης