Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Κώτσηρας-Δραμαλιώτη για τα δικαιώματα των ΑμΕΑ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Κώτσηρας-Δραμαλιώτη για τα δικαιώματα των ΑμΕΑ

Διοργανώθηκε διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Ο σεβασμός των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και η εφαρμογή του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ ως άξονες χρηστής διοίκησης»

dimosioi_main
Την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας υπέγραψε με το Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) πρωτόκολλο συνεργασίας για την αναβάθμιση και ενδυνάμωση των γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου τομέα στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Ειδικότερα, το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, διοργάνωσε διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Ο σεβασμός των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και η εφαρμογή του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ ως άξονες χρηστής διοίκησης».

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας, κήρυξε η πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Παρασκευή Δραμαλιώτη, η οποία στον χαιρετισμό της εξέφρασε την ικανοποίηση της για τη σημαντική συνεργασία που εγκαινιάστηκε μεταξύ του ΕΚΔΔΑ και του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε θέματα που αφορούν στην προστασία των ανθρώπων με αναπηρία.

Συγκεκριμένα, η κυρία Δραμαλιώτη αναφέρθηκε στον σχεδιασμό επιμορφωτικών δράσεων από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης, με έμφαση σε σημαντικά θεσμικά κείμενα όπως είναι ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε., κ.λπ.

Από την πλευρά του ο κ. Κώστηρας τόνισε ότι «η προστασία των συμπολιτών μας με αναπηρία είναι βασικός και διαρκής στόχος της Ελληνικής Πολιτείας και αυτό αποτυπώνεται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, που αποτελεί έναν οδικό χάρτη οριζόντιων δράσεων» και προσέθεσε: «Για πρώτη φορά υπάρχει ένα ολοκληρωμένο κείμενο, που θέτει ξεκάθαρους και μετρήσιμους στόχους, ώστε να αντιμετωπιστεί στην ολότητά του ένα σύνθετο πρόβλημα με βάση τις θεμελιώδεις αρχές της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, τόνισε ότι «η σημερινή πρωτοβουλία εντάσσεται στον ευρύτερο στόχο της ενημέρωσης, κατάρτισης και επιμόρφωσης της Δημόσιας Διοίκησης του 5ου πυλώνα του Εθνικού Σχεδίου Δράσης», ενώ «στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής για την ενίσχυση της εφαρμογής του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στην Ε.Ε. προωθούμε ενεργά την πρακτική εφαρμογή του, καθώς ο Χάρτης αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο και συγκεντρώνει σε ένα ενιαίο κείμενο το σύνολο των θεμελιωδών δικαιωμάτων που προστατεύονται στην Ένωση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης