Κερατσίνι: Η αδιαφορία σκότωσε την μικρή Όλγα - Περνούσαν δίπλα της ενώ ψυχορραγούσε

Κερατσίνι: Η αδιαφορία σκότωσε την μικρή Όλγα - Περνούσαν δίπλα της ενώ ψυχορραγούσε

Σοκάρουν οι εικόνες - Κάποιος την σκούντηξε με το πόδι, ενώ η μικρή ήταν στο έδαφος - Άνθρωποι και αυτοκίνητα περνούσαν δίπλα από το άτυχο παιδάκι χωρίς να το βοηθούν - Δείτε το βίντεο

keratsini_mikri_art2
Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν την απανθρωπιά και την αδιαφορία όσων ήταν στο εργοστάσιο στο Κερατσίνι την ώρα που η καγκελόπορτα παρέσυρε στο θάνατο το 8χρονο κορίτσι. Έσβηνε μια παιδική και αθώα ψυχή και αυτοί έκλειναν τα μάτια σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Η μικρή Όλγα στεκόταν εκείνο το απόγευμα μπροστά στη βαριά πόρτα, την ώρα που εκείνη έκλεινε. Στο βίντεο που κυκλοφόρησε χθες από το STAR και έχει σοκάρει την κοινή γνώμη φαίνεται να βάζει το χέρι της, πιστεύοντας ότι λειτουργεί με φωτοκύτταρο. Είδε ότι η πόρτα δεν σταματά. Έκανε ένα βήμα πίσω και στη συνέχεια έφυγε προς τα εμπρός. Επί 20 λεπτά το κοριτσάκι πάλευε για να αναπνεύσει. Ωστόσο κανείς δεν την έβλεπε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfz58hq85yfl-sf)

Πρόκειται για εικόνες «γροθιά» στο στομάχι και αποτυπώνουν καρέ καρέ την τραγωδία που εκτυλίχθηκε από τη στιγμή που το κοριτσάκι σφηνώθηκε στην μεταλλική πόρτα βάρους μισού τόνου. Μάλιστα η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Μάρα Ζαχαρέα λύγισε από τις εικόνες φρίκης και ξέσπασε σε λυγμούς.

Εργάτες περνούσαν δίπλα από το παιδί και έφευγαν, το ίδιο και αυτοκίνητα που σταματούσαν για δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αποχωρούσαν, σαν να μην είδαν το παραμικρό, αφήνοντας την 8χρονη να ξεψυχήσει. Κάποιος μάλιστα έφτασε στο σημείο να κλωτσήσει το κοριτσάκι για να δει αν είναι ζωντανό.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfz3biinddrd-sf)

Την είδαν νεκρή και δεν αντέδρασαν

Περίπου 20 λεπτά μετά, ένας υπάλληλος πέρασε από δίπλα της. Γύρισε το κεφάλι του και συνέχισε να περπατά σαν να μην συνέβαινε τίποτα. Σχεδόν ένα λεπτό αργότερα, ο υπάλληλος επέστρεψε και αντί να κάνει την αυτονόητη κίνηση και να βοηθήσει το παιδάκι, κατευθύνθηκε στην αποθήκη. Στο βίντεο φαίνεται να μιλά στο κινητό, να περνά πάλι μπροστά του και να αδιαφορεί για δεύτερη φορά. Το κοίταξε, έκλεισε το κινητό και συνέχισε να μη δίνει σημασία. 

Την Όλγα πλησίασε για πρώτη φορά άνθρωπος στις 17:54. Αντί να δει όμως αν το παιδί είναι ζωντανό, κράτησε απόσταση. Η οκτάχρονη μπορεί εκείνη τη στιγμή να ζούσε, αλλά εκείνος απομακρύνθηκε από το σημείο. Πέρασαν 24 λεπτά από την ώρα που σφηνώθηκε το παιδί και κανείς δεν είχε πλησιάσει για να δει αν χρειάζεται τις πρώτες βοήθειες.

Στις 17:55:02 ένας υπάλληλος ξαναπέρασε δίπλα από το κοριτσάκι, το κοίταξε αλλά και πάλι δεν πλησίασε. Δύο λεπτά αργότερα η πόρτα άνοιξε  και η οκτάχρονη έπεσε στο έδαφος. Αντί να τρέξουν να δουν πως είναι και να τη βοηθήσουν, πέρασε ένα λεπτό μέχρι να πλησιάσουν δύο εργαζόμενοι. Ο βηματισμός τους, αργός. Στέκονταν από πάνω της με ένα φακό και στη συνέχεια έκαναν μερικά βήματα πίσω. Μίλησαν μεταξύ τους και έφυγαν. Η οκτάχρονη παρέμεινε στο έδαφος αβοήθητη.

Στις 18:05 πέρασε από δίπλα της ένα αυτοκίνητο, το οποίο αντί να την μεταφέρει στο νοσοκομείο, έφυγε σαν να μην υπάρχει. Στη συνέχεια συνέβη κάτι απίστευτο: οι εργαζόμενοι του εργοστασίου αποχωρούν από τον χώρο κατόπιν εντολής, όπως εκ των υστέρων προέκυψε από τις καταθέσεις.

Κάποιος τη σκούντηξε με το πόδι


Την ίδια στιγμή, πλησίασε τη μικρή ένας υπάλληλος. Τη σκούντηξε με το πόδι του. Μιλούσε στο κινητό και φαινόταν σαν να περιγράφει σε κάποιον το θέαμα που έχει μπροστά του.

Στις 18:31 μπήκε στον χώρο του εργοστασίου ένα φορτηγό. Το παιδί ήταν από την πλευρά του οδηγού. Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα εάν ο οδηγός του είδε το παιδί ή όχι. Παρόλα αυτά μπήκε και πάρκαρε. Στις 18:34 η πόρτα έκλεισε ξανά με την μικρή Όλγα να σφηνώνεται εκ νέου. Κανένας όμως δεν έτρεξε προς το μέρος της. 


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Αγωνία για την πορεία της πανδημίας - Πότε θα αποφασιστεί πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα

Γκάλοπ: Κυριαρχία κυβέρνησης έναντι ΣΥΡΙΖΑ, αγωνία για πανδημία, πίεση για υποχρεωτικότητα εμβολίου

Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του κόντρα στη Φενέρ «κλείδωσε» την ευρωπαϊκή του συνέχεια και ελπίζει στην πρωτιά - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης