Εκλογές ΔΣΑ: Μειωμένη η προσέλευση των Αθηναίων δικηγόρων στις κάλπες για ανάδειξη νέου προέδρου

Εκλογές ΔΣΑ: Μειωμένη η προσέλευση των Αθηναίων δικηγόρων στις κάλπες για ανάδειξη νέου προέδρου

Άρχισε η καταμέτρηση και εντός της ημέρας τα αποτελέσματα

5442952
Μειωμένη ήταν η προσέλευση των Αθηναίων δικηγόρων στις κάλπες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) σε σχέση με την προσέλευση του ά εκλογικού γύρου, αλλά και του τελικού γύρου των περασμένων αρχαιρεσιών του έτους 2017.

Έκλεισαν οι 40 κάλπες στον ΔΣΑ, αφού δόθηκε παράταση 15 λεπτών. Συνολικά πρώτη και δεύτερη ημέρα του β΄ γύρου των επαναληπτικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου για την επόμενη τετραετία, από τους 23.497 Αθηναίους δικηγόρους που έχουν δικαίωμα ψήφου, προσήλθαν και ψήφισαν 8.073.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΔΣΑ είχαν ψηφίσει 12.788 δικηγόροι και στις περασμένες εκλογές του έτους 2017 στο β΄ επαναληπτικό γύρο είχαν προσέλθει και ψήφισαν 8.888 δικηγόροι. Ήδη ξεκίνησε η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης και εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Το παράδοξο των φετινών εκλογών του επαναληπτικού γύρου στο ΔΣΑ είναι ότι οι υπεύθυνοι δικηγόροι στις 18 κάλπες οι οποίες ήταν στη Στοά του Βιβλίου, υπέβαλαν αίτημα να επισπευστεί η εκλογική διαδικασία κατά 2 ώρες, δηλαδή να έκλειναν οι κάλπες στις 5 μ.μ., λόγω της πορείας στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σε περίπτωση κατά την οποία έκλειναν οι κάλπες κατά δύο ώρες ενωρίτερα, όπως ζητούσαν οι 18 υπεύθυνοι δικηγόροι, θα τιναζόντουσαν στον αέρα οι δικηγορικές εκλογές στον ΔΣΑ, εφόσον κάποιος –και ένας ακόμη- ψηφοφόρος υπέβαλε ένσταση. Και αυτό, γιατί ο Δικηγορικός Κώδικας προβλέπει μόνο παράταση της εκλογικής διαδικασίας λόγω μεγάλης προσέλευσης και όχι επίσπευση της διαδικασίας και κλείσιμο της κάλπης ενωρίτερα από την προβλεπόμενη.

Μονομάχοι στο ΔΣΑ είναι ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Βερβεσός που είχε λάβει στον πρώτο γύρο ποσοστό 29.37% και Δημήτρης Αναστασόπουλος που είχε λάβει ποσοστό 21.63%.



Ειδήσεις σήμερα:

Προπληρωμή επιδομάτων ανεργίας ΟΑΕΔ - Δώρο Χριστουγέννων: Από αύριο η προπληρωμή τους

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα - ΟΠΕΚΑ: Στις 15 Δεκεμβρίου η πληρωμή της προσαύξησης στους δικαιούχους

Καιρός: Βροχές από το βράδυ στην Αττική, χειμωνιάτικες θερμοκρασίες στη χώρα από αύριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης