Δίκη «ψευτογιατρού»: Συνεχίζονται σήμερα οι καταθέσεις των θυμάτων του «Dr. Kontos»

Δίκη «ψευτογιατρού»: Συνεχίζονται σήμερα οι καταθέσεις των θυμάτων του «Dr. Kontos»

Περισσότεροι συγγενείς θυμάτων μοιράζονται τα όσα έζησαν, μετά τη συγκλονιστική κατάθεση γυναίκας που οποία έχασε το γιο της σε ηλικία 16 ετών, όταν ανέβαλε τη «θεραπεία» του ο «ψευτογιατρός» έναντι 22.000 ευρώ - «Σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου, τη ροκάνισε» είχε πει στο δικαστήριο

pseftogiatros-2048x1406
Τα όσα απίστευτα βίωσαν όταν βρέθηκαν στο δρόμο του «ψευτογιατρού» και του εμπιστεύτηκαν μέσα στην απόγνωσή τους την υγεία των δικών τους ανθρώπων, θα συνεχίσουν να περιγράφουν σήμερα στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας συγγενείς θυμάτων του 48χρονου κατηγορούμενου για 12 ανθρωποκτονίες καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Η δίκη για τη συγκλονιστική αυτή υπόθεση διεξάγεται κάτω από ασφυκτικά χρονικά πλαίσιο, δεδομένου ότι στα μέσα Δεκεμβρίου λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου. Αν μέχρι τότε δικαστές και ένορκοι δεν έχουν εκδώσει την ετυμηγορία τους, τότε ο κατηγορούμενος θα αφεθεί ελεύθερος. Μέχρι στιγμής πάντως ο κατηγορούμενος δεν έχει εμφανιστεί στο δικαστήριο, καθώς όπως έγινε γνωστό νοσηλεύεται με κορωνοϊο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε κατά τη προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου και αφού απορρίφθηκαν αιτήματα για αναβολή της τόσο σοβαρής αυτής δίκης, τα οποία κατέθεσε η πλευρά του κατηγορούμενου.

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση γυναίκας, η οποία έχασε το γιο της σε ηλικία 16 ετών, όταν ανέβαλε τη «θεραπεία» του ο «ψευτογιατρός» έναντι 22.000 ευρώ. Το παιδί είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον εγκέφαλο και είχε υποβληθεί σε δυο χειρουργικές επεμβάσεις στο εξωτερικό. «Σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου, τη ροκάνισε. Εμπιστεύτηκα τη ζωή του παιδιού μου σε ένα δολοφόνο, πως το άφησα; Μπορούσαμε να πάμε στην Ελβετία, αλλά δε πίστεψα ότι θα μπορούσαν να το κάνουν καλά», ανέφερε η μάρτυρας με δάκρυα στα μάτια και συνέχισε: «Θέλαμε πλήρη ίαση, να φύγουμε από αυτήν την περιπέτεια. Μας την υποσχέθηκε. (…) Μου είπε ότι υπάρχουν θεραπείες για λίγους που δεν μπορούν να τις έχουν όλοι οι άνθρωποι. Μου είπε «εγώ μπορώ να τις παράσχω». Εξέφρασα αμφιβολίες. Η απάντηση που πήρα είναι ότι υπάρχουν πρωτόκολλα, πειραματικά, εξειδικευμένα, αποκλειστικά για αυτόν τον ασθενή. Εμείς ψάχναμε διαρκώς και στη Αμερική για άλλες θεραπείες».

Στη συνέχεια η μάρτυρας αναφέρθηκε στην υποτροπή που παρουσίασε η υγεία του παιδιού της, την οποία όμως ο «ψευτογιατρός» δεν έβλεπε! «Δεν υπάρχει υποτροπή. Αυτά είναι πλασματικά, «ξεκινάμε θεραπεία, θα σας δώσουν παιδί παράλυτο (σ.σ. οι εξειδικευμένοι γιατροί από το εξωτερικό στους οποίους είχε αποτανθεί η οικογένεια), η θεραπεία πρέπει να ξεκινήσει τώρα», ήταν η απάντηση που της έδινε.

Όπως ανέφερε η μάρτυρας όταν ο γιος της ξεκίνησε τη θεραπεία του «ψευτογιατρού» άρχισε να αδυνατίζει χάνοντας 20 κιλά σε δύο μήνες. Είχε φτάσει δε στο σημείο λίγο πριν το παιδί πέσει σε κώμα, ο κατηγορούμενος να της λέει ότι κάνει εμετούς λόγω γαστρεντερίτιδας επαναλαμβάνοντας τη χαρακτηριστική του φράση «μη φοβού».

Κλείσιμο
Άλλος μάρτυρας που κατέθεσε στη δίκη, ανέφερε ότι ο «ψευτογιατρός» ανέλαβε την «θεραπεία» του πατέρα του που έπασχε από καρκίνο στον πνεύμονα. «Αν και χειροτέρευε η κατάσταση, ο Κοντός επέμενε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις δόσεις των βοτάνων για να μικρύνουν οι όγκοι» είπε ο μάρτυρας για να προσθέσει σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ότι κατηγορούμενος ζητούσε να χορηγηθεί στον πατέρα του σόδα με νερό «για να φύγουν τα φλέγματα», …βότανα που στοίχισαν 7.200 ευρώ αλλά και να μην ακολουθήσει τις χημειοθεραπείες διότι αυτές τις προτείνουν οι γιατροί για να παίρνουν «μίζες από τις φαρμακευτικές…».




Ειδήσεις σήμερα:

Μετά τις 20 Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών - Θα δίνεται το 1/3 της δόσης

Το ντιμπέιτ του Κινήματος Αλλαγής: Παιχνίδι κέντρου και πρόβες β' γύρου

Βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης