Μίνα Γκάγκα: Έκτακτη επίσκεψη πραγματοποίησε σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Μίνα Γκάγκα: Έκτακτη επίσκεψη πραγματοποίησε σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Συζήτησε με στελέχη των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών όλα τα θέματα λειτουργίας των κλινικών εν μέσω έξαρσης της πανδημίας - «Το σύστημα αντέχει χάρη στους ανθρώπους του, οι υπόλοιποι το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να τηρούν τα μέτρα και να εμβολιαστούν», εξήγησε

minagkagka
Έκτακτη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τις συνθήκες και την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή, λόγω της έξαρσης του πανδημικού κύματος.

Η κα Γκάγκα βρέθηκε σε όλα τα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας, και συζήτησε με στελέχη των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών όλα τα θέματα λειτουργίας των κλινικών.

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, η Αναπληρώτρια Υπουργός επισκέφθηκε τη νέα Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) για περιστατικά Covid-19, μαζί με τον υπεύθυνο της Μονάδας, αναπληρωτή Καθηγητή Συμεών Μεταλλίδη, ενώ επιτήρησε και τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), κατά τη γενική εφημερία του νοσοκομείου.

mina1
mina2


Η κα Γκάγκα τόνισε ότι παρά την πίεση, το σύστημα αντέχει χάρη στους ανθρώπους του, οι οποίοι εδώ και σχεδόν δύο χρόνια εργάζονται ασταμάτητα για την καλύτερη δυνατή φροντίδα όλων των ασθενών. «Ο καλύτερος τρόπος για να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους είναι ο καθένας από εμάς να τηρεί τα μέτρα και να εμβολιαστεί, ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε στην ανάσχεση του νέου πανδημικού κύματος», τόνισε.

Κλείσιμο
minagkagka
mina3


Στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπανικολάου», που έχει νοσηλεύσει μέχρι σήμερα πάνω από 3.000 ασθενείς με Covid-19, η Αναπληρώτρια Υπουργός εξήρε τη «σημαντική δουλειά που κάνει όλο το προσωπικό όχι μόνο για τα περιστατικά covid, αλλά για όλους τους ασθενείς, με πολύ καλά αποτελέσματα».

Στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο, η κα Γκάγκα αναφέρθηκε ειδικά στη σημασία της συνέχισης των εξειδικευμένων υπηρεσιών, όπως οι μεταμοσχεύσεις, καθώς και η φροντίδα των εγκύων που προσβάλλονται από τη νόσο Covid-19. «Έχει ιδιαίτερη σημασία ο εμβολιασμός των εγκύων, ο οποίος είναι ασφαλής σε κάθε τρίμηνο της κύησης και αποτρέπει τον κίνδυνο τόσο για τις ίδιες τις γυναίκες όσο και για τα μωρά τους».

mina4


Στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», που βρισκόταν σε εφημερία, η Αν. Υπουργός επισκέφθηκε τα ΤΕΠ και συμμετείχε σε σύσκεψη με τη Διοίκηση, τους Διευθυντές των Κλινικών Covid-19, της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αλλά και τους εκπροσώπους των ιατρικών ειδικοτήτων που εμπλέκονται στη διαχείριση περιστατικών Covid. Συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα λειτουργίας του νοσοκομείου, τονίστηκε για μια ακόμη φορά η σημασία του εμβολιασμού για την προστασία όλων των πολιτών και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην εξυπηρέτηση των non-covid ασθενών.

Ειδήσεις σήμερα:

«Η κυβέρνηση να βοηθήσει άμεσα», λέει ο Παπανδρέου από τις πληγείσες περιοχές στην Πάτρα

Άλμα του πληθωρισμού στην Ελλάδα στο 4,3% το Νοέμβριο «βλέπει» η Eurostat

Βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης