Κακοκαιρία - Άρτα: Στον… αέρα πτέρυγα δημοτικού σχολείου - Δείτε φωτογραφίες

Κακοκαιρία - Άρτα: Στον… αέρα πτέρυγα δημοτικού σχολείου - Δείτε φωτογραφίες

Κλειστά από την Τρίτη 30 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου το 9ο Δημοτικό σχολείο και το 11ο Νηπιαγωγείο Άρτας

toixos_dimotiko_art
Στον… αέρα βρίσκεται μια πτέρυγα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας, μετά την υποχώρηση του στηθαίου στήριξης, η οποία, σύμφωνα με τον Δήμο, οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Έτσι, με απόφαση του Δήμου Αρταίων και ύστερα από σχετική συνεννόηση με την Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, αποφασίστηκε από την Τρίτη 30 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, να παραμείνουν κλειστά το 9ο Δημοτικό σχολείο και το 11ο Νηπιαγωγείο Άρτας, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά στο τοιχίο ώστε να μην εγκυμονεί κανένα κίνδυνο για παιδιά και εκπαιδευτικούς. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων από το πρωί ο εργολάβος θα βρίσκεται στο σημείο, υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας, και θα ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάστασή του τοιχίου.

rigmata_dimotiko


Τα μαθήματα το διάστημα αυτό θα γίνουν με την διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, κατόπιν ενημέρωσης των μαθητών από τις σχολικές τους μονάδες.

toixos_dimotiko
Κλείσιμο


«Η καθίζηση του εδάφους στο πίσω μέρος του σχολείου είναι πρόβλημα τουλάχιστον πέντε ετών… Και βεβαίως, παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες, τα έγγραφα των εκάστοτε διευθυντών του σχολείου, ποτέ δεν τέθηκε θέμα σε Δημοτικό Συμβούλιο», σχολιάζει η επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Αρταίων, Τζένη Ταπραντζή.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή της Άρτας, οι υπηρεσίες του Δήμου έχοντας προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο, είχαν ξεκινήσει με την διαδικασία του κατεπείγοντος τις ενέργειες για την αποκατάστασή του πριν αυτό καταπέσει από τη βροχή.

Σήμερα Τρίτη, ο εργολάβος βρίσκεται ήδη στο σημείο και υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, και θα ξεκινήσουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάστασή του τοιχίου.

Πηγή: ertnews

Ειδήσεις σήμερα:

Πότε λήγουν οι προθεσμίες για τις αιτήσεις του επιδόματος θέρμανσης και τι πρέπει να γνωρίζετε

Μετά τις 20 Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών - Θα δίνεται το 1/3 της δόσης

Το ντιμπέιτ του Κινήματος Αλλαγής: Παιχνίδι κέντρου και πρόβες β' γύρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης