Κορωνοϊός: Ποιος είναι ο Μητροπολίτης που αποφάσισε να πηγαίνουν οι πιστοί με «reserve» στις εκκλησίες των Ιωαννίνων

Κορωνοϊός: Ποιος είναι ο Μητροπολίτης που αποφάσισε να πηγαίνουν οι πιστοί με «reserve» στις εκκλησίες των Ιωαννίνων

Είναι η δεύτερη φορά που ο Μητροπολίτης Μάξιμος θέτει σε εφαρμογή το μέτρο

papas435
Μπορεί η απόφαση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου, που θέλει για τον εορτασμό των Χριστουγέννων τους πιστούς να κάνουν τηλεφωνική κράτηση για την θέση τους εντός των ενοριακών τους ναών να χαρακτηρίζεται σήμερα πρωτοποριακή, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο μέτρο μπαίνει σε εφαρμογή από τον εκκλησιαστικό παράγοντα αφού με τον ίδιο τρόπο είχε αποφασίσει να τελεστεί στις εκκλησίες των Ιωαννίνων και η γιορτή των Θεοφανίων τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο Μητροπολίτης, όπως τότε έτσι και τώρα, με εγκύκλιο που στάλθηκε σε όλους τους ιερούς ναούς δίνει συγκεκριμένες οδηγίες τόσο για το ωράριο των ακολουθιών όσο και για τον τρόπο με τον οποίο οι πιστοί θα εισέρχονται στους ναούς μετά από κράτηση θέσης.


Όπως διευκρινίζει μέσω της εγκυκλίου που εξέδωσε «στο ναό θα εισέλθει μόνο ο προβλεπόμενος αριθμός των πιστών που θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του μέσω της τηλεφωνικής κράτησης», αιτιολογώντας τη διαδικασία αυτή λέγοντας πως «μόνο έτσι θα αποφευχθεί κάθε αταξία και παρεξήγηση».

Ο μητροπολίτης ζητά επίσης από τους πιστούς να μην πάνε στην εκκλησία στην περίπτωση που αισθάνονται οποιαδήποτε αδιαθεσία.

«Αν κάποιος νοιώσει κρυολόγημα, συνάχι, βήχα, πυρετό, αδιαθεσία ή αδυναμία να παραμείνει στο σπίτι του για να μη θέσει σε κίνδυνο και δοκιμασία ούτε τον εαυτό του αλλά ούτε τους συνανθρώπους του», επισημαίνει ο κ. Μάξιμος για να συμπληρώσει πως όλα αυτά θα πρέπει όμως να γίνουν, «με σύνεση, πνεύμα, υπευθυνότητα και θυσιαστική αγάπη».

Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων στη συνέχεια υπογραμμίζει πως «όλοι οφείλουν να φέρουν μάσκα, να τηρούν τις αποστάσεις και τον επιτρεπόμενο αριθμό πιστών. Χωρίς παράπονα και αντιδράσεις προς διαφύλαξη της υγείας όλων των αδερφών μας. Με ταπείνωση, υπακοή, προσοχή και αγάπη προς τον κάθε συνάνθρωπό μας», όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Πριν κλείσει ωστόσο την εγκύκλιό του, ο κ. Μάξιμος ευχαριστεί θερμά όλους τους κληρικούς και λαϊκούς για την υπεύθυνη στάση τους κατά την περίοδο της πανδημίας, παρακαλώντας τους συγχρόνως να συνεχίσουν µε την ίδια υπευθυνότητα.

Κλείσιμο
maximos_2

Από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, Μητροπολίτης στα Ιωάννινα

Όσοι τον γνωρίζουν καλά αναφέρουν πως ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων διαθέτει σπουδαία χαρακτηριστικά, καθώς πρόκειται για έναν κληρικό εργατικό και συγκροτημένο, με ικανότητες στη διοίκηση και αγάπη προς ποίμνιο.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, όπως αυτό αναγράφεται στην ιστοσελίδα της μητρόπολης, γεννήθηκε στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας το 1968 από Έλληνες μετανάστες. Το 1988, μετά την ολοκλήρωση των θεολογικών σπουδών του στην Ελλάδα, επέστρεψε στη Γερμανία, όπου και υπηρέτησε σε ναό της Στουτγκάρδης.
Συμμετείχε σε ειδικά προγράμματα για τους μετανάστες και έχει συνεργαστεί με δήμους γερμανικών πόλεων, με βουλευτές και με τον ακαδημαϊκό χώρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μεταναστών και πλήθος άλλων κοινωνικών δράσεων.

Στις 30 Δεκεμβρίου 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα και υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το 2009 ανέλαβε προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών και το 2011 ανέλαβε πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ




Ειδήσεις σήμερα:

Η μετάλλαξη Όμικρον δεν φαίνεται να προκαλεί λιγότερο σοβαρή λοίμωξη από τη Δέλτα, δείχνει έρευνα

«Η Ελλάδα κλέβει τουρκικό πετρέλαιο στη Θάσο» γράφει προκλητικά η φιλοκυβερνητική Sozcu στην Τουρκία

Τι αλλάζει στη ζωή μας με την Όμικρον - Τesting για τους εμβολιασμένους σε εστίαση και διασκέδαση για τις γιορτές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης