Γιώργος Τράγκας: Κρίσιμο διήμερο - Ο εκπρόσωπος του κόμματος εξηγεί γιατί δεν έχει κάνει το εμβόλιο

Γιώργος Τράγκας: Κρίσιμο διήμερο - Ο εκπρόσωπος του κόμματος εξηγεί γιατί δεν έχει κάνει το εμβόλιο

Δεν είναι διασωληνωμένος, του παρέχεται όμως οξυγόνο με συσκευές bipap - Μικρή αισιοδοξία λόγω του ότι η κατάστασή του παραμένει σταθερή - Δείτε βίντεο

tragkas-arthro
Στην πανεπιστημιακή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Covid-19 του νοσοκομείου «Σωτηρία» βρίσκεται ο Γιώργος Τράγκας όπου του χορηγείται οξυγόνο υψηλής ροής καθώς νοσεί από κορωνοϊό όντας ανεμβολίαστος.

Ο Γιώργος Τράγκας συνεχίζει να υποστηρίζεται αναπνευστικά με χορήγηση οξυγόνου, ωστόσο δεν είναι διασωληνωμένος, ενώ λαμβάνει εναλλάξ οξυγόνο είτε μέσω της συσκευής high flow oxygen therapy είτε μέσω της συσκευής bipap. Οι συσκευές bipap είναι αυτές που του χορηγουν οξυγόνο υπό μεγάλη πίεση.

Το γεγονός ότι η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή, παρά την επιβάρυνση του οργανισμού του λόγω υποκείμενου νοσήματος -σακχαρώδης διαβήτης- δημιουργεί μικρή αισιοδοξία στους γιατρούς, που τηρούν βεβαίως στάση αναμονής.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, ο Πάρις Κουρτζίδης, εκπρόσωπος τού κόμματος του Γιώργου Τράγκα, σημείωσε πως δεν είναι αντιεμβολιαστής, αλλά ότι «ο Γιώργος Τράγκας έχει ο ίδιος εκφράσει τις θέσεις του υπέρ του συναινετικού εμβολιασμού».

Εξηγώντας γιατί ο Γιώργος Τράγκας δεν έχει κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, είπε πως «επειδή έχει το ζάχαρο και μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να εμφανίσει κάποια παρενέργεια, έκριναν οι γιατροί ότι έπρεπε να είναι στην ΜΕΘ. Δεν είναι διασωληνωμένος, του παρέχεται όμως οξυγόνο. Σήμερα είναι η 9η ημέρα που νοσεί. Σήμερα και αύριο είναι κρίσιμες ημέρες, διότι όλοι οι ασθενείς αυτές τις ημέρες, την 9η και την 10η ημέρα, δείχνουν αν “καθαρίζουν” ή συνεχίζουν να έχουν προβλήματα».

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg8xx8vuic69-st)
Κλείσιμο

Την ίδια ώρα, ωστόσο ο κ. Κουρτζίδης «άδειασε» στέλεχος του κόμματος, τον κ. Γιώργο Μουκίδη ο οποίος είπε την Δευτέρα πως μίλησε με τον κ. Τράγκα και πως είναι καλά στην υγεία του. «Προφανώς κάποιο λάθος έκανε ο κ. Μουκίδης. Χθες ήταν να γίνει με εμένα μια σύνδεση στην εκπομπή και δεν έγινε λόγω skype. Τον άκουγα σε όσα είπε. Ανέφερε και ο ίδιος ότι έκλεισαν σύντομα το τηλέφωνο. Το πιθανότερο είναι να μίλησε με κάποιον συνεργάτη του και όχι με τον Γιώργο Τράγκα», υποστήριξε ο κ Κουρτζίδης, συμπληρώνοντας πως «από τη στιγμή που είναι στην ΜΕΘ, δεν έχει κινητό μαζί του. Επικοινωνεί η σύζυγος του, η Μαρία Καρρά, με τους γιατρούς και ενημερωνόμαστε όλοι για την κατάσταση του».

Τι είχε πει την Δευτέρα ο Γιώργος Μουκίδης:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης