Η Εκκλησία της Κρήτης επιλέγει σήμερα το Tριπρόσωπο

Η Εκκλησία της Κρήτης επιλέγει σήμερα το Tριπρόσωπο

Η επόμενη ημέρα στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης

ekklisia-kriti-triprosopo
Η Σύνοδος της Κρήτης εκλέγει σήμερα Τρίτη, το Tριπρόσωπο για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου. Οι εργασίες της Συνόδου αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα, προκειμένου η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, να εκλέξει με μυστική ψηφοφορία, τους τρεις υποψήφιους για τη θέση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, τους τρεις δηλαδή Ιεράρχες οι οποίοι θα αποτελέσουν το Τριπρόσωπο από το οποίο θα προκύψει ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί, όπου με μυστική ψηφοφορία οι 8 Μητροπολίτες της Κρήτης θα εκλέξουν τους τρεις Ιεράρχες οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι για τη θέση του νέου Αρχιεπισκόπου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Η σημερινή εκλογή παρουσιάζει και ένα ακόμα ενδιαφέρον καθώς για πρώτη φορά η εκλογή του Τριπρόσωπου γίνεται ως εσωτερική διαδικασία και όχι με επιλογή του Τριπρόσωπου από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως γινόταν έως ότου αλλάξει ο νόμος το 2014.

Τα ονόματα των τριών υποψηφίων θα τεθούν στη συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Φαναρίου, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 13 Ιανουαρίου.

Θυμίζουμε ότι εν χηρεία κηρύχθηκε από το Φανάρι η Αρχιεπισκοπή Κρήτης, ανοίγοντας τον δρόμο για την διαδοχή του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου, τον οποίο κατατάσσει στους εφησυχάζοντες Ιεράρχες.

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συνεδρίασε στις αρχές του μήνα και συζήτησε το θέμα που προέκυψε από την ασθένεια του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου, και προέτρεψε την Επαρχιακή Σύνοδο της Κρήτης να προχωρήσει στην κατάρτιση τριπροσώπου με σκοπό την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου, εκφράζοντας τη στοργή και ευαρέσκειά της προς τον κ. Ειρηναίο.

Κλείσιμο
Η Σύνοδος έλαβε υπόψη τις ένορκες πιστοποιήσεις των τριών γιατρών, Καθηγητών Πανεπιστημίου για τα χρόνια προβλήματα υγείας του Αρχιεπισκόπου, τονίζοντας ότι ήταν μία δύσκολη απόφαση, η οποία ελήφθη με σεβασμό και ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο, την προσφορά και το έργο του Σεβασμιωτάτου κ. Ειρηναίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Η Αγγελική Ηλιάδη μιλά για τα φιλιά κάτω από την κουβέρτα: Ό,τι γουστάρω, το κάνω

Πάνω από 15.000 τα κρούσματα σήμερα - Όλα ανοιχτά για τα μέτρα, λέει ο Πλεύρης

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες σήμερα σε δυτική και νότια Πελοπόννησο, βροχές και στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης