Καιρός: 100 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και μεταφορές ατόμων δέχτηκε η Πυροσβεστική στην Αττική

Καιρός: 100 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και μεταφορές ατόμων δέχτηκε η Πυροσβεστική στην Αττική

Πολλά προβλήματα προκέλσε η έντονη χαλαζόπτωση με κεραυνούς που έπληξε νωρίτερα τα βόρεια προάστια της Αττικής

attiki_plimira
Σε πλήρη εφαρμογή έχει τεθεί το επιχειρησιακό σχέδιο της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση κινδύνων από τις πλημμύρες, μετά τη δυνατή νεροποντή που έπληξε νωρίτερα την Αττική.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, μετά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και ισχυρών ανέμων στην Περιφέρεια από τις 13:00 έως τις 16:30, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 100 κλήσεις, για: 19 αντλήσεις υδάτων, 42 κοπές δέντρων, 25 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο και 14 αφαιρέσεις αντικειμένων.

Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Έντονη χαλαζόπτωση με κεραυνούς στα βόρεια προάστια της Αττικής

Ανοιξαν οι ουρανοί νωρίτερα στην Αττική. Σφοδρή καταιγίδα έπληξε το λεκανοπέδιο με αποτέλεσμα οι δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή των Διϋλισρτηρίων έως τα Νεόκτιστα Ασπροπύργου και στα δύο ρεύματα, καθώς και στην επαρχιακή οδό Μεγάρων - Αλεποχωρίου από το 15ο έως το 18ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ισχυρή καταιγίδα με χαλάζι έπληξε ιδιαίτερα και τα βόρεια προάστια με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί και κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους. 

Κακοκαιρία στην Αττική: Πλημμύρισαν δρόμοι
Κλείσιμο

Λιοσίων

Λιοσίων

Το νέο «κύμα» κακοκαιρίας δεν άφησε ανεπηρέαστη την πρωτεύουσα, καθώς βροχές και τοπικές καταιγίδες άρχισαν να εκδηλώνονται από την Πέμπτη. 

Σήμερα ο καιρός στην Αθήνα  είναι νεφελώδης με τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.


Σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα αναμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


kairossimera-kairosathina-map

Δείτε χάρτες του meteo με τις θερμοκρασίες

kairosathina-meteoxartis

kairos-kairosathina-kiriakimeteo

kairos-meteo-kairosathina

Η κίνηση στους δρόμους 

Μεγάλο μποτιλιάρισμα στο ύψος του «Δαχτυλιδιού» στο Μαρούσι, επί της λεωφόρου Κηφισίας, καταγράφεται αυτή την ώρα, με τους οδηγούς να ταλαιπωρούνται στο τιμόνι. 

Η κακοκαιρία δυσχεραίνει την κυκλοφορία των  οχημάτων στους πιο κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής από νωρίς το πρωί της Παρασκευής. 

Στην περιοχή των βορείων προαστίων λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί αυξημένη κίνηση λόγω της 26ης Νοεμβρίου, ημέρα Black Friday. Δεν είναι λίγοι και οι πολίτες που σπεύδουν στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» για τον προγραμματισμένο εμβολιασμό τους. 

Αυτή την ώρα βρέχει στα βόρεια προάστια με αποτέλεσμα να έχει δημιοηργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους. 

Μποτιλιαρισμένη και η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας στο ρεύμα προς Πειραιά στο ύψος της Μεταμόρφωσης. 


Δείτε live την κίνηση στους δρόμους

kinidi-vroxi


Ειδήσεις σήμερα

Θέλουμε 100 μέρες να ετοιμάσουμε εμβόλιο κατά της μετάλλαξης της Μποτσουάνας, λένε Pfizer - BioNTech

«Black Friday» στις αγορές λόγω της νέας μετάλλαξης, απώλειες άνω του 4% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Μόνο με ειδική άδεια, δεκαήμερη καραντίνα και τριπλό αρνητικό PCR στην Ελλάδα από χώρες της νότιας Αφρικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης