Δείτε τις δυνατότητες του εντυπωσιακού γαλλικού Rafale - Βίντεο

Δείτε τις δυνατότητες του εντυπωσιακού γαλλικού Rafale - Βίντεο

Έκλεψε τις εντυπώσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Athens Flying Week  - Στα τέλη Νοεμβρίου η Ελλάδα θα παραλάβει το πέμπτο υπερσύγχρονο γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος

ραεδαα
Εντυπωσιάζει με τις δυνατότητές του το Γαλλικό Rafale. Το μαχητικό αεροσκάφος Rafale τον περασμένο Σεπτέμβριο πήρε μέρος στην επίδειξη Athens Flying Week και έκλεψε τις εντυπώσεις.

Το γαλλικό μαχητικό, σε έκδοση Demo Rafale, παρουσίασε στο κοινό το εύρος των πτητικών του ικανοτήτων.

Στιγμιότυπα από το Athens Flying Week

Στα τέλη Νοεμβρίου η Ελλάδα θα παραλάβει το πέμπτο υπερσύγχρονο γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος, ενώ στα τέλη Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου, προγραμματίζεται η παραλαβή του έκτου Rafale.

Βάσει προγραμματισμού, στις αρχές του χρόνου τα πρώτα έξι Rafale θα πετούν στους ελληνικούς αιθέρες.

Με την απόκτηση των Rafale, η δύναμη πυρός της Πολεμικής Αεροπορίας πολαπλασιάζεται, καθώς τα προηγμένα συστήματά τους προσφέρουν αεροπορική υπεροχή. Το πακέτο αισθητήρων ραντάρ AESA και το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Spectra, που θεωρείται το κορυφαίο διαθέσιμο σύστημα στον κόσμο, βοηθούν τους χειριστές των Rafale να εντοπίζουν και να στοχοποιούν εχθρικά αεροσκάφη από μεγαλύτερη απόσταση.

Το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου παρέχει δυνατότητα ενεργού Stealth που επιτρέπει στον πιλότο του γαλλικού μαχητικού να κάνει jamming στο αντίπαλο αεροσκάφος χωρίς το ραντάρ του εχθρικού μαχητικού να καταλαβαίνει ότι στην περιοχή υπάρχει άλλο τζετ. Ως δικινητήριο αεροσκάφος, απέναντι σε μονοκινητήρια μαχητικά όπως τα F-16, το Rafale έχει πλεονέκτημα. Μπορεί να εκτελεί με μεγαλύτερη άνεση αποστολές συνοδείας ενώ παράλληλα έχει τον χρόνο να εμπλέκεται σε αερομαχίες προσφέροντας σε άλλα φίλια μονοκινητήρια αεροσκάφη τον χρόνο για να εκτελέσουν την αποστολή τους..

Γιατί τα Rafale θεωρούνται «game changer»

Το Rafale, όπως και τα τελευταία F-16, έχει το λεγόμενο Link-16, με το οποίο μπορεί να ανταλλάσσει εικόνα σε πραγματικό χρόνο με αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης, πολεμικά πλοία, πυροβολαρχίες αντιαεροπορικών Patriot, ακόμη κι αν χρειάζεται να πετάξει με κλειστό το ραντάρ του. Κάτι εξίσου σημαντικό είναι ότι τα Rafale θα μειώσουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα των τουρκικών ιπτάμενων ραντάρ και τάνκερ. Και αυτό διότι, λόγω της εμβέλειας των όπλων των γαλλικών μαχητικών, τα τουρκικά αεροσκάφη θα είναι υποχρεωμένα να κινούνται πολύ πιο μακριά απ’ ό,τι έχουν συνηθίσει, έστω να μην μπαίνουν στις παραμέτρους βολής των Rafale.

Κλείσιμο
Ενας από τους λόγους που τα Rafale θεωρούνται «game changer» είναι και τα όπλα τους. Οι πύραυλοι Mica, Exocet και οι υποστρατηγικοί πύραυλοι Scalp που μπορούν να μεταφερθούν και από τα Mirage 2000-5 θα «φοριούνται» και από τα Rafale. Η αγορά και των πυραύλων Meteor θα κάνει ακόμη μεγαλύτερη διαφορά υπέρ των ελληνικών φτερών, δικαιολογώντας απολύτως τον ενθουσιασμό στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας και τον συνωστισμό των Ικάρων που ανταγωνίζονται για το ποιος θα καταφέρει να μπει στις ομάδες των επίλεκτων που θα πιλοτάρουν τα Rafale.


Ειδήσεις σήμερα:

Η τουρκική λίρα κατακρημνίζεται, ο Ερντογάν εθελοτυφλεί και η οργή των πολιτών... φουντώνει

Σκότωσε τη σύντροφό του, βίασε την κόρη της και μετά παρακαλούσε να τον εκτελέσουν

Σε πίεση το ΕΣΥ με πάνω από 400 εισαγωγές την ημέρα -Ποιες περιοχές τρομάζουν τους ειδικούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης