«Μέδουσα 11»: Αεροπορικές συνεκπαιδεύσεις των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας, Αιγύπτου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

«Μέδουσα 11»: Αεροπορικές συνεκπαιδεύσεις των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας, Αιγύπτου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Η «ΜΕΔΟΥΣΑ 11» διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης από την Τετάρτη 17 έως την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου - Δείτε βίντεο

medousa-11
Σε συνέχεια της μεταστάθμευσης αεροπορικών μέσων της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη για την συμμετοχή τους στην Διακλαδική Άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 11».

  • Η Άσκηση «MINA AEGEUS» από το Σάββατο 13 έως την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, μεταξύ Ελληνικών και Αιγυπτιακών Ένοπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στο FIR Αθηνών Νότια της Κρήτης, με την συμμετοχή Ελληνικών Μαχητικών Αεροσκαφών F-16 και Αεροσκαφών F-16, MIRAGE 2000 και RAFALE της Αιγύπτου.
  • Η Άσκηση «AUTUMN FLIGHT BIRD» από την Δευτέρα 15 έως την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, μεταξύ των ΕΔ της Ελλάδας και των ΗΑΕ που πραγματοποιήθηκε στο σύνολο του FIR Αθηνών, με την συμμετοχή Μαχητικών Αεροσκαφών F-16 και από τις δύο Χώρες.

Η «ΜΕΔΟΥΣΑ 11» διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης από την Τετάρτη 17 έως την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 με τη συμμετοχή παρατηρητών από την Γαλλία, την Ινδία, την Ιορδανία, το Μαρόκο, την Πορτογαλία και την Σαουδική Αραβία και σκοπός της ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών Χωρών, καθώς και η διεξαγωγή προκεχωρημένης διακλαδικής επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω συνεκπαιδεύσεων που εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο στρατιωτικής συνεργασίας του ΓΕΕΘΑ με τις ΕΔ της Αιγύπτου και των ΗΑΕ, εκτελέσθηκαν σύνθετες Αεροπορικές Επιχειρήσεις Εναέριας Υπεροχής [Defensive Counter Air (DCA) VS Offensive Counter Air (OCA)], με σκοπό την προαγωγή του επιπέδου μαχητικής ικανότητας, συνεργασίας και διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων.



Κλείσιμο
Οι ανωτέρω δραστηριότητες προστίθεται σε αυτές που συνδιοργανώνονται και διεξάγονται με ιδιαίτερα μεγάλη συχνότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διμερές και πολυμερές επίπεδο από τις Ένοπλες Δυνάμεις των τριών Χωρών, η συνεργασία των οποίων συμβάλλει στην κοινή προσπάθειά τους για την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός για την παραλλαγή Omicron: Ευρωπαϊκό «μπλόκο» σε 7 Αφρικανικές χώρες, βουτιά στα χρηματιστήρια

Έρχεται νέα παρτίδα 2.000 μονοκλωνικών και 20.000 επιπλέον αντιικά χάπια τον Ιανουάριο

Προβληματισμός στην Εκκλησία για τους ελέγχους - Εξετάζουν πρόσληψη εταιριών σεκιούριτι και μανουάλια έξω
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης