Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τους απατεώνες που ζητούσαν «φακελάκι» για κρεβάτι ΜΕΘ

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τους απατεώνες που ζητούσαν «φακελάκι» για κρεβάτι ΜΕΘ

Σύμφωνα με την καταγγελία, γυναίκα φέρεται ότι ζήτησε 3.500 ευρώ από συγγενή ασθενούς για να του εξασφαλίσει μία κλίνη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» - Η καταγγελία επιβεβαιώθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου

agios_pavlos
Την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών της Θεσσαλονίκης προκάλεσε η καταγγελία που δημοσιοποιήθηκε, σχετικά με γυναίκα που ζήτησε «φακελάκι» 3.500 ευρώ από συγγενή ασθενούς με κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τού εξασφαλίσει μία κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση από την Ασφάλεια για να διαπιστωθεί η βασιμότητα της καταγγελίας. Εφόσον προκύψει ότι αληθεύει, θα πρέπει να κινηθούν άμεσες ενέργειες ώστε να ταυτοποιηθεί η γυναίκα και να ελεγχθεί ποινικά. Το αδίκημα το οποίο θα ερευνηθεί είναι αυτό της εμπορίας- επιρροής, ήτοι ο παλιός νόμος περί μεσαζόντων.

Την καταγγελία πάντως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» Οδυσσέας Κάτσακας. Όπως ανέφερε, ως καταγγέλλων φέρεται αστυνομικός, ο οποίος υποστήριξε ότι η γυναίκα συστήθηκε ως «επιτακτικός» υγειονομικός κι ότι δήθεν γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις, ώστε να εξασφαλίσει κρεβάτι σε ΜΕΘ, διαφορετικά ο ασθενής θα πεθάνει.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ερντογάν λέει πως δεν θα υποστηρίξει ποτέ αυξήσεις επιτοκίων


Πέντε χρόνια θα απαιτηθούν για το πρόγραμμα των F-35 από την στιγμή της παραγγελίας των made in USA μαχητικών


«Ήταν παλικάρι, δεν αντιμετώπιζε προβλήματα», λέει συγγενής του 48χρονου ανεμβολίαστου που πέθανε από κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης