Αρκετά προβλήματα από την ισχυρή καταιγίδα σε Αττική και Θεσσαλονίκη - Ζημιές σε οχήματα από πτώση δέντρων

Αρκετά προβλήματα από την ισχυρή καταιγίδα σε Αττική και Θεσσαλονίκη - Ζημιές σε οχήματα από πτώση δέντρων

Ποιες περιοχές θα πληγούν τις επόμενες ώρες - Δείτε την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες 24 ώρες

vroxi-athina-nyxta3
Ισχυρή καταιγίδα που συνοδευόταν από δυνατούς ανέμους ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην Αττική, προκαλώντας προβλήματα σε αρκετές περιοχές.

Αν και δεν σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 30 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαίρεση αντικειμένων.

Από τις πτώσεις δέντρων σε Κορωπί, Διόνυσο, Χαλάνδρι, Γλυφάδα, Βούλα και Νέα Σμύρνη προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.
δεντρα


Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε και την περιοχή της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι ακόμη και στο κέντρο της πόλης να πλημμυρίσουν.

Κλείσιμο
Σε μερικά σημεία μάλιστα το νερό ήταν τόσο πολύ που έφτασε στο ύψος του πεζοδρομίου ενώ για άλλη μία φορά η οδός Εθνικής Αμύνης μετατράπηκε σε “ποτάμι” με αποτέλεσμα οι πεζοί να δυσκολεύονται να διασχίσουν το δρόμο, όπως φαίνεται και στο βίντεο του grtimes.gr

"Ποτάμι" η Εθνικής Αμύνης από τη νεροποντή


Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να «χτυπήσουν» τις περισσότερες περιοχές της χώρας τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr έως το βράδυ της Τρίτης 07/12 αναμένονται βροχές και καταιγίδες ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως σε τμήματα των ορεινών ηπειρωτικών της χώρας.

Τα φαινόμενα έως τις πρωινές ώρες θα είναι ισχυρά στο Ιόνιο, τα δυτικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, το Ανατολικό και τα Δωδεκάνησα ενώ στη συνέχεια τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του Ανατολικού και τα Δωδεκάνησα.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές καθώς και τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά των δυτικών ηπειρωτικών και σταδιακά από το πρωί στα ορεινά των κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών και ενδεχομένως σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της Κεντρικής Μακεδονίας.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται προς το βράδυ, με εξαίρεση τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη αναμένονται ισχυρά κατά διαστήματα φαινόμενα έως το πρωί, ενώ στην Αττική υπάρχει πιθανότητα για χαλαζόπτωσης κατά τις ίδιες ώρες.

Στον σχετικό χάρτη φαίνεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Τρίτης 07/12.

2021120607_tot_rain


Ενισχυμένοι θα είναι οι άνεμοι στα πελάγη, φτάνοντας κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Οι αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο θα στραφούν από το μεσημέρι έως το βράδυ της Τρίτης 07/12 σε βορειοδυτικούς (δυτικούς στα νότια τμήματα) ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι αρχικά δυτικοί άνεμοι 3 έως 5 μποφόρ θα στραφούν έως το πρωί σε βορειοδυτικούς 6 έως 8 μποφόρ. Τέλος η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση κατά τη διάρκεια της ημέρας από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά

Στα βόρεια θα φτάσει τους 10 με 14 βαθμούς, στο νότιο Αιγαίο τους 16 με 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Oι ελάχιστες τιμές θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg8aaxy69l0h-st)


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα τοπικά σε ημιορεινές περιοχές.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 και τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη, τις βραδινές ώρες κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες, πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο. Τοπικές ασθενείς χιονοτπώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στην Κρήτη.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 και στα νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν, κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα νότια.
Ανεμοι: Νότιοι 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά, όμως από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 και τις βραδινές ώρες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.



Ειδήσεις σήμερα:

Έβρος: Ελεύθερους με περιοριστικούς όρους άφησαν οι Τούρκοι τον αστυνομικό και την σύντροφό του

GNTM 4: Εκτός τελικής πεντάδας η Αγάπη - Δείτε βίντεο

O Drake απέσυρε τις υποψηφιότητές του για τα βραβεία Grammy

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης